انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چند تو سوال فنی دارم!  (دفعات بازدید: 2002 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین behrooz66

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 47
چند تو سوال فنی دارم!
« : 04 آبان 1387، 10:13 ب‌ظ »
1. آیا وقتی مجوز دستوری رو توی فایل sudoers برای کسی آزاد میکنیم، تمام سوئیچ‌های اون هم برای شخص آزاد میشه؟ یا اینکه برای هر سوئیچ هم باید جداگانه این کار رو انجام بدیم؟

2. لینک‌ها در اوبونتو چی هستن؟ دستور ln قضیه‌ش چیه؟ اگه میشه کمی توضیح بدید.

3. در لینوکس بر خلاف ویندوز که رجیستری داره، تنظیمات هر برنامه به صورت جداگانه در چند فایل و معمولا در پوشه‌ی etc ذخیره میشه. مزایا و معایب این کار نسبت به رجیستری ویندوز چیه؟!

4. برای اینکه درایوهای هارد دیسک رو خود سیستم عامل موقع بوت شدن ماونت کنه، باید توی fstab چی بنویسیم؟من عبارت زیر رو نوشتم کار نکرد؛ اگه میشه بگید چی بنویسم و توضیح بدید هر کدی مربوط به چیه:
/dev/sda2 /media/d

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1769
پاسخ به: چند تو سوال فنی دارم!
« پاسخ #1 : 04 آبان 1387، 10:50 ب‌ظ »
۱- تا جایی که می دونم همه سوئیچ ها هست

۲- لینک  یه چیزی مثل شورت کات هست ولی بسیار جالب تر از چیزی که فکرش رو بکنید
وقتی که ls -l  می زنید اون عدد بعد از پرمیشن ها تعداد هارد لینک ها رو نشون می ده
و باید به جایی که اشراه می کنه ولید باشه
اگر نباشه در ls با عوض شدن رنگ مشخص میشه و امکانات دیگه ای که داره

۳-
۱- باینری نیست و میشه با هر ابزاری ویرایشش کرد ( اگر بدون نیاز به محیط گرافیکی و ssh و.... می تونید خیلی کارا کنید)
۲- به علت اینکه برای هر فایل می تونید پرمیشن قائل بشید می تونید برای کاربران امکانات جالبی فراهم کنید که هر کسی اجازه داشته باشه به قسمت های خاصی دسترسی داشته باشه یا اجازه تغییر داشته باشه
۳- برای ابزار های دیگه مناسب تره یعنی شما می تونید اونو در سرویس های دیگه مثل ftp - smb - ssh و... راحت مورد ویرایش قرار بدید
فعلاً چیز دیگه ای به ذهنم نمی رسه

۴-
man fstab

باید سیستم فایل رو هم مشخص کنی و دسترسی ها ( خوندن و نوشتن و ) حالت ها و option های مونت شدن  ( realtime ,اتوماتیک و... ) یوزر هایی که  دسترسی دارند و.....
مثلاً
UUID=1e1f5fae-0a71-4a9c-aea3-38cd720a39fc /boot           ext3    relatime        0       2

Vaio-VPCCW - core i7 -Nvidia GT320M -4GB -OS Fedora 20/ kde 4.12
Vbox: Centos 6.4 (server) / Archlinux

آفلاین rostamiani

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 77
پاسخ به: چند تو سوال فنی دارم!
« پاسخ #2 : 20 آذر 1387، 06:25 ق‌ظ »
1. آیا وقتی مجوز دستوری رو توی فایل sudoers برای کسی آزاد میکنیم، تمام سوئیچ‌های اون هم برای شخص آزاد میشه؟ یا اینکه برای هر سوئیچ هم باید جداگانه این کار رو انجام بدیم؟

2. لینک‌ها در اوبونتو چی هستن؟ دستور ln قضیه‌ش چیه؟ اگه میشه کمی توضیح بدید.

3. در لینوکس بر خلاف ویندوز که رجیستری داره، تنظیمات هر برنامه به صورت جداگانه در چند فایل و معمولا در پوشه‌ی etc ذخیره میشه. مزایا و معایب این کار نسبت به رجیستری ویندوز چیه؟!

4. برای اینکه درایوهای هارد دیسک رو خود سیستم عامل موقع بوت شدن ماونت کنه، باید توی fstab چی بنویسیم؟من عبارت زیر رو نوشتم کار نکرد؛ اگه میشه بگید چی بنویسم و توضیح بدید هر کدی مربوط به چیه:
/dev/sda2 /media/d

برای سوال 4 اینو ببین :
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,4314.msg51504.html#msg51504