انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: اولویت ربان برنامه نویسی و پایگاه داده برای تسلط به پایگاه داده ها  (دفعات بازدید: 3929 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین rahmani

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 291
سلام

من میخواهم در پایگاه داده ها مسلط شوم.
فکر می کنم این کار دو مرحله دارد. یک مرحله کار با خود پایگاه داده ها و نوشتن پرس و جوهاست و مرحله دوم ارتباط پایگاه داده با زبان برنامه نویسی است.
آیا سایتی هست که پرس وجوهای سختی را سوال کرده باشد؟ مثلا بگوید یک پرس و جو بنویسید که بر روی فلان جداول (بدیهی است قبلا باید پایگاه داده ها و جداول را ایجاد کرده باشیم) یک بازیابی انجام دهید که رکوردهای مورد نظر را برگرداند.
برای مرحله دوم آیا یاد داشتن برنامه نویسی در سطح معمولی و دانشجویی کافیست یا قبل از این که به پایگاه داده ها مسلط شوم باید به برنامه نویسی چیره دست باشم؟

ممنونم

« آخرین ویرایش: 16 اسفند 1391، 10:26 ق‌ظ توسط rahmani »
اگر در صحنه حق و باطل زمان خويش نيستي، هر جا كه خواهي باش....
 دكتر علي شزيعتي مزيناني

آفلاین AmirrezaGhaderi

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 90
    • حساب تویتر من
اول باید سعی کنید با خود مفهوم پایگاه داده و ذخیره سازی اطلاعات آشنا بشید. فرضا اینکه تصمیم بگیرید
اطلاعات مربوط به برنامه ی X رو چجوری ممکنه ذخیره کنید. چه جداولی ممکنه بسازید و چه فیلدهایی ممکنه
نیاز داشته باشید. این ها کاملا مفهومی و تئوری هستن. میتونید برای تمرین از خودکار و کاغذ استفاده کنید!

بعد که ذهنتون با این جور مسائل آشنا شد، میتونید برای پیاده سازی طرح داده هاتون به صورت واقعی، از برنامه
های مدیریت پایگاه داده مثل mysql یا postgres استفاده کنید. هر کدوم رو که یاد بگیرید، یاد گرفتن اون یکی
کار یک یا دو روز هست. از نظر زیر ساختی با هم فرق دارن، ولی از نظر مدلی که شما باهاشون ارتباط برقرار میکنید
خیلی شبیه هم هستن. برای انجام عملیات روی داده ها هم از زبانی استفاده میکنن به اسم sql که اگه به صورت استاندارد
یاد بگیریدش میتونید همون دستورات رو توی همه ی پایگاه های داده استفاده کنید.

برای زبان های برنامه نویسی مختلف هم که ابزارهایی برای اتصال به پایگاه های داده مختلف وجود داره. کار اون ها فقط
برقراری ارتباط هست. وگر نه در کل شما باز هم از sql استفاده خواهد کرد.

اما مهم تر از همه ی این ها همون مورد اول هست که گفتم. مخصوصا توی کتاب های قدیمی تر از جداول اضافی و join‌ های الکی
و این جور مسخره بازی ها زیاد استفاده میشه. کاری رو که میشه خیلی راحت انجام داد جوری پیاده سازی میکنن که ادم میترسه
جدول ها رو نگاه کنه!

قضیه میخ و چکش و نجار هست. شما ممکنه خیلی خوب با عملکرد میخ و چکش آشنا باشید (ابزارهای کارتون رو بشناسید)، اما آیا
هر کسی که با میخ و چکش کار میکنه میتونه نجاری کنه؟ اینجا هم همون قضیه هست. یادگیری کار با ابزارهایی مثل mysql یا
Postgres شاید در نهایت فقط ۲۰ درصد کار باشه. مهم اینه که چجوری ازشون استفاده کنید.

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 323
علیک سلام  ;)
همونطور که دوستمون امیر رضا گفتن شما برای کار با پایگاه داده ها باید مفهوم و نحوه کارکرد اونها رو خوب درک کرده باشید.
ساختن یک پایگاه داده برای یک برنامه کار خیلی مهمی هست و تو عملکرد و سرعت برنامه خیلی موثره. بخشی از این مهارت اکتسابی است و باید استاندارهای اون رو فرا بگیرید و بخشی دیگه تجربی هستند که باعث میشه طراحی پایگاه داده شما بهتر و دقیق تر صورت بگیره.(همونطور که امیر رضا گفته از کاغذ و قلم استفاده کنید، من هنوزم بعد این همه سال در ابتدای طراحی هام همه اطلاعات و جداولم رو روی کاغذ رسم می کنم و هی کم و زیادشون می کنم بعد با یه نرم افزار پایگاه و ارتباط های بین جداول رو ترسیم می کنم)
بعد از پیدا کردن مهارت در طراحی پایگاه داده باید توانایی کار با دستورات SQL رو بخوبی داشته باشید. نیازی نیست همه دستورات را از حفظ بلد باشید ولی باید بدونی کجا و از چی استفاده کنی.
در انتها هم باید با برنامه بتونی به پایگاهی که ساختی متصل بشی که این هم زیاد سخت نیست و همه زبون ها میتونند زبون پایگاه داده ها رو بفهمن  ;D
موفق باشی  :)

آفلاین مجتبی باغبان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 780
من به شما پیشنهاد می‌کنم از postgresql استفاده کنید. آخه mysql محدودیت chech رو پیاده‌سازی نکرده وهمین کارش جامعیت داده‌ها رو بخطر میندازه

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
برای پایگاه داده بهترین کتاب مال سی.جی. دیت هستش . اگر انگلیش وارد هستید لاتینش روی نت فراوونه . فارسیش هم من برگردان جعفرنژاد رو خوانده ام بد نبود .
فارسی هم به گمانم دکتر رانکوهی کتابی در این باره داشته باشند.http://www.amazon.com/Introduction-Database-Systems-8th/dp/0321197844
http://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_J._Date

آفلاین rahmani

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 291
سلام با تشکر از دوستانی که به سوال من پاسخ داده اند؛به نظر میرسه من سوالم را درست مطرح نکردم.
من تابه حال پایگاه داده های زیادی ایجاد و از خیلی هم در سایتم استفاده کرده ام. اما سوال من این بود که اولا درخواست یک منبع مثل سایت یا کتاب یا... برای مهارت نوشتن پرس وجوهای سخت بود. منظور از پرس وجوی سخت پرس وجویی که مثلا بین چند جدول پیوندهای گوناگون را برقرار میکند تا رکوردهای موردنظر با دقت و سرعت زیاد انتخاب شوند.

اگر یک سایت هم معرفی کنید که با گرفتن آزمون مدرک نیز بدهد بسیار ممنون می شوم

برای سوال دوم هم خب می دونیم که برای مدیریت استفاده از پایگاه داده ها در برنامه دستورات دیگری نیز جز پرس و جو نوشتن لازم هست. حال آیا سطح مدیریت لازم همان حد برنامه نویسی در سطح دانشجویی برآورده می شود؟
ممنون و متشکرم.

« آخرین ویرایش: 23 اسفند 1391، 03:44 ب‌ظ توسط rahmani »
اگر در صحنه حق و باطل زمان خويش نيستي، هر جا كه خواهي باش....
 دكتر علي شزيعتي مزيناني

آفلاین VB-Programmer

• Newbie
  • *
  • ارسال: 14
سلام
سایت http://www.w3schools.com/sql/sql_quickref.asp هم آموزش میده(رایگان) و هم مدرک میده(پولی) البته نمیدونم واسه ما بدن یا نه! آزمونش هم رایگانه.
البته سطح آزمونش به نظرم خیلی پایینه!

آفلاین rezaonline.net

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 54
    • طراحی وبسایت
در مورد MySQL انجین InnoDB تحقیق کنید .
تراکنشها رو بررسی کنید
رابطه های جداول (یک به یک ، یک به چند ، چند به چند)
از کلید های خارجی استفاده کنید
داکیونت خود MySQL جامع و خوب هست .

آفلاین Mr UBUNTU

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 29
به طور کلی دیتابیس های postgre و mysql بسیار مطرح هستند
شما باید php را به صورت حرفه ای یادبگیرید تا بتوانید از دیتابیس ها بهترین استفاده رو ببرید
اگه سرعت براتون مهم هست به یادگیری mysql بشتابید ولی اگه امکانات میخواهید postgre
http://w3schools.com بهترین سایت آموزش دیتابیس و php هست