معتبردونستن نرمافزار به دیدگاه خودتون هم بستگی داره.
نرمافزارهای مرکز نرمافزاری اوبونتو (USC) خودشون به چهار دسته تقسیم میشوند. از بین این نرمافزارها Main و Restricted از طرف شرکت کنونیکال پشتیبانی میشوند و Universe و Multiverse پشتیبانی نمیشوند. در ضمن، Main و Universe آزاد هستند و Restricted و Multiverse ناآزاد. در
این جدول میتونید اونها رو با هم مقایسه کنید.
در کل من نرمافزاری رو معتبر میدونم که یک: آزاد باشه، و دو: تعداد کاربرهای زیادی داشته باشه، و سه: با معیارهایی که من می فهمم، کیفیت و کاراییاش خوب باشه. معمولاً همهٔ نرمافزارهای Main و بسیاری از نرمافزارهای Universe چنین ویژگیهایی رو دارند.
به عنوان منبع دیگری برای نرمافزارهای اوبونتو، PPAها هم هستند. اینها را باید در Launchpad.net بیابید و به سیستمتان بیفزایید. برتری تکنیکی PPA این است که درست مانند مخزنهای چهارگانه، بهروزرسانیهای آنها را هم خودبهخود دریافت خواهید کرد و مجبور نیستید هر بار که نسخهٔ تازهای در آمد، (مثل ویندزد) نسخهٔ تازه را خودتان باربگیرید و نصب کنید. ولی از نظر معتبربودن، این نرمافزارها میتوانند هرچیزی باشند. ممکن است سیستمتان را کاملاً بههم بریزند یا جاسوسی کنند یا هر چیز دیگر.
گزینهٔ دیگر بارگیری سورس از وبسایت برنامه و کامپایل و نصب آن است. هم کار پرزحمتیست و هم بهروزرسانی خودکار ندارد.
آخرین (و به نظر من بدترین) گزینه بارگرفتن پروندههای deb از سایتهای متفرقه است.
من اگر بخواهم نرمافزار آزاد ناشناسی را نصب کنم، آن یکی را نصب میکنم که در سایتهای نرمافزاری معروف (مانند CNET و Computerworld و OMG! Ubuntu! و غیره) معرفی شده باشند.