انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: آیا هر نرم‌افزار متن باز، نرم افزار آزاد و برعکس هر آزاد، متن باز نیز هست؟  (دفعات بازدید: 10226 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین husein

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 71
برای همین دور هم جمع شدند تا اولا تعیین کنند نرم افزار آزاد دقیقا چیست ؟ (که شامل اون ده مورد مجوز میشه) و دوما یک اسم مناسب بجای free software انتخاب کنند که با توافق به open source رسیدند.
چنین چیزی نیست. دو بنیاد هستند، یکی Open Source Initiative و یکی Free Software Foundation. هر کدوم تعریف خودشون رو از نرم‌افزار آزاد رو دارند، OSI از واژه‌ی Open Source استفاده می‌کنه و FSF از واژه‌ی Free Software.

عقیده من اینه که open source لایسنس نرم افزار های آزادی هست. فکر میکنم علت مخالفت ریچارد استالمن با اوپن سورس فقط اسمش باشه که بیان کننده اینه که نرم افزار سورسش بازه نه آزاد ، در صورتی که باز بودن سورس اولین و مهمترین شرط آزادیه

این کلیپ این موضوع را از نظر OSI میگه : http://s6.picofile.com/file/8232131250/opensource.mp4.html

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
تعاریف مختلفی از Open Source وجود داره. تعریف OSI از Open Source تقریبا مطابق با نرم‌افزار آزاده، ولی تعریف‌های دیگه‌ای از Open Source هست که نرم‌افزار آزاد نیستند. من به شخصه «نرم‌افزار آزاد» رو ترجیح میدم، چون تعریف نرم‌افزار آزاد مشخصه و اون کج‌فهمی Open Source هم نداره.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
تعاریف مختلفی از Open Source وجود داره. تعریف OSI از Open Source تقریبا مطابق با نرم‌افزار آزاده، ولی تعریف‌های دیگه‌ای از Open Source هست که نرم‌افزار آزاد نیستند. من به شخصه «نرم‌افزار آزاد» رو ترجیح میدم، چون تعریف نرم‌افزار آزاد مشخصه و اون کج‌فهمی Open Source هم نداره.

موافقم.
توی جواب اولم هم منظورم این بود.
نرم افزار آزاد اسم روشه. آزاد. پس شرایط آزادی نرم افزار رو داره. ولی وقتی می میگیم اپن سورس، ممکنه اون برنامه فقط سورسش قابل مشاهده باشه ولی نشه باهاش هیچکاری کرد. به این مدل برنامه هم میگن اپن سورس که آزاد ممکنه نباشه. دیگه همه نمیان برای اپن سورس تعریف OSI و غیرOSI قائل بشن.
پس از نظر من هم فرق بین اپن سورس و آزاد اینه که اپن سورس می‌تونه آزاد باشه و می‌تونه آزاد نباشه و فقط سورس قابل دیدن باشه. ولی آزاد یعنی نرم افزار آزاد باشه و دیگه ده مدل تعریف و نظریه نداره که مردم گیج بشن.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین husein

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 71

مگه اوپن سورس رو osi نگفته ؟ اینه دیگه : http://opensource.org/osd
منظور من هم از آزادی همین تعریفی هست که osi میگه .

به جز تعریفی که osi میگه شما چه تعریف هایی ازش شنیدین ؟ میشه لینک بدین ؟

موافقم.
توی جواب اولم هم منظورم این بود.
نرم افزار آزاد اسم روشه. آزاد. پس شرایط آزادی نرم افزار رو داره. ولی وقتی می میگیم اپن سورس، ممکنه اون برنامه فقط سورسش قابل مشاهده باشه ولی نشه باهاش هیچکاری کرد. به این مدل برنامه هم میگن اپن سورس که آزاد ممکنه نباشه. دیگه همه نمیان برای اپن سورس تعریف OSI و غیرOSI قائل بشن.
اوپن سورس یک مجوزه هست ! اسمی هست برای یک مجوز ! وقتی میگیم اوپن سورس یعنی برنامه ای که ده قانون مجوز اوپن سورس را داشته باشه !
برنامه ای که این ده قانون را نداشته باشه اوپن سورس نیست !

تعریف شما از نرم افزار آزاد چیه؟
« آخرین ویرایش: 17 دی 1394، 08:04 ب‌ظ توسط husein »

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
به جز تعریفی که osi میگه شما چه تعریف هایی ازش شنیدین ؟ میشه لینک بدین ؟
برای مثال اینجا دو تعریف گفته شده که تعریف اول با تعریف OSI متفاوته: لینک
و البته از این‌ها زیاده، میشه ده‌ها لینک داد. در مورد نرم‌افزار آزاد اینطور نیست.

اوپن سورس یک مجوزه هست ! اسمی هست برای یک مجوز !
خیر، اوپن سورس یک مجوز نیست! دو تعریف کلی‌ وجود داره که یکیش یک مدل توسعه‌ی نرم‌افزار هستش و دیگری تعریف‌کننده‌ی نوعی از مجوزها هستش.

تعریف شما از نرم افزار آزاد چیه؟
تفاوت نرم‌افزار آزاد با نرم‌افزار اپن‌سورس طبق تعریف OSI رو اینجا می‌تونید بخونید: لینک

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
چیزی به نام متن‌باز وجود نداره. عدّه‌ای معلوم‌الحال برای انشقاق در خط فکر نرم‌افزار آزاد به بهانهٔ این که Free معنای رایگان هم می‌ده، عبارت مجعول open source رو باب کردند تا آزادی رو از کاربران بگیرند. ولی در زبان فارسی ما این مشکل رو نداریم و تنها عبارت درست برای نامیدن نرم‌افزار آزاد، «نرم‌افزار آزاد»ه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین mehrdadubuntu

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
دو سوال در مورد مجوز OSL و Copyleft بودن
« پاسخ #21 : 15 خرداد 1395، 09:38 ق‌ظ »
سلام دوستان وقت بخیر،

برای پژوهشی نیاز به جواب بله و خیر به دو سوال در رابطه با مجوز Open Software License هستم.

1- کارهای مشتق شده می توانند اختصاصی شوند؟   ?Derivative Work can be proprietary

و دیگری اینکه،

2- توسط هرکسی می تواند دوباره مجوزدهی شود؟   ?Can be re-licensed by anyone

خیلی ممنون میشم اگر با رفرنس (ترجیحا غیرویکی)اصلی و اشاره به کدام بخش دارد در جواب به به این دو سوال بصورت "بله" و "خیر" کمکم کنید

ارادتمند دوستان

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پرسش جدید > موضوع جدید
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن