داشتم در پستوی مغازهی زیگرت ، سمساری کوچکی در خیابان سوم، صندوقها را زیر و رو میکردم. دستم را داخل صندوقی آهنی بردم و زیر چند تا لباس پاره پورهی کهنه، یک بطری خوشبو کنندهی هوا پیدا کردم. یک بطری خوشبو کنندهی هوا، بله، اما با مادهی بسیار خاصی پر شده بود؛ مایعی شیری رنگ و کدر که به نرمی در اطراف چند سیم مسی به هم پیچیده میجوشید.
سرش را پیچاندم و فتیله را بالا آوردم. بلافاصله سکوت با شکوهی مرا در بر گرفت. سر و صدای خیابان، صدای فروشندههای زیگرت که بلندبلند حرف میزدند، صدای دلنگدلنگ بانجویی که یک مشتری آن را امتحان میکرد؛ همهی این صداها کاملاً ناپدید شدند. فتیله را به داخل بطری برگرداندم. صداها برگشتند.
نگاه مختصری به برچسب بطری کردم. کسی با مداد قرمز و با خط خرچنگ قورباغه روی برچسب خوشبو کنندهی هوا نوشته بود: سایلنزیا. در شگفت بودم که چطور ممکن است کسی جذب کنندهی صدایی اختراع کرده باشد که با صداهای ناخوشایند همان کاری را میکند که خوشبو کنندهی هوا با بوهای ناخوشایند میکند .
...
------------------
آنچه در بالا خوندین قسمتی از داستانی علمی تخیلی بود بنام سایلنزیا نوشته آلن نلسون ، ترجمه فرانک محمد پور که من چند مدت پیش خوندمش.
یه فکری به کلم زد گفتم شاید بشه عملیش کرد.
چند مدت پیش هم توی تلویزیون دیده بودم که دستگاهی ساختن که صدای محیط رو تا یه شعاع محدودی کاهش میداد. به این صورت که از صدای محیط یه نمونه برمیداشت و بعد همون صداهارو با 180 درجه اختلاف فاز توی یه بلندگو پخش میکرد. توی اون برنامه نشون داد که صدای داخل اتوموبیل و حتی صدای موتورهای یه کارخونه رو به این روش تا حد زیادی کاهش داده بودن.
حالا بنظر شما اساتید میشه برنامه ای نوشت که مثلا از /dev/audio صدای محیط رو نمونه گیری کنه و بعد با 180 درجه اختلاف فاز اونرو دوباره پخش کنه ؟
فکر کن ، مثلا داری با کامپیوترت که روش ubuntu نصبه توی یه محیط شلوغ کار میکنی و از شلوغی کلافه شدی.
بعد یه میکروفون میزنی به وروی کارت صوتت اسپیکرها رو روشن میکنی و برنامرو اجرا میکنی و ... سکوت !