ماجرا از اونجا شروع شد که وقتی اوبنتو رو آپدیت کردم ظاهر مینیمال جذاب اماتکراری گنوم برام خسته کننده شده بود و میخواستم کلا یه میزکار دیگه بریزم اما قبلش گفتم بیام یه چرخی بزنم ببینم میشه ظاهرش رو بهتر کرد یا زیاد انعطاف نداره.
یه سر به چند تا سایت و کانال یوتیوب و ... زدم و با چند تا افزونه کاربری گنوم آشنا شدم که میتونه تجربه لذتبخشتری رو از کار با این میزکار براتون فراهم کنه.
و اما بریم سراغ معرفی:
رتبه اول: افزونه Dash to Panel
یه افزونه عالی برای خلاص شدن از حالت Focus Mode در گنوم. یعنی واقعا بدون این افزونه استفاده از گنوم برام سخت و گیج کننده میشه. قابلیتهای خیلی خوبی هم میده.هم به راحتی پنل کناری و بالایی رو با هم ادغام میکنه، میتونید اپهای نمایش داده شده تو تسکبار رو از Workspace هاتون ایزوله کنید، پشتیبانی از قابلیت نمایش Hover برای اپهای جاری و ...
راستی اگه از اوبنتو استفاده میکنید قبلش افزونه Ubuntu Dock رو غیرفعال کنید.
رتبه دوم:افزونه ArcMenu
آقا راستیتش من دیروز با این افزونه آشنا شدم و اگه زودتر میدونستم اولین کاری که بعد نصب سیستمعامل میکردم نصب همین افزونه بود
دقت کردید وقتی که تو مانیتورهای بزرگ از App Viewer پیشفرض گنوم استفاده میکنید اینقدر شلوغه که یادتون میره چه اپهای مفیدی رو نصب کرده بودید؟ یکی از قابلیتهای جذابی که این اکستنشن ارائه میده اینه که میتونید طبق سلیقه خودتون حالت نمایش اپها، سایزش، آیکون و موارد دیگه رو تنظیم کنید
انواع مختلفی هم Layout برای نمایش اپها در اختیارتون قرار میده. از کلاسیک شبیه لینوکس Mint گرفته تا حالت های مخصوص صفحهنمایشهای لمسی چیزی شبیه Elementry OS.
رنبه سوم: افزونه Forge
افزونهای برای مدیریت زیبای پنجره های بازشده. افزونه جالبی هست و واقعا به درد مولتیتسک کارا میخوره. مثلا من میخوام دو پنجره همزمان باز داشته باشم این افزونه خودکار اونا رو کنار هم به شکل منظم قرار میده. به راحتی هم وقتایی که نخواستید ازش استفاده کنید میتونید از قسمت System Menu اونو غیرفعال کنید.
تو زیبایی و بهینگی تجربه با گنوم خیلی موثره. مثلا من قبل از این افزونه مدام مجبور میشدم صفحهها رو تو حالتی باز کنم که کل صفحه رو اشغال کنند اما الان با این افزونه خیلی راحت اونا کنار هم چیده میشن و تازه یک گزینهای هم داره که میتونید تعیین کنید چقدر هم این پنجرهها با هم Offset داشته باشند. الان من Offset رو طوری تنظیم کردم که بتونم از زیبایی پسزمینه هم لذت ببرم در حالیکه قبلا شاید هفتهای یکبار چشمم به پسزمینه میافتید.
رتبه چهارم: افزونه CHC-E
اولش تو دانلود این افزونه شک داشتم. گفتم مگه به چه دردی میخوره فقط با خودش حواسپرتی میاره. اما دیدم که به امتحانش میارزید و واقعا ویژگیهای جالبی داره
کارش اینه که به صورت اختصاصی میتونید برای چهارگوشه صفحهتون Hot Corner تعریف کنید و به هرکدوم عملکرد دلخواه خودتون رو بدید.
مثلا یکی از کاربردهای پیشفرضش تو گنوم برای باز کردن Overview هست. من از نقاط دیگه برای سوییچ سریع بین ورک اسپیسها استفاده میکنم.
رتبه پنجم: افزونه User Themes
هرچند بعضیها تا حدی مخالفند از اینکه برای گنوم تم استفاده کنید اما برای تنوع بعضی وقتا لازمه. با استفاده از این افزونه به راحتی میتونید تم های مختلف روی گنوم شل استفاده کنید. البته که انتخاب تم نصب شدهتون رو رو باید از نرمافزار gnome tweak از قسمت Appearance انجام بدید.
برای دانلود تم ها هم میتونید از سایت gnome-look اونها رو دانلود کنید اما اگه میخواید سریع و راحت اینکار رو انجام بدید برنامه Linux Theme Store رو از فلتهاب نصب کنید و اونجا مثل یک اپاستور میتونید به راحتی تم ها رو ببینید و دانلود کنید.
راستی اگه شما هم افزونه خوب و کاربری میشناسید در ادامه همین پست بنویسید.