انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: Ubuntu vs Debian  (دفعات بازدید: 3855 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین aliboy

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
  • جنسیت : پسر
Ubuntu vs Debian
« : 29 امرداد 1390، 02:13 ق‌ظ »

سلام

با چند تا از دوستان  اینجا بحث هایی در مورد دو سیستم عامل دبیان و ابونتو  بیان شده بود و به نظر من در حق ابونتو بی عدالتی شده بود.اینکه یک طرفه در مورد یک سیستم عامل نطر بدیم  و دیگران رو هدایت کنیم فک کنم منطقی نباشه.اونم ابونتو.(البته جا هایی دیگه هم بود)
البته من با دبیان کار نکردم و این دلیل نمیشه که اگر کسی کار کرده باشه و احساس کنه بعضی مزایا رو داشته باشه باید حتما ابونتو رو به حاشیه ببره.؟!به هر حال هر سیستم عاملی مزایا و معایبی داره.
من خودم از دوستام در این مورد مشاوره گرفتم و 4-5 سال قبل که قصد داشتم وارد دنیای لینوکس بشم ابونتو رو انتخاب کردم و به عنوان اصلی ترین سیستم عامل دنیای لینوکس (در کنارش از فدورا و بک ترک هم  استفاده میکنم) انتخاب کردم و الان بعد از این همه سال از اون مشورت و انتخاب راضی هستم.چه بسا با صحبت دوستان ما هم به سیستم عامل دبیان علاقه مند بشیم.  :)
بیشتر مطالب من در مقایسه این دو سیستم عامل از همون تاپیک ذکر شده کپی برادری شده و احساس می کنم شاید بدرد بخور باشه؟ (شاید هم فانی باشه   ;D

ورود ممنوع :
درخواستی که دارم این نکته است که مقایسه ابونتو و دبیان در 2 مورد اشتباه است و امیدوارم زیاد روی این 2 بخش صحبتی بیان نشود.
هسته سیستم عامل
امنیت سیستم عامل
به این دلیل که :
بحث امنیت در همه سیستم عامل های اپن سورس دنیا مطرح است و تا حدود زیادی هم بهتر از ویندوزه؟در صورتی که Customize نشن همه سیستم عامل ها در یک سطح امنیتی هستند.
فقط وقتی میشه از امنیت سروری (نه دسکتاپ) حرف زد که خود سیستم عامل توسط اشخاص متخصص Customize (سفارشی سازی) بشن که توی دنیا فقط 2 کشور توانایی این کار رو دارند.(یکی کشور هندوستانه از نطر برنامه نویسی خیلی قوی هستند و یکی دیگش یادم نمیاد.ببخشید)
(نمونش هم همین سهمیه بندی بنزین بود که دیتابیس (بخش نرم افزاری ) رو هندی ها  پیاده سازی  کردند و بخش سخت افزاری رو دادند به چینی ها )

 در بعضی موارد اگر که امکان دسترسی به متخصصین برنامه نویس جهت Customize وجود نداشته باشه معمولا سرور ویندوز رو هم توصیه میکنن!!!
1-مقایسه ابونتو و دبیان (در سال 2006):

فقط کنم سال 2006 تازه اسم ابونتو راه افتاده بود!

منبع خبر:
http://www.linuxinsight.com/ubuntu_vs_debian_this_is_amazing.html

عکس:



البته نیازی هم به این عکس نیست و با مقایسه Community  کاربران هم میشه به این موضوع پی برد.
(توی کامنت ها مطالب کاربران هم قابل تامل است)


2-اینم هم به گفته نویسندش 5 دلیل برتری دبیان بر ابونتو است: (نقدی از طرف من بروی این مطلب )

http://www.internetling.com/2008/07/30/5-reasons-to-choose-debian-linux-over-ubuntu-linux/


(البته خود نویسنده ادعا میکنه که از هر دو استفاده میکنه و راضی هم هست ولی بنا به این دلیل دبیان بهتره)

1) پایداری و امنیت:
شاید بشه ادعا کرد که دبیان پایدارتر باشه خوب طبیعی سیستم عاملی هر چند سال یکبار بیرون داده میشه زمان بیشتری صرف رفع عیب و گزارش باگها پیدا میکنه(درک کنید ابونتو چند سال بیشتر نیست که اومده ولی تاریخچه دبیان رو بخونید! ) از اون طرف هم باید منتظر بمونید که کی نسخه آپدیت شده بیرون بیاد.با توجه به تاریخچه دبیان یکی از ضعف های بزرگش همین قدمت طولانیشه که با این داشتن همچین اعتباری ، در سال 2006 در مقابل ابونتویی که پیشینه کمی داشته با اینقدر ریزش مواجه شده و همچین خفتی رو متحمل میشه.(تا این حد که کاربران ابونتو رو در چند سال آینده نزدیک به 200 میلیون کاربر تخمین زدن.تو لینک های خبری هست).
(در مورد بحث امنیت در همه سیستم عامل های اپن سورس دنیا مطرح است و تا حدود زیادی هم بهتر از ویندوزه؟در صورتی که Customize نشن همه در یک سطح امنیتی هستند. )

2-مخازن رایگان
دلیل بیشتر بودن مخازن دبیان همون بیشینه بلندشه که باید هم نرم افزارهای بیشتری داشته باشه.پس دلیل منطقی نیست برای مقایسه با سیستم عاملی که قدمت خیلی کمتری داره.شاید بیشتر بودن نرم افزارهای رایگان رو بشه برتری بر ابونتو دانست.همین.

3-معماری خاص پردازنده (بطور خلاصه)
مگه شما از چه معماری استفاده میکنید که ابونتو جوابگو نیست.؟
لیستی از معماری های متناسب با پردازنده رو ذکر کرده که خیلی از شما ها دلیلی به استفاده از انها ندارید و شاید مصارف خاص دارند یا قبل داشتند.و این مزیت نیست.بیشتر برای زمان های گذشته بود که محدودیت سخت افزاری ( بخصوص رم ) وجود داشت نه الان؟!

4-کونیکال از ابونت پشتبانی میکند؟!!
ادعا کرده یکی از عیب های ابونتو اینه که یک کمپانی ازش حمایت میکنه.!!!
(چه دلیله؟)

5-ساده بودن (ساده تر بودن)
واقعا از ابونتو ساده تر هم هست؟

در پایان باید بگم ابونتو نسخه سرور داره و قرار نیست نسخه دسکتاپ ابونتو رو با دبیان مقایسه کنید.دبیان رو باید با نسخه سرور ابونتو مقایسه کنید.همون لینکی که در مورد سرور ها گفته شده فک کنم کافی باشه.

اینجا-جاهایی که ابونتو به عنوان سرور استفاده میشود

هر چند که این ، همه سرورهای ابونتو نیست....اونایی هست که با اجازه صاحب سرور نمایش داده میشن.
ابونتو فعلا قدمت کمی داره به همین خاطر بعضی ها دم از پایداری میزنن.فعلا سیاست ابونتو اینه که نسخه های زمانبندی شده و متوالی بیرون بده و نسخه های LTS  رو بخاطر همین بحث پایداری بیرون میده.
از ویندوز xp  که بنجل تر نداریم خیلی ها هستند 3 یا 4 سال یک بار ویندوز عوض میکنن  چون کار با سیستم عامل رو خوب بلدن و مداوم سیستم رو آپدیت میکنن بعضی ها هم دبیان پایدار رو ماه با ماه حذف میکنن و دوباره نصب میکنن.!!!

یک نکته : (بخش اولیه سایت )

On the other end of the spectrum, Slackware Linux, Gentoo Linux and FreeBSD are more advanced distributions that require plenty of learning before they can be used effectively. openSUSE, Fedora, Debian GNU/Linux and Mandriva Linux can be classified as good "middle-road" distributions. CentOS is an enterprise distribution, suitable for those who prefer stability, reliability and long-term support over cutting-edge features and software

منبع:

http://distrowatch.com/dwres.php?resource=major

کلمه stability فقط برای CentOS  به کار رفته نه سیستم عامل دیگه.پایداری در دبیان امری نسبی نسبت به سایر سیتم عامل هاست.(کلمه stability به معنی پایداری است )

امری نسبی است یعنی چی؟یعنی دبیان نسبت به فدورا و ابونتو ... پایدارتر است.دلیلش هم مشخص بود.

من به نوبه خودم سعی کردم بخشی از مزایای ابونتو رو یاد آوری کنم و بطور حتم تمام مزایا نحواهد بود و با این دلیلی هم که ذکر شد به معنی بهترین سیسم عامل دنیا نیست؟ و هنوز به نظر خود من نقاط ضعف زیادی هم دارد.

انتطار دارم اگر کسی از دوستان چه موافق  و چه مخالف با صحبتی داره بدون توهین و با دلیل و استدلال صحبت کنن.

با تشکر















و ما میطوانیم

آفلاین امیرحسین گودرزی

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 743
  • جنسیت : پسر
  • Devops engineer and AI enthusiastic
پاسخ به: Ubuntu vs Debian
« پاسخ #1 : 29 امرداد 1390، 03:32 ق‌ظ »
سلام
اول باید تشکر کنم از مطلب بسیار زیبات
من خودم الان دارم اوبونتو استفاده می کنم
یه جمله ی معروف لینوکسی هست که میشه
Free as freedom
اوبونتو تا ۱۰.۰۴ خوب عمل کرده بود
اما من بعد از ریختن ۱۱.۰۴ تصمیم گرفتم با دبیان مهاجرت کنم
اوبونتو سافتویر سنتر رو که می گردی اکثر نرم افزار ها رو می زنه BUY...BUY...BUY...BUY
این که نشد آزادی
لینوکس یعنی مجانی!!!به این دلیل من سمت لینوکس اومدم که رایگان بود و می شد هرکاری باهاش بکنی
اما من رایگانی بودنی تو اوبنتوی جدید نمی بینم
اگه همین طور ادامه بده کانونیکال اولین نفری که به طور کامل اوبونتو رو کناز بزاره خود منم
حتی دیگه سمتش هم نمی رم
الان بعضی از توزیع ها دارن از اون قانونه اولیه ی لینوکس خارج میشن
ممکنه بگین که حق برنامه نویسا چی میشه؟؟؟؟ برنامه نویسی که بخواد برای پول حق و حقوق کسی رو بزاره زیر پا نباید برنامه نویس اسمشو گذاشت
به نظر من کانونیکال با این کار داره حق یوزر ها رو می خوره و این اصلا خوب نیست
ممنون


آفلاین (|33@5

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 530
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: Ubuntu vs Debian
« پاسخ #2 : 29 امرداد 1390، 11:34 ق‌ظ »
نقل‌قول
ورود ممنوع :
درخواستی که دارم این نکته است که مقایسه ابونتو و دبیان در 2 مورد اشتباه است و امیدوارم زیاد روی این 2 بخش صحبتی بیان نشود.
هسته سیستم عامل
امنیت سیستم عامل
به این دلیل که :
بحث امنیت در همه سیستم عامل های اپن سورس دنیا مطرح است و تا حدود زیادی هم بهتر از ویندوزه؟در صورتی که Customize نشن همه سیستم عامل ها در یک سطح امنیتی هستند.
فقط وقتی میشه از امنیت سروری (نه دسکتاپ) حرف زد که خود سیستم عامل توسط اشخاص متخصص Customize (سفارشی سازی) بشن که توی دنیا فقط 2 کشور توانایی این کار رو دارند.(یکی کشور هندوستانه از نطر برنامه نویسی خیلی قوی هستند و یکی دیگش یادم نمیاد.ببخشید)
(نمونش هم همین سهمیه بندی بنزین بود که دیتابیس (بخش نرم افزاری ) رو هندی ها  پیاده سازی  کردند و بخش سخت افزاری رو دادند به چینی ها )

 در بعضی موارد اگر که امکان دسترسی به متخصصین برنامه نویس جهت Customize وجود نداشته باشه معمولا سرور ویندوز رو هم توصیه میکنن!!!

دوست عزیزم شما اومدی تاپیک باز کردی و اونوقت داره محدوده بحث رو محدود می کنی ؟
حرفتون در مورد پیکربندی و این که باید توسط شخصی وارد انجام بشه درسته، اما این که فقط دو کشور در دنیا هستن که می تونن این کار رو انجام بدن بسیار سطحی نگرانه و کودک اندیشانه است (قطعا هند یک کشور پیشتاز در عرصه فن آوری اطلاعاته اما فقط این کشور و کشور دومی که یادتون رفته اسمش چی بوده در فن آوری اطلاعات بی رقیب نیستن).
نتیجه گیری از این بحث به خوانندگان و بقیه دوستانی که در تاپیک شرکت میکنن واگذار میشه.

شما در واقع با باز کردن این تاپیک و محدود کردن اون میخواهید بحث رو به کثرت کاربران (که عموما خانگی هستن) بکشونید و بعد بگید پس این است اوبونتو
البته نیازی به محدود کردن علنی نبود چون شما با آوردن یک نمودار که قبلا هم در موردش بحث شد در پیش درآمد تاپیک نشون دادید که مواضع شما و هدف این نوشته چیه.
اگر من بخوام این قسمت رو نادیده بگیریم و به بقیه بخش های نوشته شما جواب بدم خوب قطعا نشون دادم که یا جوابی برای اون ندارم یا اون رو پذیرفتم، اگر هم بخوام به اون جواب بدم بعد از چند پست که شما فرستادی و من فرستادم (با توجه به تعصب شما به اوبونتو و شیوه نوشتاریتون که در تاپیک قبل شاهد بودم از جمله : "دبیان خودش تا جایی که من دیدم فروم داره.می تونید افتخاراتتون رو اونجا مطرح کنید"، "حالا برید واسه مدیرگروهتون تعریفش کنید" و چند مورد دیگه) قطعا کار به جاهای باریک می کشه که نه برای وجه من مناسب و نه برای شما.

چون حس میکنم ادامه دادن بحثی که از ابتدا رویه اون معلومه و پر از تعصبات بی جاست و از فلسفه گنو خارجه این پستم رو که سعی میکنم آخرین پستم در این تاپیک باشه با گفته ای که قبلا ابراز کردم و چند خط تفصیل و نتیجه گیری پایان میدم :

نقل‌قول
Google Trends analyzes a portion of Google web searches to compute how many searches have been done for the terms you enter, relative to the total number of searches done on Google over time. We then show you a graph with the results – our Search Volume Index graph.

برای مطالعه بیشتر ادامه اش رو در پیوند زیر مطالعه کن :
http://www.google.com/intl/en/trends/about.html#18

آیا این معیار مناسبی برای سنجش پایداریه ؟ باید بدونید که این معیار قطعا ملاک مناسبی برای این منظور نیست بلکه معیاری برای سنجش مواردی مثل محبوبیته (این مبحث خودش نیاز باز کردن یه تاپیک دیگه داره).

دیدتون رو باز کنید و واقع بین باشید که :

مزایا:
اوبونتو برای کاربران خانگی نسخه خوبیه (من خودم روی دسکتاپم اوبونتو رو در کنار دبیان دارم و سعی میکنم هر از چند گاهی ازش استفاده کنم).
اوبونتو کاربران خانگی زیادی داره چون به روزه و به واسطه این که یک شرکت از اون حمایت میکنه تبلیغات گسترده ای داره (مثل همون ارسال cd رایگان و ...)

معایب:
اوبونتو از آزادی کامل فاصله گرفته
اوبونتو به واسطه محدود کردن خودش به انتشار زمانبندی شده توسعه کمی رو فدای توسعه کیفی کرده.
و ...

نتیجه این که اوبونتو برای مصارف خانگی مناسب تر از مصارف تجاریه(مثل استفاده به عنوان سرور).
« آخرین ویرایش: 29 امرداد 1390، 12:09 ب‌ظ توسط javandata »
اگر عقیده مخالف، شما را عصبانی می کند، نشانه آن است که شما ناخودآگاه می دانید که دلیل مناسبی برای آنچه فکر می کنید، ندارید.

آفلاین aliboy

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: Ubuntu vs Debian
« پاسخ #3 : 29 امرداد 1390، 12:32 ب‌ظ »

نقل‌قول
حرفتون در مورد پیکربندی و این که باید توسط شخصی وارد انجام بشه درسته، اما این که فقط دو کشور در دنیا هستن که می تونن این کار رو انجام بدن بسیار سطحی نگرانه و کودک اندیشانه است (قطعا هند یک کشور پیشتاز در عرصه فن آوری اطلاعاته اما فقط این کشور و کشور دومی که یادتون رفته اسمش چی بوده در فن آوری اطلاعات بی رقیب نیستن).

دوست عزیز:
با نمونه دیگه جواب میدم تا براتون مطلب جا بیفته.
توی دنیای شبکه (نمی دونم کار کردین یا نه!) معروفترین روتر های دنیا رو آلمان ها تولید می کنن.آیا این جمله به معنی این مطلب است که آمریکا کشوری عقب مانده است؟مسلما نه.(یعنی آلمان در این زمینه پیشگام هستند ممکنه در خیلی از زمینه های دیگه هم پیشگام نباشند.)
یا مثال دیگه میارم تا:
در زمینه دولت الکترونیک کشور کره جنوبی پیشگام در این زمینه است (با بیش از 500 کار تعریف شده در دولت الکترونیک) بعد کانادا و بعد آمریکا .... آیا به معنی عقب ماندگی آلمانه؟؟؟؟؟
طبیعی هر کشوری در یک بخش در دنیای کامپیوتر تمرکز دارد.در زمینه سفارشی کردن لینوکس هم، هندوستان خیلی پیشگامه و جلوتر از سایر کشور هاست  و به معنایی عقب ماندگی کشورهای دیگه نیست.(خیلی درکش سخته !!!)
شما چرا ساده نگر هستید.!!! رو پیشگام بودن دارم تاکید میکنم.


نقل‌قول
شما در واقع با باز کردن این تاپیک و محدود کردن اون میخواهید بحث رو به کثرت کاربران (که عموما خانگی هستن) بکشونید و بعد بگید پس این است اوبونتو
اینم از اون حرف هاست.
پس اون لینک سرور چی هست که دادم.؟

نقل قول از  دوست خوبمون Dream
نقل‌قول
گوگل برای homepageش از debian استفاده میکنه و ویکی‌پدیا سرورهاشو روی اوبونتو بناکرده
یک نمونه دیگه هم از کاربردهای سروری ابونتو.
چرا شما اصرار دارید ابونتو رو محدود کنید به سیستم خانگی؟!
گفتم که ابونتو 2 نسخه داره:
1-نسخه دسکتاپ                2- نسخه سرور

نقل‌قول
مزایا:
اوبونتو برای کاربران خانگی نسخه خوبیه (من خودم روی دسکتاپم اوبونتو رو در کنار دبیان دارم و سعی میکنم هر از چند گاهی ازش استفاده کنم).
اوبونتو کاربران خانگی زیادی داره چون به روزه و به واسطه این که یک شرکت از اون حمایت میکنه تبلیغات گسترده ای داره (مثل همون ارسال cd رایگان و ...)

معایب:
اوبونتو از آزادی کامل فاصله گرفته
اوبونتو به واسطه محدود کردن خودش به انتشار زمانبندی شده توسعه کمی رو فدای توسعه کیفی کرده.
و ...

نتیجه این که اوبونتو برای مصارف خانگی مناسب تر از مصارف تجاریه(مثل استفاده به عنوان سرور).

همون جواب قبلیم در مورد سرور کفایت میکنه.

و ما میطوانیم

آفلاین (|33@5

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 530
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: Ubuntu vs Debian
« پاسخ #4 : 29 امرداد 1390، 01:14 ب‌ظ »
من هی دارم خیلی محترمانه باهات صحبت میکنم اما شما داری پا رو از گلیمت فراتر میزاری؟
نقل‌قول
خیلی درکش سخته !!!
این چه طرز صحبت کردنه ؟
عزیزم جنابعالی هنوز الفبای مباحثه رو بلد نیستی اونوقت میخوای کباده کش این معرکه باشی !!!

شما داری میگی که :
نقل‌قول
توی دنیا فقط 2 کشور توانایی این کار رو دارند
فقط دو کشور توانایی دارن یعنی این که بقیه نمیتونن !!!
چه ربطی به پیشگام بودن داره ....

نمیدونم تحصیلات شما چیه که در بحث مهارت کافی ندارید، اگر چند واحد سمینار رو پاس کرده بودید قطعا خیلی بهتر می تونستیم باهم صحبت کنیم با این تفاسیر فکر نکنم بتونیم با هم بحث سازنده ای داشته باشیم.
از خودم تعجب می کنم که دارم باهاتون بی خود مجادله میکنم.

لطفا بحث رو تموم کنید و بنده رو مخاطب قرار ندید.
من با اشخاصی که در نوشته هاشون از الفاظ توهیم آمیز استفاده میکنن بحثی ندارم چون نتیجه مثبتی نداره.
« آخرین ویرایش: 29 امرداد 1390، 01:16 ب‌ظ توسط javandata »
اگر عقیده مخالف، شما را عصبانی می کند، نشانه آن است که شما ناخودآگاه می دانید که دلیل مناسبی برای آنچه فکر می کنید، ندارید.

آفلاین aliboy

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
  • جنسیت : پسر
پاسخ : Ubuntu vs Debian
« پاسخ #5 : 22 فروردین 1392، 12:15 ب‌ظ »

گفتیم خالی از لطف نباشه برای بعضی شبهات دوستان که کوچکترین تجربه ای در حوزه امنیت و امنیت شبکه ندارن این بحث رو دوباره زنده کنم .  :)

خالی از لطف  نیست.

(به هر حال جار و جدل هایی است که مربوط به گذشته بوده ،بالا و پایینی هم شده  ;) )
و ما میطوانیم

آفلاین nixoeen

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4877
  • جنسیت : پسر
  • masoft قدیم
پاسخ : Ubuntu vs Debian
« پاسخ #6 : 22 فروردین 1392، 12:25 ب‌ظ »
فقط وقتی میشه از امنیت سروری (نه دسکتاپ) حرف زد که خود سیستم عامل توسط اشخاص متخصص Customize (سفارشی سازی) بشن که توی دنیا فقط 2 کشور توانایی این کار رو دارند.(یکی کشور هندوستانه از نطر برنامه نویسی خیلی قوی هستند و یکی دیگش یادم نمیاد.ببخشید)
اگر اشتباهات بزرگی مثل این تیکه (و البته تیکه‌های دیگه) رو ازش حذف کنیم، این متن، باز از لحاظ علمی خیلی ضعیفه.

آفلاین aliboy

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
  • جنسیت : پسر
پاسخ : Ubuntu vs Debian
« پاسخ #7 : 22 فروردین 1392، 12:30 ب‌ظ »

منظورم ابزار ریمستر کردن نیست  :D

Customize بحثی کاملا متمایز با قضیه ای هست که در ذهن شماست.به اندازه کافی بالا توضیح داده شده!
:)
و ما میطوانیم

آفلاین nixoeen

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4877
  • جنسیت : پسر
  • masoft قدیم
پاسخ : Ubuntu vs Debian
« پاسخ #8 : 22 فروردین 1392، 01:07 ب‌ظ »
خوب مثل اینکه بعد از چند سال ذهنیتتون هنوز همونه و دوست هم ندارید تغییرش بدید! امیدوارم موفق باشید، من هیچ حرفی برای این تاپیک ندارم :)

آفلاین aliboy

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
  • جنسیت : پسر
پاسخ : Ubuntu vs Debian
« پاسخ #9 : 22 فروردین 1392، 01:17 ب‌ظ »


دلیلی برای تغییرش نداریم.
همچنین ما ارزوی موفقیت برای شما داریم.
 :)
و ما میطوانیم

آفلاین Mostafa Jalilianfar

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1085
  • جنسیت : پسر
پاسخ : Ubuntu vs Debian
« پاسخ #10 : 22 فروردین 1392، 01:49 ب‌ظ »

یه جمله ی معروف لینوکسی هست که میشه
Free as freedom


اوبونتو سافتویر سنتر رو که می گردی اکثر نرم افزار ها رو می زنه BUY...BUY...BUY...BUY
این که نشد آزادی
لینوکس یعنی مجانی!!!
اما من رایگانی بودنی تو اوبنتوی جدید نمی بینم

۱- جمله ای که به انگلیسی نوشتین یعنی آزاد بودن و نه رایگان بودن
۲- لینوکس (گنو) به هیچ عنوان به معنای رایگان بودن نیست
هیچگاه و هیچکس از بزرگان همچین حرفی نزدن و همچین چیزی در اصول آزادی نرم افزار نیست
یک نرم افزار باید آزاد باشه. تجاری - پولی و یا رایگان بودن اهمیتی نداره و تنها به شما نستگی داره که آیا مایل به پرداخت پول بابت نرم افزار (و یا ساپورت) هستید و یا نه
۳- اوبونتو به رایکان بودن متعهده و تا زمانی که به این تعهد پایبند باشه بیشتر کاربراش همراهش خواهند بود ولی اگه یه زمانی پولی هم بشه کار خلاف آزادی نرم افزار انجام نداده
۴- تنها خورده‌ای که میشه ازش گرفت اینه که به نرم افزارهای غیر آزاد داره خیلی بها میده و اونها رو در مخازنش وارد کرده
« آخرین ویرایش: 22 فروردین 1392، 01:57 ب‌ظ توسط MustafaJF »
به دلیل ترک انجمن لطفا با این ایمیل MustafaJF[at]Aol[dot]com تماس برقرار کنید و از پیام خصوصی استفاده نکنید