جناب Dream ممنون ٬ خیلی مفید بود متنهی من نفهمیدم چی به چی شد !
برا همین سوالاتی که برام پیش اومده رو مطرح میکنم خودم هم میگرم جواب یافته شد قرار میدم . اساتید راهنمایی کنند که از ابهامات خارج شم خیلی سپاسگذار خواهم بود .
۱ . پوشه opt تو / استفاده اش چیه ؟ کمی گشتم ظاهرا برخی نرم افزارها توش نصب میشه یا فایل هاشون میاد اینجا !؟
۲ . مگه این نسخه ای که دانلود کردیم سورس فایرفاکس نیست ٬ نیاز به کامپایل نداره ؟ اینجور که نشون میده نسخه پرتابل هست !
۳ . آیکون فایرفاکس ما تو لانچر ( یا هرجا ) اشاره میکنه به لینک firefox تو پوشه bin و این لینک ٬ فایل firefox فولدری که تو opt ریختیم رو اجرا میکنه درست فهمیدم ؟ پس اگر firefox قبلی رو به firefox-old تغییر ندیم فقط لینکش رو از دست دادم درسته ؟
۴ . من firefox-old رو باز کردم متوجه شدم اشاره میکنه به اینجا :
/usr/lib/firefox-7.0.1
( نسخه سابق FF ) اگر این فولدر رو پاک کنیم نسخه قبلیمون باید پاک بشه !؟ آری ؟ یعنی نسخه قبلی رو بخوام پاک کنم باید همین فولدر رو حذف کنم دیگه ؟ یا به apt-get !؟
۵ . چرا فایل های firefox جدیدمون رو جایگزین این فولدر نکردیم :
/usr/lib/firefox-7.0.1
یعنی چرا تو فولدر نسخه سابق نریختیم ؟ یا چرا کنارش کپی نکردیم یعنی اینجا :
/usr/lib/
کلا چرا ریختیم تو opt/ ؟
۶ . یک فولدر firefox دیگه هم تو فولدر lib دارم که توش یک فولدر به اسم plugins هست ! این چیست ؟ حدفش کنم بره ؟
۷ . من با توجه به دستور عمل پست جناب Dream فایرفاکس 8 رو نصب کردم از تو لانچر میتونم برم توش و همه چیز درست هست تو ترمینال که میزنم firefox-old باز هم فایرفاکس ۸ بالا میاد منم زدم لینکش رو ( فایل firefox-old ) رو پاک کردم تا دلم خنک شه الانم منتظرم دستور صادر کنید فولدری که بهش اشاره داشت رو هم پاک کنم
بعد اینکه وقتی میرم تو فولدر زیر ( نسخه قبلی فایر فاکسم ) :
/usr/lib/firefox-7.0.1
هیچ فایل باینری وجود نداره و بعضی هاشون هم که هستند تغییر فرمت دادن یعنی مثلا firefox نوعش شده shared library و اکثر فولدر ها هم لینک شدن !؟
۸ . بعد از انجام دستور عمل ها و اجرای فایر فاکس اتوماتیک آپدیت شد ! یعنی اول افزونه ها رو چک کرد اونایی که همخوانی نداشتن رو ... و بعد از اجرا بوکمارک ها ٬ کوکی ها ٬ پسورد ها و ... همگی حفظ شده بودن !
۹ ٫ اون بالایی ها که گفتم همگی ساخته ذهن بیمارم بود
امیدوارم جوابشون رو پیدا کنم ٬ فقط ۲ تا مشکل بابا این روش دارم : اول این که عموما موقع ذخیره یک page ارور میده : فایل از سورس قابل خوندن نیست اگر باز تکرار شدن با مدیر تماس بگیرید ! مشکل دیگه بعد از ذخیره هر نوع فایل وقتی تو دانلود منیجر پیشفرض FF روش کلیک راست میکنم میزنم Open یک پنجره باز میکنه launch application که برنامه مورد نظرت رو انتخاب کن وقتی گزینه open containing رو انتخاب میکنم که بره به پوشه ای که فایلم توش ذخیره شده باز همین پنجره launch application باز میشه ... ( برا دومی فکر کنم باید nautilus رو انتخاب کنم که نمیدونم کجاست ) .
پیداش کردم اینجاست :
/usr/bin
فرق bin/ با usr/bin/ چیست !؟