انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: نصب Intel GMA 500  (دفعات بازدید: 2568 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین me15am

• Newbie
  • *
  • ارسال: 4
نصب Intel GMA 500
« : 20 فروردین 1389، 12:08 ب‌ظ »
سلام دوستان ، من یک کاربر قدیمی windows و کاربر جدید ubuntu هستم ، نسخه های 9.10 و 10.04 رو روی نتبوک VAIO P Series نصب کردم که کارت گرافیکش inte gma 500 هست ، هر دو نسخه رزولشن غیر عادی این نتبوک را شناسایی می کنن که 1600x768 هست ولی بسیار کند چون از درایور VESA داخلی خودش استفاده می کنه ، الان حدوده 1 ماه که search می کنم و روش های مختلفی رو امتحان کردم ولی یا درست انجام نمیشن و یا بعد از نصب سیستم در حالت text mode و به صورت چشمک زن در میاد ، آخرین متدها رو از این دو تا لینک برداشتم ولی باز هم مثل سابق:

http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1253406.html
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=42&t=40572&p=238376&hilit=gma+500#p238376

اگه دوست عزیزی تو این زمینه تجربه ای داره ممنون میشم که به بنده هم منتقل کنه ، با وجود اینکه ساکن رشت هستم حاظرم برای حل این مشکل به هر کجای ایران بیام

مشخصات کامل نتبوک بنده به شرح زیر می باشد:

VAIO vgn-p530h
cpu: atom z520 1.33Ghz
ram: 2Gb
H.D.D: 60gb
Graphic: Intel GMA 500

لازم به ذکر است که بر رو ی این نتبوک Windows 7 نصب کردم که با کیفیت بسیار عالی اجرا می شد به طوری که امتیاز Desktop Performance for Windows Aero امتیاز بسیار خوب 4.5 و همچنین فایلهای ویدئویی 1080p که بالاترین نوع کیفیت ویدئو می باشد را بدون هیچ مشکلی می دیدم. ولی با تمام این اوصاف زنده باد UBUNTU

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1123
    • پلت ولگ
پاسخ به: نصب Intel GMA 500
« پاسخ #1 : 20 فروردین 1389، 12:29 ب‌ظ »
این عجیبه چون من هم روی لپ تاپ توشیبا دقیقا همین چیپ ست گرافیک رو دارم و جز تو اوبونتو 9.04 تو هیچ نسخه ی دیگه ای مشکل نداشتم. مطمئنین چیزی رو دستکاری نکردین؟ تو نسخه ی لایو هم همین طوریه؟ لطفا خروجی دستور lspci رو بگذارین اینجا... و همچنین خروجی uname -r

در ضمن:
این پکیج باید نصب باشه. اگه نصب هست ورژنش رو بگین. اگه نیست نصب کنین

xserver-xorg-video-intel 
« آخرین ویرایش: 20 فروردین 1389، 12:34 ب‌ظ توسط پیام ابراهیمی »
http://www.palatvalg.com اینم وبلاگ جدید منه...

آفلاین me15am

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 21 فروردین 1389، 08:18 ق‌ظ »
دوست عزیز با تشکر از پاسختون یک سوال داشتم و اینکه با توجه به اینکه در اغلب موارد بعد از نصب درایور سیستم به حالتی که عرض کردم در میاد می تونم دستوراتی را که فرمودید در حالت recovery mode/text mode وارد کنم ، عرض دیگر بنده هم اینه که ازاونجایی که در دنیای لینوکس بی تجربه ام  ممنون میشم که یک مقدار توضیح بیشتری درمورد نصب این درایور بفرمایید ، با تشکر فراوان

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
    • پلت ولگ
« پاسخ #3 : 21 فروردین 1389، 04:36 ب‌ظ »
توی حالت ریکاوری مود تغییری ایجاد نمیشه. پس وقتی میشه تو محیط معمولی سیستم وارد کرد چرا اونجا؟
دستور lspci فقط برای اینه که سخت افزاراتون رو بفهمیم که دقیقا چه چیپ ست هایی دارن تا بر اساس اونا نظر بدیم.
دستور uname -r هم ورژن کرنلتون رو میده که اونم دونستنش برای دانلود و نصب بعضی از درایور ها بدرد میخوره.

اما نصب اون پکیجی که عرض کردم رو با این دستور انجام بدین

sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel
برای اطمینان اگه محتویات فایل xorg.conf در شاخه ی /etc/X11 رو هم اینجا بزارین مفیده
« آخرین ویرایش: 21 فروردین 1389، 11:31 ب‌ظ توسط پیام ابراهیمی »

آفلاین me15am

• Newbie
  • *
« پاسخ #4 : 21 فروردین 1389، 10:57 ب‌ظ »
سلام دوست عزیزم ، دیشب نسخه جدید و ویژه نتبوک را دریافت و نصب کردم (ubuntu-10.04-beta2-netbook-i386) و بلافاصله بعد از نصب متوجه شدم که تصویر به مراتب سرعتر شده ولی نه در حد مطلوب و درایور Poulsbo از قبل نصب شده بود ، گزارش دستوراتی را که فرمودید در پایین براتون گذاشتم ، فایل xorg.conf هم وجود نداشت ، کارت گرافیک intel GMA 500 که در واقع کارت نیست و cpu هست که کارهای گرافیک رو انجام میده ، درایور نسخه ویندوز این کارت بعد از مدتی تبدیل به یک درایور کامل شده به طوری که در windows 7 حالت aero کاملاً پشتیبانی می شود ، فایلهای ویدئویی full HD 1080p کامل و بی نقص پخش می شود و همچنین آخرین نسخه flash نیز قابلیتهای سه بعدی و جدیدش را به طور کامل با این کارت انجام می دهد ، منظور از گفتن اینها این بود که نشون بدم در حد کارهای روزمره کارهاش رو به خوبی انجام می دهد ، بعد از مدتی جستجو متوجه شدم که تنها درایور قابل اتکا در linux درایور Poulsbo می باشد که از قبل در نسخه جدید نصب شده ولی از آنجایی که vaio p series از صفحه ای با رزولوشن بالاتری نسبت به بقیه نتبوک ها برخورداره باید مقداار memory تعریف شده برای این کارت افزایش پیدا کنه ،حالا سوال بنده اینه که چطور این کار رو انجام بدم ، بوسیله xorg.conf یا grub ، در صورتی که xorg.conf وجود نداره چه کاری باید انجام داد؟ همچنین چگونه سطح دسترسی خودم را بالا ببرم تا بتوانم فایلهایی مثل grub رو ویرایش کنم و ایراد premission گرفته نشود ، از همکاری شما صمیمانه سپاسگزارم.

lspci

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation System Controller Hub (SCH Poulsbo) (rev 06)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation System Controller Hub (SCH Poulsbo) Graphics Controller (rev 06)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation System Controller Hub (SCH Poulsbo) HD Audio Controller (rev 06)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation System Controller Hub (SCH Poulsbo) PCI Express Port 1 (rev 06)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation System Controller Hub (SCH Poulsbo) PCI Express Port 2 (rev 06)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation System Controller Hub (SCH Poulsbo) USB UHCI #1 (rev 06)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation System Controller Hub (SCH Poulsbo) USB UHCI #2 (rev 06)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation System Controller Hub (SCH Poulsbo) USB UHCI #3 (rev 06)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation System Controller Hub (SCH Poulsbo) USB EHCI #1 (rev 06)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation System Controller Hub (SCH Poulsbo) LPC Bridge (rev 06)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation System Controller Hub (SCH Poulsbo) IDE Controller (rev 06)
01:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. Device 4380 (rev 10)
02:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)

--------------------------------------------------------------------------------------------

uname -r

2.6.32-19-generic

--------------------------------------------------------------------------------------------

sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel

[sudo] password for me15am:
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
xserver-xorg-video-intel is already the newest version.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
    • پلت ولگ
« پاسخ #5 : 21 فروردین 1389، 11:35 ب‌ظ »
xorg.conf وجود داره... سوتی من بود که آدرس اشتباه دادم... تصحیحش کردم... چک کنین... والا من نمیدونم این درایور pulsbo چیه... اگه چیپ ست گرافیکتون GMA 945 یا GMA 950 باشه همین تنظیمات باید کفایت کنه و کیفیت مناسب باشه. تو کرنل ۳۲ هم که با اینتل ها مشکلی وجود نداره... بهتره ببینیم نظر بقیه ی دوستان چیه!

آفلاین me15am

• Newbie
  • *
« پاسخ #6 : 23 فروردین 1389، 12:18 ق‌ظ »
گرافیک GMA 500 با بقیه کارتهای intel فرق می کنه ، Poulsbo درایور ویژه GMA 500 هست ، با وارد کردن دستور mem=2000 در grub تا حد زیادی سرعت کار رو بالا بردم ولی از visual effect خبری نیست

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
    • پلت ولگ
« پاسخ #7 : 23 فروردین 1389، 09:14 ب‌ظ »
خوب من یکم گوگل کردم این موضوع رو و اینا رو پیدا کردم... ببینین بدرد می خورن یا نه... بخصوص اون ویکی اوبونتو رو.

اینجا هم یکم به اینتل به خاطر ساپورت ضعیفش از این چیپ ست فحش دادن... اما به نظر می رسه یکی از اینتلی ها اینجا یه راه هایی ارائه داده...

اینم در مورد نت بوک های ساپورت شده است:

ببخشید... فعلا همین قدر از دستم بر میومد! :oops:

پ.ن: البته به نظر می رسه چیپ ست من GMA945 ه نه GMA500!
« آخرین ویرایش: 23 فروردین 1389، 09:18 ب‌ظ توسط پیام ابراهیمی »