انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مقایسه لینوکس مینت بر پایه اوبونتو (نسخه ۱۵) با لینوکس مینت بر پایه دبیان  (دفعات بازدید: 2771 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین AzaTag

• Newbie
  • *
  • ارسال: 10
تقریباً ۶ ماه در کنار ویندوز ۸ از لینوکس/گنو توزیع اوبونتو استفاده کردم و الان یه ماهه کلا ویندوزو پاک کردم و رو سیستمم فقط اوبونتو ۱۳.۰۴ دارم. من نه رشته ام رایانه هست نه تو شغلم به طور مستقیم نرم‌افزاریه ( منظورم از به طور مستقیم اینه که خب به هر حال توی هر کاری و جایی نرم افزار و رایانه به کار میاد) و تنها دلیلم برای اومدن به لینوکس/گنو این بود که می خواستم استفاده از هرگونه نرم افزار دزدی (!) رو بذارم کنار و باید به خودم سخت می‌گفتم تا عادتم (: ترک شه!

بگذریم، از وقتی به آخرین نسخه اوبونتو سیستمو به روز کردم به نظرم (که البته کاملا غیر کارشناسانه هم هست) سیستم عامل ثبات لازم رو نداره لااقل در قیاس با ویندوزهای ۷ و ۸ که من قبلتر ازشون استفاده می کردم. این شد که کمی تو نت جستم و چند تا نوشته خوندم که خلاصشون این بود که مینت باثبات تره و البته برای تازه کارا بهتر! (واقعا کاری به دعوای بین هواداران اوبونتو و مینت ندارم پس لطفا وارد این حوزه نشن دوستان)

تو سایت مینت دو نسخه اصلی برای دانلود هست که یکیش بر پایه اوبونتو هست و اون یکی مستقیم بر پایه دبیان (و می دانم اوبونتو هم خودش بر پایه دبیانه!) توضیحات سایت در مورد مقایسه این دو چیز دندون گیری نداشت و گفتم ازون جایی که همیشه جواب سوالامو از این تالار و بچه های باسوادش گرفتم در این مورد هم مشورت کنم:

۱- به نظر شما برای کسی مثه من با اوصافی که گفتم کدوم نسخه مینت بهتره و چرا؟

۲- یه توضیح همه فهم هم در مورد تفاوت های اساسی و اصولی این دو نسخه بدین؟

پیشاپیش سپاس‌گذارم

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2489
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
برای من اوبونتو ۱۳.۰۴ پایداره و راضیم!(منظورم خود اوبونتو هست نه مینت)گرچه اگر شما پایداری رو میخواید باید نسخه LTS رو نصب کنید که ۱۲.۰۴ هست!
 هفته پیش لینوکس مینت ۱۵ بر پایه اوبونتو رو نصب کردم خیلی زیبا بود ولی اذیت میکرد(توی آپدیت شدن و ...)باگ
 های عجیبی هم داشت!مثلا یه سری آیکون رو انتخاب میکردم بیان رو دسکتاپ بعد یه دفعه غیب میشدن و تا ری استارت بعدی هم تشریف نمیاوردن!یا مثلا موقع سرچ برنامه ها دوتا network میومد!و یکیش رسما نخودی بود!و ازین اشکالا!ولی زیبا بود و افکت های با مزه ای هم داشت مخصوصا صفحه لاگین اسکرینش خیلی برام جذاب بود و طوری شد که توی اینترنت سرچ کردم و پیداش کردم که روی اوبونتو نصبش کنم که توی فروم هم دربارش تاپیک زدم
« آخرین ویرایش: 12 تیر 1392، 05:11 ق‌ظ توسط علیرضااااا »

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
به عنوان کسی که با هر دوتاشون سروکله زده میگم که هیچ فرقی ندارن! فقط مینت اوبونتو رو هر ۶ماه باید دوباره نصب کنین اما مینت دبیان اتشار غلطان هست نیاز به نصب مجدد نداره! فقط هر چند وقت که حال و حوصلش رو داشتی باید سیستم رو آپدیت کنی :)

آفلاین AzaTag

• Newbie
  • *
  • ارسال: 10
به عنوان کسی که با هر دوتاشون سروکله زده میگم که هیچ فرقی ندارن! فقط مینت اوبونتو رو هر ۶ماه باید دوباره نصب کنین اما مینت دبیان اتشار غلطان هست نیاز به نصب مجدد نداره! فقط هر چند وقت که حال و حوصلش رو داشتی باید سیستم رو آپدیت کنی :)

من هر دو نسخه رو دانلود کردم و با یو اس بی امتحان کردمشون (هردو با cinnamon) و خب روی هر دو فایل نرم افزارایی که برای اوبونتو داشتم به راحتی نصب شد. فقط مسئله ای که بود این بود که نسخه دبیان-پایه همه نرم‌افزارا قدیمی بودن که نمی‌دونم آیا بعد نصب تو به‌روز رسانی درست می‌شه یا نه؟

و یه مسئله دیگه در مورد مینت اوبونتو-پایه: من وقتی از نسخه ۱۲.۱۰ اوبونتو به ۱۳.۰۴ سیستممو ارتقا دادم برای پرونده های اسنادیم مثه عکس و آهنگ و فیلم و غیره مشکلی پیش نیومد ولی تمام نرم‌افزارایی که خودم جدا نصب کرده بودمو موقع نصب گفت پاک می شن و این طورم شد. می‌خواستم بدونم موقه به روزرسانی لینوکس مینت اوبونتو-پایه هم همین مشکل پیش میاد یا نه؟

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *

من هر دو نسخه رو دانلود کردم و با یو اس بی امتحان کردمشون (هردو با cinnamon) و خب روی هر دو فایل نرم افزارایی که برای اوبونتو داشتم به راحتی نصب شد. فقط مسئله ای که بود این بود که نسخه دبیان-پایه همه نرم‌افزارا قدیمی بودن که نمی‌دونم آیا بعد نصب تو به‌روز رسانی درست می‌شه یا نه؟

و یه مسئله دیگه در مورد مینت اوبونتو-پایه: من وقتی از نسخه ۱۲.۱۰ اوبونتو به ۱۳.۰۴ سیستممو ارتقا دادم برای پرونده های اسنادیم مثه عکس و آهنگ و فیلم و غیره مشکلی پیش نیومد ولی تمام نرم‌افزارایی که خودم جدا نصب کرده بودمو موقع نصب گفت پاک می شن و این طورم شد. می‌خواستم بدونم موقه به روزرسانی لینوکس مینت اوبونتو-پایه هم همین مشکل پیش میاد یا نه؟

من تا حالا سیستم رو آپدیت نکردم، فقط موقع نصب برنامه‌ها مخازن رو آپدیت میکنم. نسخه برنامه‌ها چون واسم خیلی مهم نیست بهشون تا حالا دقت نکردم. ولی این رو هم در نظر بگیر که مینت دبیان مال ۳ماه پیش هست و مینت اوبونتو مال ۱ماه پیش. درضمن مخازن مینت دبیان یه مقدار دیرتر از مخازن دبیان تستینگ بروز میشن. دلیل اینکار اینه که علاوه بر اینکه توزیعت انتشار غلطان هست و همیشه بروز، پایدارترین برنامه‌ها رو هم واس نصب داشته باشی :)

برای سوال دوم هم بهترین جوابی که میتونم بدم  :P :
اوبونتو + چندتا برنامه = مینت

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
هر دو به نظرم برای منه گرافیک ای ام دی  به خوبی کار نمیده. فکر کنم 13.10 اوبونتو مشکل کمتر بشه.چون واقعا 13.04 خیلی روان تر از 12.04 هست.

آفلاین Amin-Senator

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 78
  • خود به خود هوس باران می کنم.
    • GooGle Plus
دوستان گفتن اوبونتو توی ورژن آخرش همون 13.04 عالی شده ولی از خیلی ا هم شنیدم که میگن مینت بهتر و پایدار تر از اوبونتو حتی همین ورژن آخرش هست
چندتا پست قبلی یکی از دوستان گفتن که اوبونتو + چندتا برنامه = مینت  به نظرم شاید این جمله کمی اجهاف باشه در حق مینت
چون بیشتر کاربرا از کار با مینت راضی هستند و کمتر به مشکل بر میخورن ( البته طبق گفته ی کسایی که باهاشون ارتباط داشتم )
طبق چیزایی که دیدم و شنیدم شاید بشه گفت مینت نسبت به اوبونتو برتری داره !!!!
دوستان نظراتشون رو بگن شایدم من اشتباه میکنم !!!
اینم نقل قول میکنم از سایت http://sabaasa.ir
نقل‌قول
بدون شک لینوکس مینت در قدرت حرف اول را می زند. سرعت کار با اوبونتو در نسخه های جدید بالاتر از قبل شده. ولی مینت همیشه بسیار سریع تر بوده (حداقل در مقایسه با اوبونتو). و حتی روی کامپیوترهای قدیمی با سرعت مناسب نیازهای شما را برآورده می سازد. بنابراین در صورتی که قصد راه اندازی لینوکس در یک کامپیوتر قدیمی را دارید و یا سرعت از معیارهای شما است، مطمئنا مینت به شما تجربه بهتری را ارائه می دهد.
█║▌│█│║▌║││█║▌║
Senator © 1991 - 2013

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
دوستان گفتن اوبونتو توی ورژن آخرش همون 13.04 عالی شده ولی از خیلی ا هم شنیدم که میگن مینت بهتر و پایدار تر از اوبونتو حتی همین ورژن آخرش هست
چندتا پست قبلی یکی از دوستان گفتن که اوبونتو + چندتا برنامه = مینت  به نظرم شاید این جمله کمی اجهاف باشه در حق مینت
چون بیشتر کاربرا از کار با مینت راضی هستند و کمتر به مشکل بر میخورن ( البته طبق گفته ی کسایی که باهاشون ارتباط داشتم )
طبق چیزایی که دیدم و شنیدم شاید بشه گفت مینت نسبت به اوبونتو برتری داره !!!!
دوستان نظراتشون رو بگن شایدم من اشتباه میکنم !!!
اینم نقل قول میکنم از سایت http://sabaasa.ir
نقل‌قول
بدون شک لینوکس مینت در قدرت حرف اول را می زند. سرعت کار با اوبونتو در نسخه های جدید بالاتر از قبل شده. ولی مینت همیشه بسیار سریع تر بوده (حداقل در مقایسه با اوبونتو). و حتی روی کامپیوترهای قدیمی با سرعت مناسب نیازهای شما را برآورده می سازد. بنابراین در صورتی که قصد راه اندازی لینوکس در یک کامپیوتر قدیمی را دارید و یا سرعت از معیارهای شما است، مطمئنا مینت به شما تجربه بهتری را ارائه می دهد.

من دقیقا اطلاع ندارم تیم مینت چه بلاهایی رو سر اوبونتو میاره که مینت درست میشه! اما مسلمل یکی از دلایل سرعت بالاتر مینت استفاده از سینامون هست که نسبت به یونیتی سبک‌تره.
« آخرین ویرایش: 12 تیر 1392، 11:31 ب‌ظ توسط حامد سپهر »

آفلاین ایمان تات داودی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 145
  • من عاشق XFCE شدم
سلام بر شما
اول از همه به خاطر این شجاعتی که به خرج دادید و دزدی نرم افزار را کنار گذاشتید به شما تبریک می گویم
بنده با نسخه مینت دبیان کار نکردم ولی با مینت ۱۴(سیستم عامل فعلی بنده) و با اوبونتوی ۱۲.۰۴ و ۱۳.۰۴ خیلی سرو کله زدم هر کدام یه برتری هایی دارند
مثلا من معتقدم اوبونتو سیستم عاملی است که انگار نسبت به مینت هوشمندتر است و روان تر است اما در عوض یونیتی(دسکتاپ یا همان واسط گرافیکی اوبونتو) روز به روز سنگین تر و سنگین تر میشه تا جایی که اگر یه کم سیستم قدیمی باشه با اوبونتوی ۱۳.۰۴ مشکل پیدا خواهد کرد
جمع بندی:
اگر به دنبال یک سیستم عامل زیبا و متفاوت با ویندوز هستید و سیستم بسیار خوبی دارید اوبونتو نصب کنید
اگر به دنبال سیستم سریع و شبیه به ویندوز هستید اما با نرم افزارهای آزاد مینت ۱۴ را نصب کنید با دسکتاپ cinammon
موفق باشید
من عاشق XFCE شدم
(تو پرانتز بگم موقع تغییر مشخصات آواتارم حذف شد من هم عکس کارتون آواتار را گذاشتم جای آواتار)