با کسب اجازه از استاد سلمان العلما.
ببین عزیز، توی ویندوز شما باید برای اینکه یه نرم افزار نصب کنی باید بری توی اینترنت بگردی و لینک دانلود نرم افزار مورد نظر رو پیدا کنی بعد نرم افزار رو دانلود کنی و بعد نصب کنی. یا میتونی cdش رو بخری یا از کسی بگیری و ...
تازه بعد از نصب باید هر کدوم رو تک تک آپدیت کنی که کلی زمان میبره.
ولی توی لینوکس اینطوری نیست. تقریبا ۹۹٪ برنامه هایی که برای یه توضیع خاص از لینوکس نوشته شده همش یه جا توی اینترنته (همون آپدیت سرور). شما نیاز نیست ۲ ساعت وقت خودت رو صرف کنی بگردی دنبال لینک دانلود.
پس یه جایی هست توی اینترنت که اکثر برنامه هایی که میخوام رو داره. حالا من از کجا بفهمم اون چه برنامه هایی رو داره و نسخه اون برنامه ها چنده؟ اینجاست که دستور sudo apt-get update میاد وسط. شما با این دستور در واقع یه لیستی رو از نرم افزار های موجود روی اون سرور رو دانلود میکنی که میشه توی ubuntu software center مشخصاتشون رو دید.
این رو بزار کنار. حالا مثلا من میخوام نرم افزار هامو به روز کنم، چیکار کنم؟ از دستور sudo apt-get upgrade استفاده میکنم. با این دستور خوده برنامه هایی که من توی کامپیوترم دارم به روز میشه. مثلا من میخوام فایرفاکس رو به روز کنم. با این دستور فایرفاکس نسخه ۹ که به صورت پیشفرض روی اوبونتو ۱۲.۰۴ هست به آخرین نسخه آپدیت میشه. (که الان میشه ۱۴) البته در کنارش بقیه نرمافزارهام هم به روز میشن.