انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: کمبود ها (نظر خواهی)  (دفعات بازدید: 3450 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1769
کمبود ها (نظر خواهی)
« : 15 بهمن 1386، 05:17 ب‌ظ »
درود

هر محیط و ابزار و نرم افزاری کمبودهایی داره
مخصوصاً برای ما که زبانمون فارسی هست

سءوالی که دارم

۱- از یک توزیع چه انتظاری دارید که تا الان در توزیع های دیگه ندیدید ( کمبودش رو احساس می کنید)

۲- کمبود چه نرم افزاری موجب ناراحتی شما شده و یا در چه زمینه ای کمبود احساس می کنید

۳- از نرم افزار های موجود کدام نرم افزار ها رو ناقص و یا با ایراد می دونید که برای شما مشکل ایجاد می کنه ( نقص و نام نرم افزار رو بگید)

اگر ممکنه مدت زمانی که از لینوکس استفاده می کنید و توزیع هایی هم که استفاده کردید بگید
همچنین بیشتر چه استفاده ای از این سیستم عامل دارید

با تشکر

موفق و شاد باشید
« آخرین ویرایش: 15 بهمن 1386، 05:26 ب‌ظ توسط کرگدن »

Vaio-VPCCW - core i7 -Nvidia GT320M -4GB -OS Fedora 20/ kde 4.12
Vbox: Centos 6.4 (server) / Archlinux

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
پاسخ به: کمبود ها (نظر خواهی)
« پاسخ #1 : 15 بهمن 1386، 09:37 ب‌ظ »
خب مثل اینکه کمبودی نیست :)

شاید کمی توضیح بدم بد نباشه

روی یک توزیع کار می کنیم که فعلاً قسمتیش فارسی شده
و به احتمال زیاد فدورا بیس یا centos خواهد بود
که تا اینجاش من کاری نکردم و یکی از دوستان زحمتش رو کشیده و قسمت نصب رو  کامل کرده;)

در کنار اون می خوایم یکسری نرم افزار تولید کنیم و برای همون خواستیم اول نیاز کاربر ها رو بدونیم
خود من نظرم یک دیکشنری بود چون ورژن های جدید xfardic یکم اذیت می کنه
البته چون با جاوا هست برای کاربرهای ویندوز هم قابل استفاده هست(بدون تغییر)

حالا نظر دوستان چیه؟
کمک کنید تا بتونیم نرم افزار های آزاد ایرانی ( و فارسی زبان) رو توسعه بدیم

ممنون

آفلاین galeon

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 62
« پاسخ #2 : 15 بهمن 1386، 09:47 ب‌ظ »
حدود یک سال تنها کمبودی که فعلا دارم اینه که نرم افزار پیغام رسانم نمیتونه صدا و تصویر رو توی yahoo داشته باشه. البته از اون مهم تر انتقال فایل از طریق pidgin توی یک client اصلی خود yahoo یا MSN هست (میدونین که اکثر ما ایرانی‌ها از این protocol استفاده میکنیم)
قطعا امکاناتی که همین الان توی pidgin دارم رو فک نمیکنم توی پیغام رسان خود یاهو داشته باشم خیلی کارها اینجا میتونم بکنم که توی yahoo messenger هم نمیتونم انجام بدم و روی این حساب اگه توی windows هم باشم pidgin رو استفاده میکنم.
ولی این کمبودش یکم آزار دهنده هست (علی‌الخصوص وقتی یکی وقتی یکی اونطرف میگه مثلا صدا رو باز کن  و من باید بگم ما اینجا تو لینوکس معمولا فقط تایپ میکنیم و اون ققضاوت بد میکنه)
البته من چند تا نرم افزار تخصصی توی رشته‌ی تحصیلی خودم هم دارم که البته براحتی با wine اینجا هم میشه ازش استفاده کرد و در این زمینه هیچ مشکلی ندارم (اما متاسفانه آزاد نیست و یک لکه‌ی ننگ!) ولی ممکنه دوستان دیگه این مشکل رو نتونن با wine حل کنن و نرم افزارهای تخصصی برخی رشته‌های مهندسی شاید یکی دیگه از کمبود ها باشه

آفلاین شایان

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 284
« پاسخ #3 : 16 بهمن 1386، 12:20 ق‌ظ »
به نظر من یکی از کمبودهای اصلی لینوکس یک ابزار برای کار با فایل های pdf است. نرم‌افزارهای evince، kpdf  و xpdf را برای خواندن این فایل ها تجربه کردم ولی
هیچ کدام مثل adobe acrobat professional نبودن. خود adobe reader هم تو لینوکس امتحان نکردم ولی نسخه‌ی ویندوزیش رو که داشتم به درد نمی‌خورد.
pdfedit هم  قابلیت های ویرایشی خوبی داره ولی باز هم مثل adobe acrobat professional نیست.به نظر من که خیلی با فایل های pdf کار دارم. واقعاً یک نرم‌افزار درست
حسابی برای فایل های pdf توی لینوکس لازم هست.
Your object is to save the world, while still leading a pleasant life
http://nillux.blogspot.com

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3100
  • لينوكس يعني آزادي ، امنيت
« پاسخ #4 : 16 بهمن 1386، 07:30 ب‌ظ »
من فقط با openoffice یه خوده مشکل دارم البته فعلا

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1295
  • راه‌رو گر صد هنر دارد توکل بایدش
    • سلام!
« پاسخ #5 : 16 بهمن 1386، 09:31 ب‌ظ »
سلام،
همت شما قابل تحسینه. :)

اما پیش‌نهاد می‌کنم این‌قدر به فکر شروع یک کار از اول نباشید! مثلاً برای لغت‌نامه، Stardict هست و خیلی هم خوبه. اگر کمبودی توش احساس می‌کنید، همون ر بهتر کنید (به جای این که کلاً بخواید از اول شروع کنید!)
الآن داره روی نقطات ضعف کار می‌شه. ابزار برای PDF داره ساخته می‌شه، برای Flash همین‌طور، واژه‌پردازی (word processing) به هر زبانی(!)، ...
پیش‌نهاد می‌کنم به توسعهٔ پروژه‌های موجود کمک کنید. مثلاً بیاید توی KDE کد بزنید و KOffice ر برای زبان فارسی خوب کنید. یا بیاید نرم‌افزارهای موجود ر ترجمه و بومی‌سازی کنیم.

با این حال چیزهایی هم هست که مخصوص ما ایرانی‌ها و فارسی‌زبون‌ها هست که کسی غیر از خودمون روش کار نخواهد کرد. اگر واقعاً مایل هستید کار آزاد/بازمنبع نسبتاً جدیدی ر شروع کنید، این‌ها ر پیش‌نهاد می‌کنم:
متن-به-سخن فارسی (Persian Text-to-Speech)
تشخیص سخن فارسی (Persian Speech Recognition)
تشخیص دست‌خط فارسی (Persian Hand-writing Recognition)
تشخیص نوری نویسه‌های فارسی (Persian Optical Character Recognition)
...
(اگر چیزهایی از این دست بازم به ذهنم رسید، می‌گم)
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم     ...     موجیم که آسودگی ما عدم ماست

آفلاین moshen212

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 344
« پاسخ #6 : 22 بهمن 1386، 06:09 ق‌ظ »
من قبل از تجربه ی لینوکس در محیط ویندوز مثل پرنده ی قفسی که دنیاش قفسش هست فکر میکردم که علم کامپیوتر وابسته به ویندوز هست ولی بعد از استفاده از لینوکس فهمیدم که مدیون هست ولی محتاج نیست اصلا اندازه ی این حرفا نیست
اینجا ما آزادیم امنیت و آرامش داریم شاد هستیم و خیلی چیزهای دیگه ای که تو ویندوز فکر رسیدن بهشون رو هم نمیکردیم ما اینجا از محصول یک کمپانی زورگو که با پول حکومت میکنه استفاده نمیکنیم از دسترنج اشخاصی استفاده میکنیم که در ذهنمون اون ها رو دوستامون میدونیم چون اونها ما رو از اون لجن زار به این گلستان کشوندن چون ما خودمون رو در جمع اونها و در سمت اونها میدونیم
به هر حال هر گلی در کمال زیبایی ممکن هست خاری هم داشته باشه به نظر من میشه گفت بعضی از برنامه های لینوکس برای تازه کارها و فارسی زبانها مناسب نیست مثلا در open office اگر بعد از متن فارسی نقطه گذاشته بشه نقطه میره اول جمله و در ابتدای جمله قرار میگیره یا مثلا دوستانی که نیاز دارن برنامه نویسی کنن با وجود منابع فارسی و انگلیسی باز هم به دلیل تغییر ساختاری که مابین محیط شی و کد وجود داره دچار مشکل هستن به هر حال من تجربه ی لینوکس رو یک اقبال میدونم
در پایان ۲۲ بهمن رو هم تبریک میگم   \\:D/ :D

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 24 بهمن 1386، 01:35 ب‌ظ »
ممنون از توجه دوستان

در مورد voice هنوز کاری نشده ( ولی به زودی در جاوا اضافه میشه )

با دوستان دیگه هم تصمیم گیری می کنم

موفق و شاد باشید

آفلاین dostajn

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 47
« پاسخ #8 : 28 بهمن 1386، 06:02 ب‌ظ »
ّبا سلام
می خواستم یه سوال کنم البته به کمبود ربط داره ! اما خودمم راه خاصی برایش پیدا نکرده ام
من الان از اینترنت پرسرعت استفاده می کنم اون هم تو دانشگاه که عمرا تو ایران جای دیگه گیر بیاد!! من همیشه نمی تونم تو دانشگاه باشم بالاخره یه روز می روم  ::)
برای خیلی از فرمت های رایج تجاری جایگزین مستقیمی تو لینوکس نیست یعنی از همون ابتدا نصب نمی شوند و نیاز به اینترنت هست تا با استفاده از منابع اون فرمت ها به لینوکس اضافه بشه
الان من دارم یه سری از لینوکس های مهندسی و برنامه های مهندسی رو میگیرم ولی اگه یه مدت بعد بخواهم به نسخه  جدید ارتقا پیدا کنم چیکار باید کنم ؟ من اگه بخوام از تو خونه اینترنت داشته باشم "که عمرا" نمی تونم همه احتیاجاتم رو سریع بگیرم پس نیاز به یه سری سیدی دارم که این فایل ها تو ش باشه و از این طریق بروز باشم البته هما هست اما محدودیت به ابونتو داره و اگه کسی مثل من بخواهد لینوکسی بر پایه ردهت ( چون نرم افزار مهندسی که من می خواهم کار کنم فقط تو این توزیع دیدم) ، همچنین هما محدود به یک سری امکانات عمومیه ؟!
تنها راهکاری که خودم بهش رسیدم اینه که همانند ویندوز یه سری مجموعه dvd کمکی مثل کینگ و لورد طراحی بشه که داخل اینها پر باشه از برنامه های دنیای باز متن و البته گوشه چشمی هم به مجموعه های غیر آزاد داشته باشه و هر کاربر با توجه به نیازش اونو تهیه کنه (البته فکر کنم به یه آرزو بیشتر شبیه باشه تا واقعیت)
شما نظر تو ن در این باره چیه
با تشکر

آفلاین khajavi

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 361
    • کافه ی گنو/لینوکس
« پاسخ #9 : 04 فروردین 1387، 09:50 ب‌ظ »
کرگدن جان یه نگاه هم به
http://forum.ubuntu.ir/index.php?topic=4004.msg27119#msg27119
بنداز
اگه بشه چنین نرم افزار را درست کنین خیلی ممنون میشم. و مطئن هستم که خیلی استفبال میشه چون خیلی از وبلاگ نویس های لینوکسی به چنین نرمافزار محتاج هستند

آفلاین علیرضا طالقانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2373
  • القدس لنا، والنصر لنا!
    • Take it easy
« پاسخ #10 : 04 فروردین 1387، 11:23 ب‌ظ »
منم بزرگترین مشکل ام! نداشتن صدا توی یاهو هستی! گیاچی هم به من جواب نداد! نمی دونم چرا! خیلی مسخره هم بودش!
البته از وقتی خدمت شما دوستان عزیز رسیدم و از محضرتون استفاده می کنم! تایپ ام خوب شده! :D
چون اصولا من حال نوشتن یک خط هم نداشتم و تا  دوستان سلام می کردن! من کال می کردم! :D
ولی الان دیگه خوب شدم!

باقی ی چیزا رو هم ! خب چون یک سالی هست ویندوز نصب نمی کنم! ب هر جون کندنی هست! خلاصه ی طوری حل می کنم! مثل پروژه ترم قبل که ی ترم با استاده سرش دعوا داشتیم! آخرش کار خودمو کردم و با PHP راش انداختم ](*,) \\:D/
.ShayneIsTheOneWhoIsAlwaysAlone
terminal@world-server:~$ sudo aptitude remove --purge Israel

آفلاین علیرضا طالقانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2373
  • القدس لنا، والنصر لنا!
    • Take it easy
« پاسخ #11 : 18 فروردین 1387، 11:17 ب‌ظ »
دلم واسه ی دست کانتر لک زده! ولی حرف wine رو نزنید!  تحمل می کنم تا نسخه لینوکسی شو ببینم  :)
.ShayneIsTheOneWhoIsAlwaysAlone
terminal@world-server:~$ sudo aptitude remove --purge Israel