انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال در باره بهترین نحوه تدریس لینوکس  (دفعات بازدید: 4773 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین narcissus

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1132
    • روز شمار شروع!
پاسخ به: سوال در باره بهترین نحوه تدریس لینوکس
« پاسخ #15 : 04 آبان 1387، 02:36 ب‌ظ »
ممنون از لینکی که دادی، منتها من با سر فصل هاش موافق نیستم. یعنی مثلا اینا در همون بخش اول وارد نصب لینوکس شدن. خوب میدونین که لازمه‌ی نصب لینوکس، آشنایی با چیزایی مثل swap و ext3 journaling و فرقش با فایل سیستم‌های ویندوز و ... است. مسلما قبول دارین که برای هز سیستم عاملی اول باید یه مقدار کاربریش آموزش داده بشه، بعد از چند جلسه فلش بک زده بشه به چیزایی مثل نصب. درست مثل ویندوز. شما وقتی میری یک آموزشگاه تا به عنوان مبتدی ویندوز یاد بگیری، کسی نمیاد همون اول نصب رو یادت بده. درسته؟

خود من نظرم اینه که بعد از صحبت درباره‌ی فرهنگ و فلسفه‌ی لینوکس، کمی در مورد اهمیت خط فرمان توی لینوکس براشون بگم و چند تا دستور ساده برای مدیریت فایل‌ها و پوشه‌ها رو یادشون بدم، تا ترسشون از shell بریزه! بعدش در در مورد super user و اجرای دستور در مود root صحبت کنم، بعد بیام فایل سیستم و نصب رو یادشون بدم.

چطوره؟!

راستی دوستان اصلا چطوره این تاپیک رو کلا دنبال کنیم، برای رسیدن به یک رویه‌ی مناسب جهت تدریس لینوکس؟!

با ادامه تاپیک موافقم

ترو خدا از شل شروع نکنید .دانشجوها شما رو نمیدونم ولی من که اصولا (تنبلم :-X) از نوشتن فراریم .یخورده در باره دسکتاب لینوکس براشون بگید تا ترسشون از لینوکس بریزه بعد برید به سوی شل
first they ignore you
then they laugh at you
then they fight you
then you win

آفلاین behrooz66

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 47
« پاسخ #16 : 04 آبان 1387، 03:24 ب‌ظ »
آخه میدونین دوستان، وقتی ما میخوایم شروع به تدریس همچین چیزی بکنیم، باید اول تکلیف یک مسئله رو روشن کنیم. اینکه ما میخوایم «اوبونتو» رو یاد بدیم، یا «لینوکس» رو! اگر مورد اول باشه، مشکلی نداره که اصلا حتی برای یک کاربر معمولی، اسمی هم از شل نیاریم! چون میتونیم تمام کارهایی که کاربر عادی میخواد رو مثل ویندوز و با ماوس یادش بدیم!!! اما اگه بخوایم «لینوکس» تدریس کنیم، و از اوبونتو فقط به عنوان یک ابزار و نمونه برای تدریس استفاده کنیم، باید بپذیریم که کار گرافیکی چندان کاربردی نداره، چون امروز اینا فلان کار رو توی محیط گرافیکی اوبونتو یاد میگیرن، فردا برای اینکه همون کار رو توی فدورا انجام بدن باید نیم ساعت بگردن دنبالش! اما اگه command بلد باشن، خوب چندان فرقی نمیکنه، چون همونطور که بهتر از من میدونین بیش از 90 درصد کامندها توی توزیع‌های مختلف یکسانه.
البته منم موافقم که همون اول نباید شل رو کوبید تو صورت یه ویندوز کار، چون امکان داره شدیدا پاپیون کنه!  ;D

نه؟!  8)

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
« پاسخ #17 : 04 آبان 1387، 04:34 ب‌ظ »
به نظر من اول باید کمی از تاریخچه و فلسفه ی لینوکس , هسته ی لینوکس و سیستم فایل لینوکس توضیح بدی. اینو باید خوب جا بندازی که لینوکس متعلق به گروه و شرکت خاصی نیست و درواقع یک دستاورد بشری هست ! چیزی که در بین تمام توزیع های لینوکس مشترک هست , میزکارشون هست. و تفاوتی که اکثر توزیع ها با هم دارند سیستم نصب بسته ها و نرم افزارها ( package management ) هست. بنابراین هر کدوم از مباحث زیر میتونه به عنوان یک سرفصل مطرح بشه:

Gnome
KDE 4
YUM = سیستم نصب بسته ها در فدورا و توزیع های مبتنی بر اون
APT = سیستم نصب بسته ها در دبیان و توزیع های مبتنی بر اون مانند اوبونتو
urpmi = سیستم نصب بسته ها در مندریوا
zypp = سیستم نصب بسته ها در  suse
جلوه های ویژه
مباحث متفرقه
.
.
.

علاوه بر دستوراتی که مرتبط با سیستم نصب بسته ها هست و برای هر توزیع فرق می کنه , بقیه دستورات خط فرمان برای اکثر توزیع های لینوکس یکسان است که خودش میتونه یک سرفصل جدا باشه. به نظر من نباید برای دستورات خط فرمان چند جلسه رو به صورت جدا اختصاص بدی بلکه میتونی در کنار مباحث دیگه حدود یک سوم از زمان هر جلسه رو به خط فرمان اختصاص بدی.

در آخر تاکید می کنم که مطالب پایه ای و فلسفه ی لینوکس خیلی خیلی مهمه و یک کاربر ویندوزی باید با یک دید متفاوت نسبت به این سیستم عامل نگاه کنه وگرنه در ادامه راه با کوچکترین مشکلی از لینوکس زده میشه و میره سراغ ویندوز ...