انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: راهنمایی  (دفعات بازدید: 4012 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین فرهاد فرامرزی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 764
  • آزادی در لینوکس(فرهاد فرامرزی)
    • مطالبی متفاوت در مورد فدورا
راهنمایی
« : 20 اسفند 1386، 04:41 ب‌ظ »
من تو یه بحثی تویه اینترنت شرکت کرده بودم که موضوعش این بود که چه توزیعی بهتره .

یک نفر که خیلی عشق ردهت و فدورا هست و خیلی ادعای لینوکسی می کنه این جواب رو داده بود .
به نظرتون این شخص اشتباه نمی کنه . مگه این اوبونتو چه شه که این شخص این جوری می گه

حرف های شخص

نقل‌قول
ز نظر خیلی ها ممکنه این باشه که ابونتو و دبیان خوب باشند . ولی از دید حرفه‌ای لینوکسهایی پر از باگ یا به اصطلاح عامیانه کثیف شناخته می‌شوند. استفاده اوبونتو تقریبا در روی دسکتاپ هستش (اون هم به این دلیل که اکثر کاربران آن حرفه‌ای نیستند) در مورد دبیان هم که حدودا به اندازه یک سوم خانواده ردهت ( فدورا و ردهت و سنت‌اواس) تو دنیا استفاده می‌شه روی سرورها هر نسخه اون بعد از ۲ سال حدودا به مرز پایداری می‌رسه. مقایسه‌های زیادی توی اینترنت هست بهتره سر بزنید.

در جایی دیگه گفته :

2تا تفاوت با ردهت داره:
یکی اینکه اوبونتو به طرز افتضاحی باگ داره.
فرق مهم اش هم اینه که توی دنیا اینجوری جا افتاده ( البته در واقعیت هم همینه) که کاربران غیر حرفه‌ای از ابونتو استفاده می‌کنند . حالا کلی فرق اساسی داره که حسش نیست بگم. ولی این رو بدون که در دنیای لینوکس سالهاست که ردهت حرف اول رو می‌زنه مخصوصا توی امنیت.

شما چی فکر می کنین . آیا اوبونتو فقط جای آماتور هاست ؟ آیا حرفه ای ها از اون استفاده نمی کنن ؟
« آخرین ویرایش: 20 اسفند 1386، 04:45 ب‌ظ توسط Titan »

www.fedora1.wordpress.com
==================================
فرهاد فرامرزی

آفلاین m0H53n

• Newbie
  • *
  • ارسال: 23
پاسخ به: راهنمایی
« پاسخ #1 : 20 اسفند 1386، 04:56 ب‌ظ »
میدونی اخوی این مهم است که یک‌ ادم حرفه ای چی کار میتونه بکنه که با اوبونتو نمیشه کرد؟ البته برخی توزیعها برای برخی کارها (مانند کار شبکه و یا کار کرنل) امکانات زیادتری در اختیار کاربر میگذارند. اما به نظر من یک آدم حرفه ای منحصر به یه توزیع نمیشه.
این رو هم باید در نظر گرفت که آیا مناسب بودن یک توزیع با کاربران تازه کار متنافر با استفاده ی حرفه ای ها از اون هست یا نه؟
.
.
.
در آخر هم نظر اصلیم رو بگم و اون اینه که به نظر من این بحث ها هیچ نتیجه ای در بر نداره. بهتره بریم بیشتر یاد بگیریم. ;)
<div style="visibility: hidden">Save your identity my friend! The big brother is watching.</div>

آفلاین amin

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 454
  • We live, as we dream - Joseph conrad
« پاسخ #2 : 20 اسفند 1386، 09:45 ب‌ظ »
چرا بحث؟ کافیه نصب کنید. کنار اوبونتو یه ردهت یا فدورا هم داشته باشید.مشکلی نیست که!
@cybertux
no sign

آفلاین فرهاد فرامرزی

• Hero Member
  • *
« پاسخ #3 : 20 اسفند 1386، 09:49 ب‌ظ »
نه امین جون . مسئله نصب نیست . مسئله اینکه بعضی ها به خاطر تعصب بی خودی فقط یه توزیع رو می پسندن و می خوان هم همه این جوری باشن . حالا این جوری شد بزار بگم کجا بود . این بحث توی سایت cloob.com در گرفته بود

فرهاد فرامرزی

lomion

• مهمان
« پاسخ #4 : 20 اسفند 1386، 09:58 ب‌ظ »
اولا تا جایی که من می‌دونم دبیان قوی ترین (اگه قرار باشه با «ترین» کار رو پیش ببریم) توزیع گنو/لینوکسه. هم خیلی پایداره و ایمن. فقط ایرادش اینه که چون طول می‌کشه که بسته‌ها دوره تست رو بگذرونن، دبیان از بسته‌های روز عقب‌تره.

اما ردهت و فدورا... شبیه یه قصه می‌مونه: زمانی بود که ردهت بهترین و کاربر پسندترین توزیع گنو/لینوکس بود تا وقتی که شرکت ردهت تصمیم گرفت اون رو تجاری کنه. اونجا بود که فدورا به وجود اومد و توزیع خوبی موند. اما چون کار تجارت رو نمی‌شه مثل کارای دیگه گنو/لینوکس با مرام پیش برد(!) لازم بود که یه زمینه تست خوب ایجاد بشه! کی بهتر از خودیها؟! و اینطوری شد که فدورا کم کم تبدیل شد به یه چیزی تو مایه‌های Test-bench برای توزیع ردهت و لذا رفت روی لبه تکنولوژی. خیلی از چیزای جدید توی دنیای گنو/لینوکس اول برای فدورا ایجاد می‌شن. اما چرا کسی چیزی نمی‌گه؟ چون کاربرای فدورا به «تستی بودن» سیستم عادت کردن. براشون خیلی عادیه که یه بسته رو نصب کنن و سیستم کرش کنه! و من همچین چیزی رو دوست ندارم، حتی اگه به عوضش به روز ترین بسته‌ها رو داشته باشم. (این مساله توی OpenSuse هم هست. البته به اندازه فدورا به روز نیست ولی خب ایده تستی بودن سرجاشه.) من تا این حد رو می‌دونم و بیشتر از این وارد بحث نمی‌شم چون بحث، دعوای اوبونتو با فدورا که نیست... فقط یه نظر داده شده و این هم یه نظره.

اما اوبونتو... دوست دارم در این مورد بیشتر بگم چون بیشتر می‌شناسمش.
ماجرای اوبونتو به نظر من یکی از جالب‌ترین ماجراهای گنو/لینوکسیه. ماجرای یه نفر که وقتی ثروتمند شد یه سرمایه‌گذاری کرد تا Linux for Human Being رو محقق کنه و برای این اصلا اسمش شد Ubuntu که یه فلسفه قشنگ پشتشه. و به نظر من همین فلسفه هست که باعث شده اوبونتو، قویترین جامعه کاربری رو توی گنو/لینوکسها داشته باشه.
اوبونتو، به خاطر شعارش خیلی خیلی طبیعیه که ساده باشه! اصلا باید ساده باشه. همه مردم که قرار نیست خفن (geek) باشن! لذا از اول کسی توی بوق نکرد که اوبونتو یه سیستم عامل حرفه‌ایه! اما سرورها بحث دیگه‌ای دارن. تا جایی که می‌دونم سرورهای اوبونتو هم فعالن و حتی در سطح تجاری هم پشتیبانی می‌شن ولی بیشتر از این وارد نیستم.
اوبونتو با این سادگی و جهت گیری به سمت ساده کردن، تونسته خدمت بزرگی به جامعه (گنو/لینوکس) بکنه و گنو/لینوکس رو به عنوان یه سیستم عامل ساده و عمومی بشناسونه. ( به عنوان یه حاشیه، از این نظر به مقدار زیادی نون فدورا و اپن سوزی رو آجر کرده که بماند)

و اما باگها...
در مورد اوبونتو اینکه باگهای بیشتری داره می‌پذیرم. از این نظر که چون جامعه کاربریش کمتر حرفه‌ای هستن، باگهایی رو می‌بینن که حرفه‌ای ترها اصلا به اونا توجه نمی‌کنن. در ضمن هر چیزی یه بهایی داره. پایه اوبونتو دبیان هست. چون کاربر می‌خواد به روز باشه،‌ لذا اوبونتو نمی‌تونه منتظر چرخه دبیان بشه. برای همین می‌تونید تصور کنید که خیلی از بسته‌هایی که توی دبیان، دوره تست رو می‌گذرونن، به عنوان بسته نهایی تو اوبونتو عرضه می‌شن. پس وجود باگ خیلی طبیعیه.

واما صحبت آخرم در مورد اینکه «توی دنیا جاافتاده...» چون به نظرم یه جور بدی گفتن باید یه چیزی بگم. این حرف رو به نظر من کسی می‌گه که احتمالا روزهایی که کاربر غیر حرفه‌ای بوده، یادش رفته. خیلی‌ها آدمهای فنی هستن. حتما این افراد خیلی بهتر می‌تونن از گنو/لینوکس استفاده کنن چون. اما کسای دیگه چطور؟ حق داریم به دلیل اینکه کاربر فنی نیستیم دورشون رو خط بکشیم و بگیم: شما حق استفاده از گنو/لینوکس رو ندارید چون کاربر فنی نیستید. این رو خیلی‌ها می‌گن و متاسفانه به همین دلیل گنو/لینوکس از نظر کاربری زیاد پیشرفت نکرده. خود مساله تولید نرم‌افزار آزاد به خودی خود مشکله. چون خیلی از شرکتها یا جرات وارد شدن به این دنیای باز رو ندارن و یا احساس می‌کنن که اهمیتی نداره. حالا اگه کاربرای لینوکس خودشون دست رد به سینه بقیه بزنن و اونو یه جورایی انحصاری کنن که خیلی بدتر می‌شه!!!

به نظر من عبارت کاربر غیر حرفه‌ای مشکلی نداره. یعنی سیستم عامل طوری ساده باشه که بدون دانش فنی خاصی بشه ازش استفاده کرد... برای اینکه که «سادگی زیباست... برای این ماه را دوست دارم.»

مثل اینکه زیادی حرف زدم و طولانی شد. ببخشید. :oops:

پ.ن. یه بخش خیلی خیلی مهم مساله سلیقه هست. چون بالا بحث رو فنی کردن، منم فنی گفتم. و گرنه می‌شه همه رو با هم نصب داشت.  ;)

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1295
  • راه‌رو گر صد هنر دارد توکل بایدش
    • سلام!
« پاسخ #5 : 20 اسفند 1386، 10:06 ب‌ظ »
بخش عمدهٔ جواب رُ آقا محسن و علی‌آقای طریحی (lomion) گفتن.
این که این توزیع امن‌تر از اون یکی هست اساساً حرف مسخره‌ای هست. چون همهٔ توزیع‌ها به صورت پیش‌فرض ناامن هستن! (یعنی یکی از نکات مهم امنیتی این هست که تا می‌تونید سیستم و تنظیماتش رُ از پیش‌فرضش دور کنید). حالا وقتی قراره من خودم سیستمم رُ امن کنم، دیگه چندان فرقی نمی‌کنه Redhat باشه یا Debian.
مسلماً صحبت بالا رُ از منظر استفادهٔ خونگی نگفتم.
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم     ...     موجیم که آسودگی ما عدم ماست

آفلاین فرهاد فرامرزی

• Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 20 اسفند 1386، 10:08 ب‌ظ »
wow
مرسی . خیلی جالب و کامل بود . ممنون.

فرهاد فرامرزی

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1769
« پاسخ #7 : 20 اسفند 1386، 11:51 ب‌ظ »
لینوکس رو با ردهت ۶.۴ که یکدونه cd بود شروع کردم و هنوز هم اون cd رو نگه داشتم :)
سالها کنار ردهت بودم تا نسخه ۹
یک وقفه برای کنکورم افتاد و وقتی برگشتم از اون رد هت زیبا و دوست داشتنی من (شاید سلیقه ای باشه ) چیزی نمونده بود فدورا ۲ که نصب نشد
ولی دوباره از فدورا ۳ تا ۶ در کنار رد هت موندم و از خودم می پرسیدم چرا ردهت این کار رو کرد
همین موقع ها بود که نسخه ۵ اوبونتو رو گرفتم و لایوش رو نگاه کردم
به نظرم خیلی متفاوت نمی اومد و چون اینترنت نداشتم فدورا ۷ رو هم استفاده کردم

تا اینکه تصمیم گرفتم کوبونتو ۷.۰۴ رو برای امتحان نصب کنم اینجا بود که مزیت deb بر rpm رو دیدم
خیلی ساختار بهتر و راحت تری داره
یکی دیگه از مزیت هاش جامعه ی کاربری زیادش هست که شما در مورد هر موضوعی تو گوگل سرچ کنید امکان نداره نتیجه ای پیدا نکنید
این موقع ها بود که ردهت ۵  اینترپرایز به دستم رسید و نصب کردم
با اینکه پشتیبانی نداشت و ناقص بود همون ردهت گم شده خودم بود :((
پایداری فوق العاده
و در آخر تصمیم گرفتم از کوبونتو و اوبونتو استفاده کنم
مزایای فدورا هم این بود
به روز رسانی بسیار سریع ( و البته گاهی اوقات نا هماهنگیش کار دستم می داد)
سرعت بیشتر پشتیبانی بهتر محصولاتی که باهاشون کار می کردم ( اوراکل - سان و jboss)
پایداری بیشتر kde

ولی برتری های اوبونتو و کوبونتو
خیلی دردسر های کمتری برای تنظیمات داشتم
پکیج های بسیار زیادی داره ( ۲۳ ۲۴ هزار در برابر ۸ ۹ هزار)
مدیریت پکیج های بهتر (در مقایسه با yum)
جامعه ی کاربری بزرگتر

ولی هنوز هم با فدورا هستم (فراموشش نکردم)و نسخه های جدیدش رو امتحان می کنم شاید دوباره اتفاقی بیفته :)
ورژن ۸ مثل ۴ تغییرات خوبی داشت
نسخه ۴ هم چون برای انترپرایز ۵ بود
نسخه ۹ هم باید خوب باشه چون قراره  براساس اون انترپرایز۶ رو منتشر کنند ( تا ۴ ۵ سال دیگه)
این جمله یعنی همون نقش تست کننده رو بازی کردن :D

من هر دو توزیع رو دوست دارم
و فرق خیلی زیادی در اونها نمی بینم به طوری که باعث دعوا و جدل باشه

لینوکس هست که زیباست :)
« آخرین ویرایش: 20 اسفند 1386، 11:56 ب‌ظ توسط کرگدن »

Vaio-VPCCW - core i7 -Nvidia GT320M -4GB -OS Fedora 20/ kde 4.12
Vbox: Centos 6.4 (server) / Archlinux

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 24 اسفند 1386، 07:17 ب‌ظ »
یاد خاطرات قدیم افتادم :D

فدورا رو که نصب کردم دیگه راه بازگشتی نمونده

وفَعاً kde فدورا محشره

تازه yum رو درک کردم

فکر می کنم با فدورا بمونم

ولی yum  خیلی دردسرش بیشتر از deb هست
و سرعت بسیار بیشتری داره

ولی هنوزم عقیده مثبتی نصبت به اوبونتو دارم

توزیع خوبیه

فکر کنم دیگه اینجا کمتر سر بزنم :)
از دوستانی که مدتی در کنارشون بودم تشکر می کنم و امیدوارم موفق و شاد باشن :)

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
    • سلام!
« پاسخ #9 : 24 اسفند 1386، 09:16 ب‌ظ »
برای زیاد سر زدن به این‌جا لزومی نداره کاربر اوبونتو باشیم! (مثلاً خود من ;))

آفلاین فرهاد فرامرزی

• Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 24 اسفند 1386، 10:03 ب‌ظ »
نقل‌قول
برای زیاد سر زدن به این‌جا لزومی نداره کاربر اوبونتو باشیم! (مثلاً خود من Wink)

مگه شما چی استفاده می کنین ؟

فرهاد فرامرزی

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
    • سلام!
« پاسخ #11 : 24 اسفند 1386، 10:56 ب‌ظ »
بیش‌تر Debian

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 24 اسفند 1386، 11:08 ب‌ظ »
برای زیاد سر زدن به این‌جا لزومی نداره کاربر اوبونتو باشیم! (مثلاً خود من ;))

debian  خیلی شبیه اوبونتو هست
ولی فدورا خیلی فرق داره
هم پکیج ها و هم محل قرار گیری فولدر ها
و هم خیلی پکیج هاش کمتره :)

تا وقتی که احساس کنم مفیدم و برام مفیده  سر می زنم :)

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
    • سلام!
« پاسخ #13 : 25 اسفند 1386، 01:53 ب‌ظ »
debian  خیلی شبیه اوبونتو هست
ولی فدورا خیلی فرق داره
درسته، ولی خیلی از مسائل هست که به توزیع ارتباط چندانی نداره. مثلاً خود شما توی انجمن‌های برنامه‌سازی و KDE خیلی فعال هستید و این دو تا زیاد وابسته به توزیع نیستن.