انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: زبان برنامه نویسی پرل  (دفعات بازدید: 5881 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سید مسعود امامیان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
زبان برنامه نویسی پرل
« : 04 اسفند 1391، 02:01 ب‌ظ »
سلام دوستان

سوالی که برام پیش اومده اینه که چرا زبان برنامه نویسی پرل رو، یک عضو جدا نشدنی از گنو/لینوکس می دونن ؟!

برتری اون نسبت به زبان های دیگه چیه که بیشتر پرونده های گنو/لینوکس از این زبان استفاده شده ؟

سایت های مختلف رو بررسی کردم ولی مطلبی ننوشته بودن که دلیل اصلی استفاده از پرل در گنو/لینوکس چیه ؟
به عمل کار برآید     به سخندانی نیست . . .

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
پاسخ : زبان برنامه نویسی پرل
« پاسخ #1 : 04 اسفند 1391، 02:04 ب‌ظ »
سلام دوستان

سوالی که برام پیش اومده اینه که چرا زبان برنامه نویسی پرل رو، یک عضو جدا نشدنی از گنو/لینوکس می دونن ؟!
اریک ریموند یک مقاله داره که درباره پایتون و پرل توش توضیح داده. ترجمه هم شده. فکر کنم موضوع اصلی مقاله درباره هکرها بود.

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 928
« پاسخ #2 : 04 اسفند 1391، 02:27 ب‌ظ »
۱. هدف اصلی به وجود اومدن پرل، پردازش متن هست.
۲. تمام فایلهای config در یونیکس لایک ها متنی هست.

۱و۲ => پرل عضو جدانشدنی از یونیکس لایکها هست ;D

البته استدلال خودم بود. شاید دلیل دیگه ای هم داشته باشه
Ubuntu 14.04 LTS 64-bit - unity

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #3 : 04 اسفند 1391، 02:50 ب‌ظ »
نمی‌دونم که چیه ولی فکر کنم خوراک گیک‌ها هست :)
تک‌اینفو (Texinfo) که برپایه‌ی تک کار می‌کنه و جزو پروژ‌ی گنو هست، بعد از چندسال نسخه‌ی جدیدش چندروز پیش منتشر شده. نوشته بود یه قسمتیش (درست یادم نیست ولی مثل اینکه قسمت مهمیش بود) که به زبان سی بود رو با زبون پرل بازنویسی کردن. نوشته بود که حتی سرعتش هم اومده پایین ولی بازم تشخیص داده بودن که پرل بهتره. اینم لینک خبر: http://cvs.savannah.gnu.org/viewvc/texinfo/texinfo/NEWS?view=markup
« آخرین ویرایش: 04 اسفند 1391، 02:52 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین AmirrezaGhaderi

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 90
    • حساب تویتر من
« پاسخ #4 : 16 اسفند 1391، 01:38 ب‌ظ »

چه کسی پرل رو به عنوان عضو جدا نشدنی سیستم های لینوکس به حساب میاره؟ :) جایی ثبت شده این قضیه یا چون توی همه ی لینوکس
ها پرل وجود داره این رو میگید؟ اگه مورد دوم مد نظرتون هست، پایتون و باش و روبی هم توی همه ی لینوکس ها نصب هستن!

دلیلش خیلی سادست. در زمان های دور! که اکثر برنامه های یونیکس با C‌ نوشته میشد، زبانی سطح بالا، تفسیری، و دینامیک ساخته شد
که اهرم قدرتش کار با رشته ها و متون بود. اینقدر خوب بود توی این کار که بقیه زبان ها توی کار با رشته ها از پرل تقلید میکنن.
همه هم میدونن که فایل های متنی و رشته ها چقدر توی سیستم های یونیکس تاثیر گذار هستن. (مخصوصا برای تنطیمات سیستمی) برای همین
از همون قدیم ها از پرل زیاد استفاده میشه تو اینجور کارها. البته الآن دیگه پایتون شایع تر شده به نسبت پرل برای کارهای این چنینی.

اینکه میگن هکر ها دوسش دارن دلیل دیگه ایی داره. برای اینکه کدی توی سیستم کاربر اجرا بشه، یا باید به صورت ntive باشه (مثلا
با c نوشته شده باشه)، یا باید روی محیطی کار کنه که روی دستگاه کاربر وجود داره. مثلا جاوا روی خیلی از سیستم ها نصب نیست.
اما نفوذگرها خیالشون راحت بود که پرل روی همه ی دستگاه ها نصب هست و کدشون براحتی اجرا میشه. برای کار با فایل ها متنی هم که خیلی
خوب بود، و یونیکس هم که پره این فایل هاست. پس چه زبانی بهتر از پرل؟ که البته باز هم میگم، تو چند سال اخیر که زبان های دیگه ایی
مثل پایتون هم همیشه روی این سیستم ها به صورت نصب شده وجود دارن، دیگه فرق خیلی خاصی بینشون نمونده....
« آخرین ویرایش: 16 اسفند 1391، 01:40 ب‌ظ توسط AmirrezaGhaderi »

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 646
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
« پاسخ #5 : 30 اسفند 1391، 07:57 ق‌ظ »
همچنین این زبان یکی ازبهترین گزینه ها برای اکسپلویت نویسیه :)
اگر میخواین یه برنامه نویس یونیکسی بشین یادگیریه پرل الزامیست!
« آخرین ویرایش: 30 اسفند 1391، 08:00 ق‌ظ توسط mohsen-rashidi »

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #6 : 02 فروردین 1392، 09:51 ب‌ظ »
من از قدیم برنامه نویس پرل بودم و الان هم معمولا به این عنوان شناخته می شم... پرل در قدیم یکی از بهترین / مدرن ترین / سریعترین زبون ها بود و در نتیجه انتظار می رفت روی هر گنو لینوکسی همونطور که بش نصبه، پرل هم نصب باشه. هنوزم اینطوره و اگر پشت یک سیستم بشینی ممکنه پایتون نداشته باشه ولی تقریبا محاله پرل رو نداشته باشه. از این نظر دونستن برنامه نویسی به پرل به شما اطمینان می داد که ۱) پشت هر سیستم یونیکسی رسیدین بتونین برنامه بنویسی ۲) برنامه ای که نوشتین بدون دردسر روی هر سروری اجرا بشه.

این دو مورد هنوزم پا بر جا هستن و مثلا اگر یک هاست بگیری انتظار می ره که پرل حتما داشته باشه ولی اگر دنبال سروری هستی که بتونه از پایتون پشتبانی کنه (و مثلا بتونی روش ویکی مدیا نصب کنی) کارت بسیار سخته. همچنین یک قدرت بسیار عجیب دیگه پرل نسبت به دوستانش، داشتن امکان اضافه کردن ساده کتابخونه ها بود. یعنی با سیستمی درست مثل مدیر بسته، می شه توش کتابخونه های لازم رو نصب کرد (در حالی که مثلا توی پی اچ پی باید بری از سایت فلان کتابخونه رو دانلود کنی و بریزی توی دایرکتوری و ..) .

اما این روزها پرل دیگه اونقدرها هم الزامی نیست و زبون هایی مثل پایتون به خاطر سینتکس ساده تر و خواناتر بودن دارن جایگزین کارهای روزمره می شن ولی هنوزم که هنوزه پرل جزو زبون های خیلی پر استفاده است به خاطر تعداد پروژه های زیادی که باهاش اجرا شده و همون دو مورد قبل که گفتم. مثلا سر کار من باید با سرورهای مخابراتی کار کنم و روی هیچ کدوم پایتون نصب نیست (و اجازه نداریم نصب کنیم) در حالی که پرل به شکل پیش فرض روی همه نصبه.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 646
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
« پاسخ #7 : 02 فروردین 1392، 11:40 ب‌ظ »
نقل‌قول
پایتون به خاطر سینتکس ساده تر و خواناتر

جناب جادی شاید باور نکنید اما من عاشق این سینتکس کثیف پرلم.
نمی دونم چرا اینقدر دوستش دارم؟! ::) ???

آفلاین سید مسعود امامیان

• Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 03 فروردین 1392، 12:18 ق‌ظ »
تشکر.
چرا زبان پایتون رو زبان جدید بیان می کنند در صورتی که اختلاف اون‌ها فقط 4 سال هست

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
« پاسخ #9 : 03 فروردین 1392، 12:37 ق‌ظ »
تشکر.
چرا زبان پایتون رو زبان جدید بیان می کنند در صورتی که اختلاف اون‌ها فقط 4 سال هست

شاید منظور از "جدید" همون "مدرن" باشه. به این خاطر هست احتمالا!
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
« پاسخ #10 : 03 فروردین 1392، 01:16 ق‌ظ »
تشکر.
یک نمودار نردبانی بکش و زبانهای مختلف رو همراه سال انتشارشون روش نام گذاری کن (خیلی تا حد lisp عقب نرو). جوابت رو میگیری!

آفلاین جادی

• *
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #11 : 03 فروردین 1392، 01:01 ب‌ظ »
نقل‌قول
پایتون به خاطر سینتکس ساده تر و خواناتر

جناب جادی شاید باور نکنید اما من عاشق این سینتکس کثیف پرلم.
نمی دونم چرا اینقدر دوستش دارم؟! ::) ???

(: البته کثیف که نیست.. ولی خوندنش معمولا پیچیده است (: منم بدم نمییاد... ولی خب کار تیمی و توسعه آینده و اینها رو سخت می کنه.

آفلاین جادی

• *
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #12 : 03 فروردین 1392، 01:05 ب‌ظ »
تشکر.

کی گفته پایتون جدیده و پرل نیست؟ البته این طبقه بندی منه و علمی نیست ولی من هم پرل و هم پایتون رو در طبقه بندی زبان های جدید می ذارم... طبقه بندی ام هم اینجوریه که یک زمانی که سی بود، من فکر می کردم زبان دیگه ای نمی آید و هر زبان جدیدی می شه شاخه ای از سی (مثلا سی پلاس پلاس و آبجکتیو سی و سی شارپ) که به همین هسته اصلی، ایده های معماری جدید اضافه می کنن چون چیز جدیدی واقعا لازم نیست به هسته ای که متغیر، شرط، حلقه، .. داره اضافه بشه.

اما بعد از دیدن پرل فهمیدم که اشتباه می کردم و مفاهیم پایه ای برنامه نویسی هم در حال تکامل هستن و متغیرها می تونن شکل های جدیدی پیدا کنن که توی سی نبوده (مثلا دیکشنری ها) یا حتی اپراتورهایی مثل جمع و تفریق هم می تونن جدید بشن (مثلا اپراتور سفینه فضایی که پرل به دنیای کامپیوتر معرفی اش کرد: http://en.wikipedia.org/wiki/Spaceship_operator).

حالا من توی ذهنم هر زبونی که این تیپ چیزها رو داشته باشه (بخصوص متغیرهای جدیدی مثل دیکشنری ها رو) جزو زبون های جدیدی می بینم (: علمی نیست ولی دید شخصیه.

آفلاین سید مسعود امامیان

• Hero Member
  • *
« پاسخ #13 : 03 فروردین 1392، 01:16 ب‌ظ »
در سی++ دیکشنری ها کاربرد فراوانی دارند.
تشکر که وقت گذاشتین .

آفلاین جادی

• *
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #14 : 03 فروردین 1392، 05:09 ب‌ظ »
در سی++ دیکشنری ها کاربرد فراوانی دارند.
تشکر که وقت گذاشتین .

بله درست می گی و حرف من هم همین بود که توی زبون های قبلی این نیاز به شکل کتابخونه ها موجود بود (مثلا map توی سی پلاس پلاس) و توی زبون های اسکریپیتی جدید (پایتون پرل و غیره) به عنوان یکی از انواع داده ها به هسته اصلی اضافه شده.