یه چیزی توی مایه های کلود کامپیوتینگ منظورتونه دیگه ؟
که کلی کامپیوتر به یه سرور وصل باشن و اون سرور یا سوپر کامپیوتر همه ی محاسبات رو انجام بده ، این کار شده !
البته نام این کار Grid Computing هستش.
من بازم سوتی دادم !
درسته اینم تفاوت این ۲ ! :
رایانش مشبک۱ (توری، شبکهای، گرید) بیشتر با رایانش ابری اشتباه میشود، در صورتی که این دو چیز،کاملاً متفاوت میباشند. رایانش مشبک منابع چندین کامپیوتر موجود در یک شبکه را به صورت همزمان برای کار بر روی یک مساله استفاده میکند. این مورد بیشتر زمانی بکار میرود که مساله علمی یا فنی مد نظر باشد. نمونهای معروف در این مورد جستجو برای هوش فرا زمینی (SETI) در پروژه ی Home@ است۲. در این پروژه مردم در سرتاسر جهان به SETI اجازه میدهند تا زمانهای بیکار کامپیوترهایشان را در جستجو برای نشانههای از هوش درون هزاران ساعت از دادههای رادیویی ضبط شده به اشتراک بگذارند.
یکی دیگر از کاربردهای خوب در زمینه مشبک، مربوط به انجمن جهانی مشبک- زیرساخت باز برکلی در رایانش شبکهای۳ (BOINC) میباشد؛ ( اینجا را ببینید). در اینجا میتوانید هر مقدار، زیاد یا کم از توان استفاده نشده از پردازش CPU خود که انتخاب میکنید را برای کمک به پیشبرد آزمایشهای تاشدگی پروتئین۴ در زمینه تلاش برای تولید برنج مرغوبتر و با دوامتر برای تغذیه گرسنگان جهان اختصاص دهید. مطمئنم نمیدانستید که می توانید با کامپیوتر خود نیازمندان را تغذیه کنید.
رایانش مشبک نیازمند نرم افزاری است که بتواند برنامه را تقسیم کرده و سپس بخشهای تقسیمشده آن را به هزاران کامپیوتر دیگر بفرستد. این کار میتواند روی کامپیوترهای یک سازمان و یا به صورت مشارکت عمومی انجام پذیرد.
شرکت سان، نرمافزار موتور مشبک۵ را ارائه میدهد که به مهندسان شرکت ها این امکان را میدهد که سیکلهای کامپیوتری را تا بیش از ۸۰ ایستگاه کاری درآن واحد یککاسه کنند.
رایانش مشبک به چند دلیل مورد استفاده قرار می گیرد:
روشی مقرون به صرفه برای استفاده از مقداری مشخص از منابع کامپیوتری است.
روشی است برای حل مسایلی که نیازمند مقادیر عظیمی از توان رایانشی باشند.
منابع چندین کامپیوتر میتوانند همکارانه بین یکدیگر به اشتراک گذاشته شوند بدون آنکه یک کامپیوتر، کامپیوتر دیگری را مدیریت (اداره) کند.
پس رایانش مشبک و رایانش ابری چه ربطی به هم دارند؟ مستقیماً هیچ، زیرا آنها اساساً به روشهای متفاوتی عمل میکنند. در رایانش مشبک، یک پروژه عظیم میان چندین کامپیوتر تقسیم میشود تا منابع آنها را بکار بگیرد. اما رایانش ابری دقیقاً برعکس عمل می کند. رایانش ابری به چندین برنامه کاربردی کوچکتر اجازه میدهد که به طور همزمان اجرا شوند.
گوشزد: شما میتوانید بر روی یک ابر گرید محاسباتی بسازید ولی برعکس آن نشدنی است.
۱٫ Grid Computing
2. Search for Extraterrestrial Intelligence (SETI)@ Home
3. World Community Grid-Berkeley Open Infrastructure for Network Computing
4. Protein Folding
5. Grid Engine
برگرفته از کتاب:
Cloud Computing: A Practical Approach
منبع :
http://www.opatan.ir/grid-computing-vs-cloud