سلام
من می خوام روی یک هارد دیسک 160 گیگا بایتی که دارای سیستم عاملهای XP, Vista, Ubuntu 7.10 هست فری بی اس دی نصب کنم.
ولی یک مشکلی هست که BSD در قسمت پارتیشن بندی هارد را فقط به صورت دو بخش primary و extended نشون میده. که برای ایجاد یک پارتیشن جدید باید اول یکی از این بخشها را پاک کرد بعد یک پارتیشن ایجاد کرد.
این هارد از یک پریمری 20 گیگی و یک اکستندد 140 گیگ تشکیل شده. روی ۲۰ گیگ پریمری xp نصب هست روی ۲۰ گیگ اول اکستندد vista و ۶۰ گیگ نیز ntfs داره. روی ۴۰ گیگ انتهایی یک swap یک گیگی داریم یک روت / 10 گیگ داریم یک home ده گیگ و دو تا ext3 هرکدوم 9 گیگ.
حالا من می خوام آخرین درایو ۹ گیگابایتی را از بخش اکستندد خارج کنم و یا یک اکستندد ۹ گیگابایتی بسازم. تا برای نصب فری بی اس دی آماده بشه.
اگه ابزارهای آزاد برای این کار معرفی کنید و روش انجام آنرا توضیح بدید لطف بسیار بزرگی به من کردید. به عنوان راه حل از ابزارهای ویندوزی هم می شه استفاده کرد ولی اگه لینوکسی باشه خیلی بهتره.
در ضمن از دست ندادن اطلاعات در این هارد بسیار مهمه. از این هارد بک آپ گرفته شده ولی اگه بشه این کار را بدون از دست دادن اطلاعات و یا تغییر در سایر پارتیشن ها انجام داد خیلی بهتره.
انجام این کار آبروی من را می خره. پس هم اکنون به یاری شما نیازمندم......