انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال در مورد آپدیت بسنه نصب شده از قبل  (دفعات بازدید: 4224 بار)

0 کاربر و 6 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین hor_313

• Newbie
  • *
  • ارسال: 21
سلام

اگر بسته ای رو از طریق software center or synaptic or terminal نصب کنیم و بعدش متوجه بشیم نسخه جدیدترشش هم موجود هست اما در مخازن موجود نیست و بخوایم خودمون دانلود و نصبش کنیم ، آیا باید بسته نصب شده قبلی رو پاک کنیم یا همین که جدید رو نصب میکنیم خودش به صورت خودکار جایگزین قبلی میشه و آپدیتش میکنه ؟

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
پاسخ : سوال در مورد آپدیت بسنه نصب شده از قبل
« پاسخ #1 : 02 اسفند 1391، 02:07 ب‌ظ »
عموما نیازی به پاک کردن قبلی نیست.

آفلاین ســـــیا (ه) وش

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 95
  • Ubuntu Satanic Edition
    • سپوخته
« پاسخ #2 : 02 اسفند 1391، 04:07 ب‌ظ »
با آپدیت کردن می تونید همون نسخه رو ارتقا بدید...
Part of the dialogue of the movie When Nietzsche Wept:
Choose between comfort and the truth.
If you want to choose the pleasure of growth,
prepare yourself for some pain.
Less pain, shrink. Go. Be part of the herd

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
« پاسخ #3 : 02 اسفند 1391، 07:33 ب‌ظ »
آیا باید بسته نصب شده قبلی رو پاک کنیم یا همین که جدید رو نصب میکنیم خودش به صورت خودکار جایگزین قبلی میشه ؟
باید توضیحات برنامه رو بخونی. مثلا برای نصب لیبره آفیس 4 باید نسخه قبلی رو حتما پاک کنی.

نقل‌قول
و آپدیتش میکنه ؟
دقیق نمی دونم ولی برای بعضی برنامه ها مثل فایرفاکس اگر دستی نصب بشه،‌کار آپدیت برنامه رو دیگه خودت باید از این به بعد انجام بدی!

آفلاین hor_313

• Newbie
  • *
« پاسخ #4 : 04 اسفند 1391، 11:15 ق‌ظ »
پس با این حساب اگر دنبال دردسر نمیگردیم و نمیخوایم برنامه هامون از کار بیفتند باید با نسخه های قدیمی بسوزیم و بسازیم تا نسخه جدید وارد آپدیت خود اوبونتو بشه  :(

اینطور که من فهمیدم از صحبت شما دوستان ، اگر یک نفر هم این شجاعت رو به خرج بده که خودش بسته هارو پاک کنه (چون اینقدر زیاد و پراکنده است میگم) و مشکلی هم پیش نیاد و خودش نسخع جدید رو نصب کنه ، دیگه آپذیت های بعدی این برنامه در update manager خود اوبونتو نمیاد و تا آخرش خودش دستی باید آپدیت کنه؟
این رو مطمئنید؟

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #5 : 04 اسفند 1391، 11:34 ق‌ظ »
اگر یک نفر هم این شجاعت رو به خرج بده که خودش بسته هارو پاک کنه (چون اینقدر زیاد و پراکنده است میگم)
عزیزم اینقدرها هم پیچیده نیست. شما با یکی از دستورهای زیر می‌تونید اینکار رو بکنید (فرض کنید اسم بسته XYZ هست)
sudo aptitude remove XYZبعد از اینکه این دستور رو زدید یه پیغام میده که تعدادی بسته‌ وجود داشتن که وابسته به این XYZ بودن و با پاک کردن XYZ، از کار می‌افتن، می‌خوای اون‌‌ها رو هم پاک کنم؟ اسم و مشخصاتشون رو هم میگه.

یا

sudo apt-get remove --autoremove XYZاین هم همون کار بالایی رو می‌کنه.

و آخر کار هم بزن
sudo apt-get autoremoveتا همه‌ی بسته‌های یتیم (orphan) روی سیستمت رو پاک کنه.
دیگه آپدیت های بعدی این برنامه در update manager خود اوبونتو نمیاد و تا آخرش خودش دستی باید آپدیت کنه؟

مطمئن نیستم. طبق چیزایی که خوندم نباید عموماً اینجوری باشن. باید همشون به روز رسانی بشن.
« آخرین ویرایش: 04 اسفند 1391، 11:46 ق‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #6 : 04 اسفند 1391، 11:44 ق‌ظ »
ببین دوست من گنو/لینوکس با ویندوز خیلی فرق داره!
گنو بر پایه کتابخانه‌ها شکل گرفته، هر بسته‌ای ممکنه به ده‌ها یا شاید صدها کتابخانه نیاز داشته باشه، بنابراین اون کتابخونه باید سازگار با نرم افزار باشه، اگر ما نرم افزار رو فقط بروز رسانی کنیم، به علت کتابخونه قدیمی به درستی کار نمی‌کنه و اگر کتابخونه‌ها رو به‌روز کنیم ممکنه بقیه نرم‌افزارهای فعلی با کتابخونه جدید سازگار نباشه! به همین کشکیام نیس که هر وقت ورژن جدید یه نرم‌افزار اومد، سریع داخل مخازن قرار بگیره، بسته‌ها قبل از قرار گرفتن در مخازن اصلی بارها و بارها از ابعاد مختلف تست و ارزیابی میشن...
یکی از مزایای کتابخونه‌ها توی گنو رو هم بگم:
فرض کنیم توی ویندوز شما سه تا پخش کننده ویدئو و دو تا نرم‌افزار تبدیل فیلم می‌خوای نصب کنی، خب توی ویندوز کتابخونه‌ها معنی ندارن (البته دات نت رو در نظر نمی‌گیرم چون اولا یه کار جدیده و ثانیا هنوز خیلی ضعیفه و ثالثا همه جا کاربرد نداره) بنابراین عین پنج تا نرم افزار مجبور هستن کدک‌ها رو به صورت توکار داشته باشن، که مثلا سر جمع شما باید ۱۰۰ مگابایت دانلود کنی و بعد نصب ۵۰۰ مگابایت از حجم پارتیشن رو بدی به این ۵ تا نرم افزار...
اما توی گنو چطور؟ شما میای ۳۰ مگابایت کدک‌های gstreamer و av رو نصب می‌کنی و حدود ۱۰۰ مگ فضای هارد بهش اختصاص می‌دی و حالا هر چنتا نرم‌افزار پخص صدا، تصویر و تبدیل فیلم و صوت که نصب کنی، فقط اون هسته اصلی نرم افزار دانلود میشه و نه کدک‌هاش، مثلا یک برنامه smplayer به جای ۳۰ مگ توی ویندوز، ۵ مگ توی گنو هست یا winff به جای ۱۵ مگ توی ویندوز ۴ مگ توی گنو هست! این یکی از فایده‌های کتابخونه‌‌ها هستش! :)

آفلاین ava

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1330
« پاسخ #7 : 04 اسفند 1391، 11:52 ق‌ظ »
فقط این نکته رو هم بگم که شما اگه بخوای یه نرم افزاری که تو مخازن نیست اضافه کنی دو حالت داره
یا این که اون نرم افزار رو دان میکنی (حالا این که سورسشو بگیری کامپایل کنی یا از قبل کامپایل شدش رو برای توزیعت بگیری فرقی نداره) بعد نصب مخازنش به لیست مخازن اضافه میشه و حین آپدیت اون هم آپدیت میشه منتها از مخزنی که وارد کردید نه مخزن اصلی توزیع
یا این که شما قبل نصب مخزن اون برنامه رو وارد میکنی‌(معمولا برای برنامه هایی که تو مخزن اصلی وجود ندارن) بعد اون برنامه رو میگیری
برای این که زیاد هم به مشکلات عدم سازگاری کتابخونه ها برنخوری توصیه من اینه که از aptitude استفاده کنی
اگر هم خیلی عجله نداری و به هیچ وجه حوصله دردسر نداری کمی صبر کن وارد مخازن اصلی بشه بعد با خیال راحت آپ کن
در ضمن اوبونتو چندان توزیع بروزی نیست اگر میخواید همیشه از آخرین بسته ها استفاده کنی توزیع دیگری رو انتخاب کن
برای مثال فدورا - آرچ - و به ویژه جنتو (جنتو به خاطر کامپایل سورس همیشه آخرین بسته ها رو میگیره و نیازی نیست یه سری قبلا اون ها رو آماده کرده باشن
توزیع های دیگه هم که گفتم پکیج های جدید رو سریع تر در مخازن قرار میدن
« آخرین ویرایش: 04 اسفند 1391، 11:59 ق‌ظ توسط ava »
صدای پلیس : هاپ هاپ

آفلاین hor_313

• Newbie
  • *
« پاسخ #8 : 04 اسفند 1391، 04:05 ب‌ظ »
ببین دوست من گنو/لینوکس با ویندوز خیلی فرق داره!
گنو بر پایه کتابخانه‌ها شکل گرفته، هر بسته‌ای ممکنه به ده‌ها یا شاید صدها کتابخانه نیاز داشته باشه، بنابراین اون کتابخونه باید سازگار با نرم افزار باشه، اگر ما نرم افزار رو فقط بروز رسانی کنیم، به علت کتابخونه قدیمی به درستی کار نمی‌کنه و اگر کتابخونه‌ها رو به‌روز کنیم ممکنه بقیه نرم‌افزارهای فعلی با کتابخونه جدید سازگار نباشه! به همین کشکیام نیس که هر وقت ورژن جدید یه نرم‌افزار اومد، سریع داخل مخازن قرار بگیره، بسته‌ها قبل از قرار گرفتن در مخازن اصلی بارها و بارها از ابعاد مختلف تست و ارزیابی میشن...
یکی از مزایای کتابخونه‌ها توی گنو رو هم بگم:
فرض کنیم توی ویندوز شما سه تا پخش کننده ویدئو و دو تا نرم‌افزار تبدیل فیلم می‌خوای نصب کنی، خب توی ویندوز کتابخونه‌ها معنی ندارن (البته دات نت رو در نظر نمی‌گیرم چون اولا یه کار جدیده و ثانیا هنوز خیلی ضعیفه و ثالثا همه جا کاربرد نداره) بنابراین عین پنج تا نرم افزار مجبور هستن کدک‌ها رو به صورت توکار داشته باشن، که مثلا سر جمع شما باید ۱۰۰ مگابایت دانلود کنی و بعد نصب ۵۰۰ مگابایت از حجم پارتیشن رو بدی به این ۵ تا نرم افزار...
اما توی گنو چطور؟ شما میای ۳۰ مگابایت کدک‌های gstreamer و av رو نصب می‌کنی و حدود ۱۰۰ مگ فضای هارد بهش اختصاص می‌دی و حالا هر چنتا نرم‌افزار پخص صدا، تصویر و تبدیل فیلم و صوت که نصب کنی، فقط اون هسته اصلی نرم افزار دانلود میشه و نه کدک‌هاش، مثلا یک برنامه smplayer به جای ۳۰ مگ توی ویندوز، ۵ مگ توی گنو هست یا winff به جای ۱۵ مگ توی ویندوز ۴ مگ توی گنو هست! این یکی از فایده‌های کتابخونه‌‌ها هستش! :)

خب من هم دقیقا برای همین از لفظ شجاعت استفاده کردم!
چون وقتی یک نرم افزار رو با کلیه بسته های وابسته پاک کنی احتمالا نرم افزارهای مشابه با منابع مشترک هم از کار خواهند افتاد!!!

مگر اینکه اوبونتو اینقدر باهوش باشه که بسته های مشترک با سایر نرم افزار هارو به طور خودکار پاک نکنه یا هم اگر این کارو کرد وقتی هریک از اون نرم افزارا که از کار افتاده رو باز کردی یه پیغام بده چه بسته هایی پاک شده که نباید میشه پ سریع بشه دوباره نصبش کرد.

من چون کلا یه هفته است شابد اوبونتورو نصب کردم از موارد بالا بی خبرم که کدومش انجام میشه؟ یا شایدم هیچکدوم! که من از همین هیچکدوم میترسم! یعنی یه سری نرم افزار از کار بیفته و هیچ پیغامی هم نده که چه بسته هایی باید دوباره نصب شه که راه بیفته! و این میشه یه دردسر بزرگ که احتمالا راه حلش دوباره نصب کردن لینوکسه!!!

در مورد اون قسمت حرفتون که هر نرم افزار با کتابخونه خودش فقط کار میکنه و اگر هرکدوم آپدیت بشه باید اونیکی هم حتما آپذیت شه تا کار کنه نمیدونم به کجا استناد کردید؟ چون معمولا نسخه های جدید که میاد از نسحه های قدیمی هم پشتیبانی میکنه! و معمولا یه چیزی به قبلیا اضافه میشه نه اینکه کلا همه چیز تغییر کنه و اینها با هم ناسازگار بشه!!!

آفلاین hor_313

• Newbie
  • *
« پاسخ #9 : 04 اسفند 1391، 04:10 ب‌ظ »
فقط این نکته رو هم بگم که شما اگه بخوای یه نرم افزاری که تو مخازن نیست اضافه کنی دو حالت داره
یا این که اون نرم افزار رو دان میکنی (حالا این که سورسشو بگیری کامپایل کنی یا از قبل کامپایل شدش رو برای توزیعت بگیری فرقی نداره) بعد نصب مخازنش به لیست مخازن اضافه میشه و حین آپدیت اون هم آپدیت میشه منتها از مخزنی که وارد کردید نه مخزن اصلی توزیع
یا این که شما قبل نصب مخزن اون برنامه رو وارد میکنی‌(معمولا برای برنامه هایی که تو مخزن اصلی وجود ندارن) بعد اون برنامه رو میگیری
برای این که زیاد هم به مشکلات عدم سازگاری کتابخونه ها برنخوری توصیه من اینه که از aptitude استفاده کنی
اگر هم خیلی عجله نداری و به هیچ وجه حوصله دردسر نداری کمی صبر کن وارد مخازن اصلی بشه بعد با خیال راحت آپ کن
در ضمن اوبونتو چندان توزیع بروزی نیست اگر میخواید همیشه از آخرین بسته ها استفاده کنی توزیع دیگری رو انتخاب کن
برای مثال فدورا - آرچ - و به ویژه جنتو (جنتو به خاطر کامپایل سورس همیشه آخرین بسته ها رو میگیره و نیازی نیست یه سری قبلا اون ها رو آماده کرده باشن

راه دوم رو متوجه نشدم . یعنی چی قبل نصب مخزن برنامه رو وارد میکنم؟ اگر منظورتون از مخزن software center هست که با خود اوبونتو نصب شده همون اول .
اما اگر یه راهی داره که برنامه جدید رو به مخزن اضافه کرد بگید.

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
« پاسخ #10 : 04 اسفند 1391، 04:28 ب‌ظ »
نقل‌قول
در مورد اون قسمت حرفتون که هر نرم افزار با کتابخونه خودش فقط کار میکنه و اگر هرکدوم آپدیت بشه باید اونیکی هم حتما آپذیت شه تا کار کنه نمیدونم به کجا استناد کردید؟ چون معمولا نسخه های جدید که میاد از نسحه های قدیمی هم پشتیبانی میکنه! و معمولا یه چیزی به قبلیا اضافه میشه نه اینکه کلا همه چیز تغییر کنه و اینها با هم ناسازگار بشه!!!
همون‌طور که خودتون هم فرمودین شما حدود یک هفته‌س که با اوبونتو کار می‌کنید و یک تازه‌کار هستین! بنابراین پس از مدتی کاملا متوجه عرایض بنده می‌شین!
ضمنا اگر به دقت خونده باشید پست قبلی رو بنده نگفتم همیشه با به‌روز رسانی یک نرم‌افزار، کتابخانه‌های اون هم نیاز به بروز رسانی دارند! شاید بد نباشه این جمله رو نقل قول کنم:
نقل‌قول
اگر کتابخونه‌ها رو به‌روز کنیم ممکنه بقیه نرم‌افزارهای فعلی با کتابخونه جدید سازگار نباشه!

آفلاین hor_313

• Newbie
  • *
« پاسخ #11 : 04 اسفند 1391، 05:46 ب‌ظ »
نقل‌قول
همون‌طور که خودتون هم فرمودین شما حدود یک هفته‌س که با اوبونتو کار می‌کنید و یک تازه‌کار هستین! بنابراین پس از مدتی کاملا متوجه عرایض بنده می‌شین!
ضمنا اگر به دقت خونده باشید پست قبلی رو بنده نگفتم همیشه با به‌روز رسانی یک نرم‌افزار، کتابخانه‌های اون هم نیاز به بروز رسانی دارند! شاید بد نباشه این جمله رو نقل قول کنم:
نقل‌قول
اگر کتابخونه‌ها رو به‌روز کنیم ممکنه بقیه نرم‌افزارهای فعلی با کتابخونه جدید سازگار نباشه!

ممنون دوست عزیز ولی من در مورد کل این متن نظر دادم (محصوصا جمله اول) :

نقل‌قول
اگر ما نرم افزار رو فقط بروز رسانی کنیم، به علت کتابخونه قدیمی به درستی کار نمی‌کنه و اگر کتابخونه‌ها رو به‌روز کنیم ممکنه بقیه نرم‌افزارهای فعلی با کتابخونه جدید سازگار نباشه! به همین کشکیام نیس که هر وقت ورژن جدید یه نرم‌افزار اومد، سریع داخل مخازن قرار بگیره، بسته‌ها قبل از قرار گرفتن در مخازن اصلی بارها و بارها از ابعاد مختلف تست و ارزیابی میشن...

درسته من توی اوبونتو تازه واردم ولی مهندسی کامپیوتر خوندم و با برنامه نویسی و سیستم عامل و نحوه کار اینها آشنایی دارم  :)

آفلاین ava

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1330
« پاسخ #12 : 04 اسفند 1391، 05:50 ب‌ظ »

راه دوم رو متوجه نشدم . یعنی چی قبل نصب مخزن برنامه رو وارد میکنم؟ اگر منظورتون از مخزن software center هست که با خود اوبونتو نصب شده همون اول .
همه چیز که توی مخزن اصلی توزیع نمیشه پیدا کرد
مثلا من میام یه برنامه مینویسم اون بلافاصله نمیره که تو مخزن میتونم از سرور خودم بدم دانلود کنی که اینا میشه مخزن های اضافی
مثلا میگم این مخزن که وصل میشه یه سرور من رو اول به لیست مخازن اضافه کن بع میتونی با دستور نصب اون پکیج بگیریش راحت
برای مثال شما opera رو توی مخزن رسمی اوبونتو نداری
یا میتونی بری مستقیم دانلود کنی نصب کنی (که بعد نصب مخازنش هم اضافه میشه)
یا میتونی مخزنشو اضافه کنی و بعد نصب کنی (بعد اضافه کردن مخزن جدید و به روز رسانی لیست مخازن به \کیج هات اضافه میشه میتونی از طریق ترمینال - سافتوار سنتر - سینتاپیک و ... نصب کنی)
صدای پلیس : هاپ هاپ

آفلاین hor_313

• Newbie
  • *
« پاسخ #13 : 04 اسفند 1391، 11:07 ب‌ظ »

همه چیز که توی مخزن اصلی توزیع نمیشه پیدا کرد
مثلا من میام یه برنامه مینویسم اون بلافاصله نمیره که تو مخزن میتونم از سرور خودم بدم دانلود کنی که اینا میشه مخزن های اضافی
مثلا میگم این مخزن که وصل میشه یه سرور من رو اول به لیست مخازن اضافه کن بع میتونی با دستور نصب اون پکیج بگیریش راحت
برای مثال شما opera رو توی مخزن رسمی اوبونتو نداری
یا میتونی بری مستقیم دانلود کنی نصب کنی (که بعد نصب مخازنش هم اضافه میشه)
یا میتونی مخزنشو اضافه کنی و بعد نصب کنی (بعد اضافه کردن مخزن جدید و به روز رسانی لیست مخازن به \کیج هات اضافه میشه میتونی از طریق ترمینال - سافتوار سنتر - سینتاپیک و ... نصب کنی)

درسته حدس خودمم همین بود ولی حمله بندیش یکمی مبهم بود . من اینکارو کرده بودم (البته چنتا از تیک های پیش فرض رو توی setting ->update manager ) فعال کردم و مثلا یکدفعه آپذیت کیوت ۲.۷ بتا برام اومد!!(قبلش ۲.۴.۱ بود تو مخزن) و یا کتابخونه های کیوت ۵ هم اضافه شدند اما چون خونده بودم که تا حد امکان سعی کنید منابع متفرقه وارد نکنید خودم چیزی اضافه نکردم

ممنون از راهنماییت