انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: نصب برنامه و make  (دفعات بازدید: 3297 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mr_shadow

• Newbie
  • *
  • ارسال: 4
نصب برنامه و make
« : 28 بهمن 1385، 12:15 ب‌ظ »
با درود ...
اوبونتو رو نصب کردم ... gcc به طور پیش فرض نصب نمیشد. اما نکته جالب این بود که در درون خود تک سی دی اوبونتو وجود داشت و میشد از داخل خود cd نصبش کرد ... این کار رو کردم ... اما وقتی خواستم یه برنامه رو که با c هم نوشته شده بود کامپایل و نصب کنم با مشکل بر خوردم ... در واقغ سیستم با دستور make مشکل داشت و اون رو نمیشناخت ... از اونجائیکه سالها با محصولات red hat کار کردم و درون redhat همه چیز یکپارچه شده بود، این تصور غلط رو داشتم که برای نصب این برنامه ها تنها gcc کافیه ... اما انگار برای نصب برنامه ها به این شکل برنامه دیگری مورده نیازه تا make رو بشناسه ...

اگه اینطوره ممنون میشم بفرمائید که نام این برنامه چیه و چه کار میکنه و البته لینک مستقیمی برای دانلود برای اوبونتو داره یا نه ؟ چون بنا به دلایلی نمیتونم از منزل و از اوبونتو به اینترنت کانکت بشم و مجبورم پکیج ها رو دستی دانلود کنم و به خونه ببرم و رو اوبونتو سوار کنم ...

بینهایت ممنون ...

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
پاسخ به: نصب برنامه و make
« پاسخ #1 : 28 بهمن 1385، 12:58 ب‌ظ »
خوب شما باید بسته build-essential رو هم نصب کنید! فکر میکنم تو سی‌دی باشه  :)
sudo apt-get install build-essential

دریافت و نصب بسته‌ها به صورت دستی از مخازن اوبونتو یا هر مخزن دیگه‌ای برای شما مشکلات dependency بوجود میاره، البته خوب چون کاربر Redhat هستید قطعا به این جور مشکلات برخوردید... برای شما که نمیتونید با اوبونتو به اینترنت وصل بشید به نظر من بهترین گزینه استفاده از سی‌دی هما است.
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

آفلاین mr_shadow

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 29 بهمن 1385، 01:52 ب‌ظ »
سلام مهدی جان ...
از اینکه همیشه محبت داری ممنونم ...
در مورد build-essential هم امشب تستش میکنم ...

و اما در مورد مطلبی که فرمودید ... دقیقا مقصودم همینه ... نکته اول اینکه برخورد اوبونتو با پکیج ها بسیار هوشمندانه تر از red hat هستش ... و مسله رعایت اولویت ها و هم نیاز ها چیزیه که میخوام دقیقا صورت بگیره ... راه دور چرا بریم ... همین مشکل gcc و make باعث شد که بفهمم که این دو مسئله از هم سوا هستند. .. برای همین میخوام عمدا این کار رو بکنم تا بیشتر با ساختار بسته ها آشنا بشم .. برای این کار، مسلما باید در ابتدا بدونم که چه بسته هائی مورد نیاز هر نرم افزاره ... واسه این کار با اینکه اوبونتو رو نصب کردم، اوبونتو رو لایو بالا میارم و بعدش هم add remove رو انتخاب میکنم .. زمانی که بسته های موجود میاد رو بسته ه ای که میخوام نصب بشه کلیک میکنم ... بعد پیغام error ای شبیه پیغام زیر میاد ...

W: Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/x/xine-lib/libxine-main1_1.1.1+ubuntu2-7.2_i386.deb
  Temporary failure resolving 'security.ubuntu.com'

از اینجا میفهمم که چه بسته هائی مورد نیازه و فرداش میام دانشگاه و بسته ها رو میگیرم ... حالا سوال اینجاس که این کار رو نمیتونم در اوبونتو ئی که نصب کردم انجامش بدم ... چرا ؟ چون لیست بسته ها رو نمیاره و پیغام خطائی مبنی بر اینکه در هیچ software channel ای موجود نیست رو میده ... میخواستم بدونم که چطور میتونم لیست package های مورد نیاز رو در حالت نصب تشخیص بدم .. و اینکه آیا اصلا کاری که میکنم درسته ؟ و یا اینکه راه مناسب تری هم هست ... ؟ ( داخل پرانتز عرض شود که این پکیج بالائی رو واسه دانلود not found میداد ... )

نکته آخر اینکه، با توجه به اینکه که اوبونتو یک نسخه سرور داره ... آیا من با نصب Lamp روی نسخه 6.06 عادی خودم میتونم محیط سرور رو برای خودم به نوعی شبیه سازی کنم و باهاش کار کنم ... ؟ یکی از خوبی های fedora این بود که این ابزار ها رو با خودش داشت و میشد به هر دو منظور ازش استفاده کرد و به عنوان سرور هم مورد استفاده قرار میگرفت ...

پیشاپیش سپساگزارم ...

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
« پاسخ #3 : 29 بهمن 1385، 02:14 ب‌ظ »
در مورد دونشتن dependency ها خیلی راحت میتونید با دستور apt-cache show و اسم اون بسته همه وابستگی‌هاش رو ببینید. در واقع بسته‌های deb یک فایل control دارند که همه این اطلاعات اونجا نوشته میشه...
مثلا برای دونستن وابستگی‌های بسته xine-ui میتونید تو ترمینال تایپ کنید apt-cache show xine-ui
ضمنا شما همه این وابستگی‌ها رو تو اینترنت هم میتونید ببینید. کافیه برید به آدرس http://packages.ubuntu.com و اسم بسته رو جستجو کنید و وابستگی‌ها رو ببینید... مثلا http://packages.ubuntu.com/edgy/graphics/xine-ui فایل کنترلش هم اینجاست
http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/x/xine-ui/xine-ui_0.99.4-0ubuntu6.dsc

در مورد سوال دوم هم بله! کافیه که بسته‌های LAMP یا هر سرویس دهنده دیگه‌ای رو نصب کنید تا یه سرور اوبونتو داشته باشید  :)
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

آفلاین mr_shadow

• Newbie
  • *
« پاسخ #4 : 29 بهمن 1385، 02:19 ب‌ظ »
همین الان اون پکیج بالائی رو که گفتم پیدا نمیشه رو پیداش کردم ...

گویا آدرسش عوض شده به ..
http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/x/xine-lib/libxine-main1_1.1.2+repacked1-0ubuntu3.2_all.deb

این رو هم از آدرس packages.ubuntu.com پیدا کردم که فکر کنم مهدی جان زحمتش رو کشیده بودن و جای دیگه بهم معرفی کردند ...

حالا اینجا یه سوال پیش میاد ...

تو صفحه اول نوشته که ...

Browse through the lists of packages:warty
hoary
hoary-backports
breezy
breezy-backports
dapper
dapper-backports
edgy
edgy-backports
feisty

اینا چه فرقی با هم دارند ؟

چون معمولا یه چیزی رو که سرچ میزنی تو چند تاشون جواب میاد ... پائین صفحه که لغت distribution رو براشون بکار برده ...!!! فکر میکردم فقط لینوکس ها distro دارن ... دیگه disto در مورد پکیج ها رو نشنیده بودم !!!!! ;)

آفلاین mr_shadow

• Newbie
  • *
« پاسخ #5 : 29 بهمن 1385، 02:21 ب‌ظ »
مهدی جان همین تازه پست شما رو دیدم ...

واقعا ممنون ...

متاسفانه وقتم اینجا تمام شده ... فعلا
ممنونم  و خوش باشید ..