یکی از مواردی که معمولا برای دانشجوها کاربرد زیادی داره کار با فایل های پی دی اف pdf است. در این راهنما سعی کردم پرکاربردترین کارها رو با مثال عنوان کنم.
برای این کار شما ابتدا بایستی برنامه pdftk رو نصب کنید که برای هر ۳ سیستم عامل گنو/لینوکس (بعضی ها میگن لینوکس) ، ویندوز و مک قابل استفاده است نکته این که مثال های این راهنما در هر ۳ سیستم عامل ذکر شده صادق بوده، برنامه تحت خط فرمان است.
نصب در اوبونتو:
sudo apt-get install pdftk
نصب در فدورا:
yum install pdftk
نصب در آرچ:
yaourt -Sy pdftk
خوب در اینجا من زیاد وارد جزئیات نمیشم شما میتونید برای اطلاعات بیشتر به سایت برنامه برید یا پس از نصب برنامه از man pdftk استفاده کنید. بدون هیچ مقدمه ای میریم سر اصل مطلب و مطالب با مثال توضیح داده میشه (-:
ادغام ۲ یا تعداد بیشتر فایل پی دی اف:
pdftk first-file.pdf second-file.pdf cat output both.pdf
ادغام تمام فایل های پی دی اف موجود در پوشه:
pdftk *.pdf cat output newfile.pdf
علامت * بجای نام فایل یعنی تمام فایل های پی دی اف موجود در پوشه را در هم ادغام میکند.
ادغام صفحات بخصوصی از ۲ فایل پی دی اف:
pdftk A=1.pdf B=2.pdf cat A1-2 B10-20 output out.pdf
در مثال بالا صفحات ۱ تا ۲ از فایل A و صفحات ۱۰ تا ۲۰ از فایل B جدا و در فایل out.pdf ذخیره میشود.
جدا صفحات بخصوصی از فایل پی دی اف:
pdftk A=exx.pdf cat A2-7 output split.pdf
در مثال بالا صفحات ۲ تا ۷ از فایل exx.pdf جدا و خروجی در فایل split.pdf ذخیره میشود.
تقسیم یک فایل پی دی اف به ۲ قسمت:
pdftk original.pdf cat 1-25 output original-part-1.pdf
pdftk original.pdf cat 25-end output original-part-2.pdf
در مثال بالا از صفحات ۱ الی ۲۵ در یک فایل و از صفحه ۲۵ تا آخر در یک فایل دیگر یا پارت دوم ذخیره میشود.
جدا کردن تمام صفحات یک فایل پی دی اف به طوری که هر صفحه در یک فایل پی دی اف ذخیره میشود:
pdftk 1.pdf burst
حذف صفحه ۱۳ از فایل پی دی اف:
pdftk 1.pdf cat 1-12 14-end output out1.pdf
یا به این صورت:
pdftk A=1.pdf cat A1-12 A14-end output out1.pdf
در مثال بالا اگر بخواهیم صفحات ۱۰ تا ۱۳ را حذف کنیم باید به صورت زیر عمل کرد:
pdftk A=1.pdf cat A1-9 A14-end output out1.pdf
پیوست فایل به pdf
pdftk book.pdf attach_files attach.jpg to_page 2 output tidy_book.pdf
در مثال بالا فایل attach.jpg به صفحه ۲ فایل پی دی اف اضافه میشود.
و اما برای کاهش سایز فایلهای پی دی اف از یه برنامه ghostscript کمک میگیریم پس برای نصبش به صورت زیر عمل میکنیم:
sudo apt-get install ghostscript
ترمینال را باز میکنیم
gs -dNOPAUSE -dBATCH -sDEVICE=pdfwrite -dCompatibilityLevel=1.4 -dPDFSETTINGS=setting -sOutputFile=output.pdf input.pdf"
input نام فایل ورودی است. Output نام فایل خروجی، به جای setting باید یکی از آپشن های زیر قرار بگیرد:
screen/ حجم را بسیار کم اما کیفیت پایین
ebook/ کیفیت فایل خروجی متوسط کاهش حجم هم متوسط
printer/ کیفیت فایل خروجی بالا و مناسب برای پرینت گرفتن
prepress/ کیفیت فایل خروجی بالا و مناسب برای پرینت گرفتن
در این جا من سعی کردم پرکاربرترین دستورات رو با مثال بیارم دستورات زیاد هستن دوستان میتونن دستورات دیگه ای رو که فکر میکنن پرکاربرد است اضافه کنند.
http://www.pdflabs.com/docs/