اینکار در حالت عادی امکان نداره چون مثل اینه که یک خونه ساخته باشی روی زمین خاکی بعد بگی چه شکلی می شه زیر خونه رو پی بتونی کرد. فایل هات روی این فایل سیستم هستن و نمی تونی زیرشون رو عوض کنی بدون اینکه فایل ها تکون بخورن.
اما در یک حالت خاص امکانش هست: ext3 به ext4. (الان باید یک دونه از این اسمایلی ها که انگشتش رو به دو طرف تکون می ده می ذاشتم که یعنی هکرم؟ (((: )
این دو تا فایل سیستم هیچ فرق خاصی با هم دیگه ندارن. تنها جریان اینه که یک روز فهمیدن فایل سیستم بهتره ژورنالینگ باشه (اگر وسط کار قطع شد بتونه کاری که داشت می کرد رو ادامه بده یا از بیخیال بشه - در مقابل فایل سیستم غیر ژورنالینگ که اگر وسط یک کاری قطع بشه باید کل هارد رو بگرده ببینه خراب کاری کرده یا نه (ویندوز رو یادتونه موقع بوت شدن بعد از قطع برق؟) ). وقتی فهمیدن فایل سیستم هر کامپیوتر درست و حسابی باید ژورنالینگ باشه، سورس کد ext3 رو فورک کردن و اسمش رو گذاشتن ext4 و بهش ژورنالینگ رو اضافه کردن.
در نتیجه جایی که فایل ها روشون قرار گرفتن توی فایل سیستم ext4 و ext3 کاملا شبیه است و در نتیجه با چند تا دستور می شه گفت از این لحظه به بعد فایل سیستم رو ext4 در نظر بگیره. راهنماها هم زیاده که البته تقریبا همه یک چیز رو گفتن. مثلا اینجا رو ببین:
http://gurrier.wordpress.com/2011/02/20/upgrading-from-ext3-to-ext4-in-ubuntu/در مورد NTFS هم خیلی جدی اش نگیرین. فقط به این فکر کنین که با چیزی سر و کار دارین که همزمان با وب طراحی و نوشته شده برای نیازهای اون روزها (: ان تی اف اس الان ۱۹ سالشه. هیچ سیستم عامل مدرنی حاضر نخواهد بود روش نصب بشه. خیلی احترام بذارن اینه که بتونن بخونن و بنویسنش (که اینکار رو هم می کنن چون هنوز فایل سیستم اصلی ویندوز است).
اگر هم به جریان علاقمند هستین، در مورد باتر-اف-اس بخونین:
http://en.wikipedia.org/wiki/Btrfs که احتمالا فایل سیستم آینده ما خواهد بود با توانایی های مورد نیاز یک فایل سیستم مدرن از جمله اسنپ شات ها، گسترش یافتن بین چند دیوایس فیزیکی ، چک سام، ...