انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: پیشنهاد ساخت آموزش استفاده از GIMP به صورت فیلم...  (دفعات بازدید: 10767 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین hamed.asl

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 534
اگر ممکنه کمی هم راجع به تبدیل ویدئو که به نسبت کیفیت انقدر کم حجم شده توضیح بدید، از چه نرم افزاری استفاده شده؟ ممنون

آفلاین Shokoohi

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 317
  • رقابت ایجاد شده، هست و ادامه داره...
    • هنر، علم، تکنولوژی، طبیعت
موضوع قسمت دوم آموزش تصویری گیمپ
« پاسخ #31 : 29 مهر 1391، 05:24 ب‌ظ »
اگر ممکنه کمی هم راجع به تبدیل ویدئو که به نسبت کیفیت انقدر کم حجم شده توضیح بدید، از چه نرم افزاری استفاده شده؟ ممنون

سلام؛

واسه ی تبدیل کیفیتها به هم و یا ضبط یک فیلم با کیفیت بالا و حجم کم، باید ابتدا خواص هر فرمت و یا Encoder اون فرمت رو بدونید.

با یک معادله ی ساده میشه حجم رو تا حدود زیادی کاهش داد.

ابتدا من فرمت تصویرم رو x264 گذاشتم که تابع اون libx264 در ffmpeg میشهه.

خواص این کدگذاری اینه که حجم فایل رو تا حدود زیادی کاهش میشه در عوض میاد فریم ها رو تناسب بندی می کنه. یعنی چی؟

مثلا 100 تا فریم به طور کل از نظر رنگی و کادر شبیه هم هستند که سیستم کد گذاری میاد 100 فریم رو به یک فریم و اون فریم رو 100 بار نشون میده.

یا مثلا جاهایی که بخشی از تصویر ثابته سیستم کدینگ میاد اون بخش رو که در فریم های بعدی هست از فریم اول میگیره.

و مثالهایی از این قبیل که در سیستم کدینگ صادقه.

اینها همه دست به دست هم میدن وباعث میشن حجم کمتر بشه.

عامل دیگه ای که دخیل هست تعداد فریم در ثانیه هست.

من برای اینکه بتونم حجم فیلم رو باز هم کاهش بدم اومدم و تعداد فریم ها در ثانیه رو از 24 فریم به 10 عدد کاهش دادم یعنی 10 فریم در ثانیه.

سپس برای ضبط صدا از متغیر

ar 22050 -ab 128k -acodec libmp3lame
استفاده کردم. به این شکل که فرکانس کلی سیستم صدا رو روی 22050 هرتز گذاشتم. این رنج فرکانسی نصف رنجی هست که برای MP3 ها موزیک استفاده میشه و در کل حجم من رو کاهش میده. و در انتها اومدم بجای ضبط دو کاناله ی صدا از ضبط تک کاناله استفاده کردم که اینم باعث میشه با حفظ کیفیت صوتی انتخابی حجمش به نصف کاهش پیدا بکنه.

حال کار من شد دستوری که توی چند ارسال قبل قرارش دادم یعنی این دستور :

ffmpeg -f alsa -ac 1 -i pulse -f x11grab -r 10 -s 1920x1080 -i :0.0 -ar 22050 -ab 128k -acodec libmp3lame -vcodec libx264 -threads 0 /tmp/rec_desk.avi
برای اجرای این دستور باید تمامی بسته ها و نیازمندیهای ffmpeg نصب باشند.

سوالی بود در خدمتم.

==========
« آخرین ویرایش: 29 مهر 1391، 05:37 ب‌ظ توسط xpress »
محمد شکوهی - یک هنرمند علاقمند به تکنولوژی...

آفلاین Shokoohi

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #32 : 29 مهر 1391، 05:31 ب‌ظ »

سلامی دوباره... پست قبلی خیلی شلوغ شد خواستم اعلان رو در اون قسمت قرار بدم ولی دیدم که ای دل غافل چقدر نوشتم!!!!  ;D

قسمت دوم آموزش گیمپ موضوع و مفاهیمش رو از فوتوشاپ منتقل کردم به گیمپ و فقط مونده ضبط و آپلودش کنم.

قسمت دوم در رابطه با لایه ، لایه بندی و کاربرد لایه ها در گیمپ هست که باز از مفاهیم اصولی هست که باید در ابتدا بهش توجه بشه.

بهتره همینجا موضوع قسمت سوم رو هم بگم که دوستان در جریان باشند.

موضوع قسمت سوم بیشتر در رابطه با رزولوشن خواهد بود و اینکه ما چگونه با یک عکس رفتار کنیم که حین تغییر سایت افت کیفیت نداشته باشه یا اگه قراره کیفیتش افت بکنه خیلی کم باشه.

البته مبحث رزولوشن فقط به موردی که در بالا گفتم ختم نمیشه... البته باید خیلی مباحث فوتوشاپ رو مطالعه کنم تا بتونم این مفاهیم رو با گیمپ هماهنگ کنم.

نظر، سوال، پیشنهاد و انتقادی بود من در خدمتم.

سپاس فراوان

آفلاین hamed.asl

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 534
پاسخ : موضوع قسمت دوم آموزش تصویری گیمپ
« پاسخ #33 : 29 مهر 1391، 05:58 ب‌ظ »

سلام؛

واسه ی تبدیل کیفیتها به هم و یا ضبط یک فیلم با کیفیت بالا و حجم کم، باید ابتدا خواص هر فرمت و یا Encoder اون فرمت رو بدونید.

با یک معادله ی ساده میشه حجم رو تا حدود زیادی کاهش داد.

ابتدا من فرمت تصویرم رو x264 گذاشتم که تابع اون libx264 در ffmpeg میشهه.

خواص این کدگذاری اینه که حجم فایل رو تا حدود زیادی کاهش میشه در عوض میاد فریم ها رو تناسب بندی می کنه. یعنی چی؟

مثلا 100 تا فریم به طور کل از نظر رنگی و کادر شبیه هم هستند که سیستم کد گذاری میاد 100 فریم رو به یک فریم و اون فریم رو 100 بار نشون میده.

یا مثلا جاهایی که بخشی از تصویر ثابته سیستم کدینگ میاد اون بخش رو که در فریم های بعدی هست از فریم اول میگیره.

و مثالهایی از این قبیل که در سیستم کدینگ صادقه.

اینها همه دست به دست هم میدن وباعث میشن حجم کمتر بشه.

عامل دیگه ای که دخیل هست تعداد فریم در ثانیه هست.

من برای اینکه بتونم حجم فیلم رو باز هم کاهش بدم اومدم و تعداد فریم ها در ثانیه رو از 24 فریم به 10 عدد کاهش دادم یعنی 10 فریم در ثانیه.

سپس برای ضبط صدا از متغیر

ar 22050 -ab 128k -acodec libmp3lame
استفاده کردم. به این شکل که فرکانس کلی سیستم صدا رو روی 22050 هرتز گذاشتم. این رنج فرکانسی نصف رنجی هست که برای MP3 ها موزیک استفاده میشه و در کل حجم من رو کاهش میده. و در انتها اومدم بجای ضبط دو کاناله ی صدا از ضبط تک کاناله استفاده کردم که اینم باعث میشه با حفظ کیفیت صوتی انتخابی حجمش به نصف کاهش پیدا بکنه.

حال کار من شد دستوری که توی چند ارسال قبل قرارش دادم یعنی این دستور :

ffmpeg -f alsa -ac 1 -i pulse -f x11grab -r 10 -s 1920x1080 -i :0.0 -ar 22050 -ab 128k -acodec libmp3lame -vcodec libx264 -threads 0 /tmp/rec_desk.avi
برای اجرای این دستور باید تمامی بسته ها و نیازمندیهای ffmpeg نصب باشند.

سوالی بود در خدمتم.

==========

نه هیچ سوالی نیست عالی توضیح دادید و کدتون هم عالی کار میکنه ...بازم ممنون.. ;)

راستی آموزش سوم تون شدیدا مورد نیاز بنده هست.. زیاد با این مشکل روبرو شدم توی تغییر سایز عکسهام...منتظرش میمونم :)

آفلاین Shokoohi

• Sr. Member
  • *
سلام؛

با توجه به اینکه حجم مطالب قسمت دوم یعنی لایه ها زیاده مجبور شدم که قسمت دوم و سوم رو به مبحث لایه ها اختصاص بدم.

در قسمت دوم ( بخش اول ) به مبحث و تعاریف کلی لایه ها پرداخته میشه و در قسمت سوم ( بخش دوم ) به مباحث مرتبط با لایه ها یعنی Mask و منوی های مرتبط پرداخته خواهد داد.

انشاالله مفاهیم و توضیحات رو آماده می کنم و تا آخر هفته قسمت دوم ( بخش اول مبحث لایه ها ) رو ضبط می کنم.

با سپاس.