انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: تو 5 جلسه چی درس بدم؟  (دفعات بازدید: 1833 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • Google is your friend
تو 5 جلسه چی درس بدم؟
« : 24 تیر 1391، 03:41 ب‌ظ »
سلام.

یه کلاس گذاشتم واسه بچه های دانشگاه.

به نظرتون توی 5 جلسه چه سرفصلهایی رو بگم براشون؟

ممنون از همه.

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
پاسخ : تو 5 جلسه چی درس بدم؟
« پاسخ #1 : 24 تیر 1391، 04:04 ب‌ظ »
هدف؟
توزیع؟
سطح دانشجوها
سطح خودتون

رو توضیح بدبد اول!
Godisnowhere

آفلاین Roozbeh Shafiee

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1260
  • Be Free
    • Roozbeh Shafiee Personal Home Page
« پاسخ #2 : 24 تیر 1391، 05:48 ب‌ظ »
اگه بگی بعد از این دوره قراره چی کاره بشن و چه اتفاقی میافته به نظر من راحت تر میشه نظر داد.
در ضمن ۵ جلسه بازدهی زیادی نداره...
Cloud Infrastructure and Virtualization Architect

Roozbeh Shafiee Home Page : http://RoozbehShafiee.Com

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • Google is your friend
« پاسخ #3 : 24 تیر 1391، 05:52 ب‌ظ »
جناب فاراب و روزبه، برای جوابهاتون ممنون.

والا هدف و عنوان کلاس، آشنایی با لینوکسه. میخوام کسایی که میان علاقمند شن.

سطح دانشجوها تقریبا صفره چون میخوان بیان آشنا شن. ولی یه علاقه ای بوده که میخوان کلاس رو بیان.

سطح خودم هم در حد LPIC-1 ه.3 4 ساله آرچ کار میکنم.

میخوام با مطالب آشنا شن و علاقمند شن... قرار نیس دوره ی تخصصی ای باشه!

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #4 : 24 تیر 1391، 09:08 ب‌ظ »
با اجازه‌ی سروران گرامی.
جلسه‌ی1. آشنایی با تاریخچه و بنیانگذاران و توسعه‌دهندگان گنو/لینوکس و همچنین فلسفه‌ی نابش.
جلسه‌ی2‌. آشنایی با چند توزیع. الاخص توزیعهای پایه مانند دبیان و جنتو و سلکور و آرچ. و صد البته کاربرپسندهاش مثل اوبونتو و....
جلسه‌ی3. آشنایی با سازوکار سیستم عامل و بسته‌های گنو و توضیحی کلی درمورد وظیفه‌ی هر کدام. در این مرحله‌اس که میشه اضافه شدن لینوکس به گنو و اینکه لینوکس فقط هسته‌اس و به تنهایی کارایی نداره رو کامل جا انداخت.
در دو جلسه‌ی آخر نیز چکیده‌ای از کاربردی‌ترین مطالب حاضر در lpic ارایه بشه که خب دیگه خودتون بهتر از من میتونید تشخیص بدید چه مطالبی بهتره.
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • Google is your friend
« پاسخ #5 : 25 تیر 1391، 12:58 ب‌ظ »
ممنون آرمان.

دوستان دیگه نظر بدن لطفا.

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
« پاسخ #6 : 25 تیر 1391، 01:06 ب‌ظ »
نقل‌قول
جلسه‌ی1. آشنایی با تاریخچه و بنیانگذاران و توسعه‌دهندگان گنو/لینوکس و همچنین فلسفه‌ی نابش.
جلسه‌ی2‌. آشنایی با چند توزیع. الاخص توزیعهای پایه مانند دبیان و جنتو و سلکور و آرچ. و صد البته کاربرپسندهاش مثل اوبونتو و....
جلسه‌ی3. آشنایی با سازوکار سیستم عامل و بسته‌های گنو و توضیحی کلی درمورد وظیفه‌ی هر کدام. در این مرحله‌اس که میشه اضافه شدن لینوکس به گنو و اینکه لینوکس فقط هسته‌اس و به تنهایی کارایی نداره رو کامل جا انداخت.
در دو جلسه‌ی آخر نیز چکیده‌ای از کاربردی‌ترین مطالب حاضر در lpic ارایه بشه که خب دیگه خودتون بهتر از من میتونید تشخیص بدید چه مطالبی بهتره.
برای جلسه 3 نصب اوبونتو یا فدورا رو یاد بدید . پارتیشن بندی و اینها . کار با دیسک زنده هم بد نیست .
برای جلسه 4 و 5 کار با گنوم یا کا دی ای رو یاد بدید . که کاربر بفهمه اینجا هم میزکار گرافیکال هست و میتونه بسیاری از کارها رو با موشی انجام به آسانی انجام بده

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
« پاسخ #7 : 26 تیر 1391، 01:09 ق‌ظ »
نقل‌قول
برای جلسه 3 نصب اوبونتو یا فدورا رو یاد بدید . پارتیشن بندی و اینها . کار با دیسک زنده هم بد نیست .
برای جلسه 4 و 5 کار با گنوم یا کا دی ای رو یاد بدید . که کاربر بفهمه اینجا هم میزکار گرافیکال هست و میتونه بسیاری از کارها رو با موشی انجام به آسانی انجام بده

کاملا موافقم. ولی زیاد هم داستان تعریف نکن. یکم حرفه ای تر هم باشه بد نیست. مثلا نصب چند تا سرور کاربردی مثل DHCP و DNS یا وب سرور.
Godisnowhere

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • Google is your friend
« پاسخ #8 : 26 تیر 1391، 01:19 ق‌ظ »
ممنون. منم با Doomhammer موافقم.

و تشکر مجدد برای جوابت فاراب عزیز، اما خود اینکه بهشون بگی DNS چیه، DHCP چیه هم داستانیه واسه خودش! ممکنه قاطی کنن وسطش از بحث زده بشن. به نظرم این چیزا نمیتونه مبحث جالبی برای یه تازه کار باشه.

کاش آقای روزبه هم نظرشونو میگفتن...
« آخرین ویرایش: 26 تیر 1391، 01:23 ق‌ظ توسط امیـر وارسـته »

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 646
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
« پاسخ #9 : 26 تیر 1391، 10:00 ق‌ظ »
نقل‌قول
ممنون. منم با Doomhammer موافقم.

و تشکر مجدد برای جوابت فاراب عزیز، اما خود اینکه بهشون بگی DNS چیه، DHCP چیه هم داستانیه واسه خودش! ممکنه قاطی کنن وسطش از بحث زده بشن. به نظرم این چیزا نمیتونه مبحث جالبی برای یه تازه کار باشه.

ببینم مگه اینا دانشجوی کامپیوتر نیستن؟ :o ???

آفلاین ایمان تات داودی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 145
  • من عاشق XFCE شدم
« پاسخ #10 : 26 تیر 1391، 11:04 ق‌ظ »
با سلام
این تجربه شخصی بنده است که همیشه جواب داده اون هم اینکه ما در تدریس باید به تعدادی سوال جواب بدیم که سوالات را می تونید برای دانشجویان مطرح کنید مثلا همون جلسه اول سوالات را بیان کنید به نظر من این سوالات می تونه دانشجویان را جذب کنه
1- چرا باید از ویندوز به لینوکس مهاجرت کرد(که در این سرفصل فواید و قدرت های لینوکس و فلسفه آن گفته می شود)
2-چند مدل لینوکس داریم و هر کدام به چه دردی می خورن
3-چطور این لینوکس ها را نصب کنیم
4-حالا که نصبشون کردیم چکارشون کنیم و چه جوری باهاشون کار کنیم
و امثالهم به نظرم هر چی کاربردی تر باشه جذاب تر میشه در حین کار می توان فلسفه و توانایی های لینوکس را تشریح کرد
ضمنا بهتره که روی یکی دوتا توزیع خاص کاربشه راحت تر میشه جمعش کرد مثلا فقط روی اوبونتو و فدورا کار کرد ولی باید طوری کلاس تمام بشه که دانشجو بتواند تصمیم بگیره سمت کدام توزیع بره
اگر یک نفر از کلاستون لینوکس روی دستگاهش نصب کنه شما موفق بودید تا به حال خیلی از کارآموزان بنده روی دستگاهشون اوبونتو نصب کردن هر چند که در کنار ویندوز بود و من معتقدم تا زمانی که کسی اوبونتو را تنها روی دستگاهش نصب نکنه و مجبور به کار با اون نباشه نمی تونه به طور کامل اون را یاد بگیره پس بهتره این موضوع را هم توصیه کنید
موفق باشید و از مباحث تئوری محض پرهیز کنید و اون ها را با کار عملی ترکیب کنید
من عاشق XFCE شدم
(تو پرانتز بگم موقع تغییر مشخصات آواتارم حذف شد من هم عکس کارتون آواتار را گذاشتم جای آواتار)

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #11 : 26 تیر 1391، 11:18 ق‌ظ »
نظر من ترکیبی از روش arman1992 و doomhammer65ir هست

:)

آفلاین sadeqn

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 30
« پاسخ #12 : 26 تیر 1391، 03:54 ب‌ظ »
به نظرم توی این مدت کوتاه قرار نیست کسی مطلبی یاد بگیره شاید بهتر باشه هدف فقط آشنایی، ایجاد انگیزه برای تست کردن لینوکس باشه.

برای اینطور دوره‌هایی خیلی مهمه که دانشجوها لذت ببرن، به همین دلیل شروع کردن با فلسفه آزادی و اینا شاید خیلی جذاب نباشه. خلاصه گفته بشه و در جلسات آخر باز روش تاکید بشه شاید خروجی بهتری داشته باشه.
دیدن محیط گرافیکی و اینکه کارهایی که قبلا توی ویندوز بلد بودند انجام بدن توی لینوکس هم می‌تونن انجام بدن و باهاش راحت باشند می‌تونه باعث بشه که یه عده‌ای جرات کنند لینوکس را تست کنند.
یادگرفتن اینکه چطور می‌تونند بدون از دست دادن ویندوز و اطلاعاتشون (داخل ماشین مجازی، نصب داخل ویندوز، نصب روی یه پارتیشن خالی) محیط لینوکس را تجربه کنند می‌تونه جذاب باشه و کمک کنه قدم اول را بردارند. اگه دانشجوها فلاش‌مموری همراهشونه نصب یه لینوکس زنده روی اون و نمایش اینکه چطور می‌شه این کار را کرد هم می‌تونه جذاب باشه.
معرفی یه سری فروم و یاددادن اینکه چطور می‌تونن دنبال جواب سوال‌هاشون بگردن (گوگل کردن، رفتن به IRC و معرفی TechnoTux و Ubuntu.ir) می‌تونه به دانشجوها کمک کنه که در ادامه دادن استفاده از لینوکس کم نیارند.
حتما روش‌های مختلف اتصال به شبکه و اینترنت باید بهشون گفته بشه. مثلا اگه ADSL دارند و تنظیمات اتصال داخل مودم تعریف نشده چطور می‌تونند به اینترنت وصل بشوند یا چطور به شبکه‌های wireless وصل بشن و ... (برای وایرلس امکان استفاده از درایورهای ویندوزی با NdisWrapper  گفته بشه)

در ضمن به نظرم بد نیست اونجا تاکید کنید که بخصوص برای شروع بدون یه اینترنت خوب، یادگرفتن لینوکس ساده نیست اما با داشتن یه اینترنت خوب خیلی سریع و راحت می‌تونن وارد این دنیا بشوند.

آفلاین alieblice

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1275
« پاسخ #13 : 31 تیر 1391، 12:51 ب‌ظ »
Linux essential رو تو 5 جلسه تقریبا میشه گفت .
http://lpi.org/linux-certifications/introductory-programs/linux-essentials