انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: آیا لینوکس ویروسی می شود؟  (دفعات بازدید: 2732 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین morvarid

• Newbie
  • *
  • ارسال: 9
آیا لینوکس ویروسی می شود؟
« : 12 آبان 1392، 08:17 ب‌ظ »
سلام
می خواستم بدونم ایا این درسته که لینوکس (اوبونتو ۱۲.۰۴ ) ویروسی نمی شود؟
نصب آنتی ویروس روی لینوکس تا چه اندازه ضرورت دارد؟ و چه انتی ویروسی بهتر است؟

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1803
  • Linux is Secured By Design
پاسخ : آیا لینوکس ویروسی می شود؟
« پاسخ #1 : 12 آبان 1392، 08:21 ب‌ظ »
دوست عزیز این بحث ها بار ها و بار ها تو انجمن مطرح شده.کافیه همین عنوان رو که برای تاپیکتون نوشتید تو انجمن جست و جو کنید ;)

آفلاین DebianGod

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 461
  • Ruby
« پاسخ #2 : 12 آبان 1392، 08:32 ب‌ظ »
برادر من لینوکس یا هر سیستم عامل دیگه ای براش میشه برنامه نوشت حالا به جای یه برنامه خوب مفید طرف میاد یه برنامه مخرب مینویسه میشه ویروس دیگه
بدلیل متنفر بودن از ابونتو دیگه این فروم نمیام

آفلاین mojtabarezaei76

• Full Member
  • *
  • ارسال: 179
« پاسخ #3 : 12 آبان 1392، 08:41 ب‌ظ »
برادر من لینوکس یا هر سیستم عامل دیگه ای براش میشه برنامه نوشت حالا به جای یه برنامه خوب مفید طرف میاد یه برنامه مخرب مینویسه میشه ویروس دیگه
والا
الان این کد سی اگه تو home اجرا بشه همه فایل های home را خذف می کنه الان شما به این می گی ویروس
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
system("rm *");
return 0;
}
دنیا را دو گونه می توان تغییر داد: با قلم (كاربست اندیشه) و با شمشیر (كاربست زور)

آفلاین DebianGod

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 461
  • Ruby
« پاسخ #4 : 12 آبان 1392، 08:54 ب‌ظ »
والا
الان این کد سی اگه تو home اجرا بشه همه فایل های home را خذف می کنه الان شما به این می گی ویروس
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
system("rm *");
return 0;
}

یه همچین چیزی رو میزاریم تو یکی از نرم افزار های معروف مثل اسکایپ وقتی یارو اسکایپ که از ما دانلود کرده رو باز کنه
این نرم افزار اجرا میشه
البته این ویروس نیست ولی یه کیلاگر که با سی نوشته شده رو میشه از طریق ایمیل و باگ فایرفاکس 17 اجرا کرد که یه ویروس حساب میشه
بدلیل متنفر بودن از ابونتو دیگه این فروم نمیام

آفلاین mojtabarezaei76

• Full Member
  • *
  • ارسال: 179
« پاسخ #5 : 12 آبان 1392، 09:35 ب‌ظ »
والا
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
system("rm *");
return 0;
}

یه همچین چیزی رو میزاریم تو یکی از نرم افزار های معروف مثل اسکایپ وقتی یارو اسکایپ که از ما دانلود کرده رو باز کنه
این نرم افزار اجرا میشه
البته این ویروس نیست ولی یه کیلاگر که با سی نوشته شده رو میشه از طریق ایمیل و باگ فایرفاکس 17 اجرا کرد که یه ویروس حساب میشه
خیلی حال می ده
اجرا که می شهکد برنامه بریز تو یک فایل(به عنوان مثال remove.c) بعدش  کد زیر را تو ترمینال بزن بزن
gcc remove.c
./a.out
آره آخه من اون اوایل که اوبونتوی شده بودم هی به همه رفیق هام می گفتم اوبونتوم ویروس نمی گیره رو غیره ... تا یکی شون اومد یک ایمیل زد کد این فایل را اجرا کن من کردم همون موقوع اوبونتوم به فنا رفتم بعدش فهمیدم اومده باسی کلی از فایل های مهم را حذف کرد(فکر کنم کلا / را حذف کرد :'( :'() اونم با همین کد اونوقت من  فکر می کردم اومده چند هزار خط کد نوشته و مخه و نخبه است و غیره

دنیا را دو گونه می توان تغییر داد: با قلم (كاربست اندیشه) و با شمشیر (كاربست زور)

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
« پاسخ #6 : 12 آبان 1392، 10:06 ب‌ظ »
تعریفت از ویروس غلطه، اسم این چیزی که گفتی میشه بد افزار که با دستور خود کاربر مبنی بر نصب و اجرا بوجود میاد ولی ویروس وارد رایانه میشه و بلافاصله اجرا و اقدام به تکثیر می کنه.
بنا به تعریف بالا هر سیستم عاملی می تونه ویروس داشته باشه اما کاربر باید ابتدا اون رو دانلود کنه، با ترمینال به شاخه ی ویروس بره و دستورات زیر رو بزنه(اگر بگیم اسمش virus عه ) :
cd ~/Downloads
sudo chmod 777 ./virus
sudo ./virus
تازه با دستورات بالا بعضی نرم افزار ها و وصله های امنیتی کرنل به صدا در میان! اگر ویروس بخواد سیستم شما رو زامبی کنه selinux هم صداش در میاد! (برای ارتباط با بیرون)
برای این می گن که لینوکس ویروس نداره چون کاربری که سواد درست حسابی نداره نمی تونه این همه حرکت بره و کاربری هم که سواد کافی داره انقدر احمق نیست که همچین کارایی بکنه.
برای بد افزار هم به لطف مخازن نگرانی وجود نداره.
بعضی مشکلات امنیتی وابسته به نرم افزار هستند و نه سیستم عامل، مثلا فایرفاکس که الان خودش یه پا سیستم عاملی شده(!) ممکنه با وجود باگ های امنیتی که داره باعث ایجاد مشکل برای کاربر بشه مثلا پسورداش لو بره و ... . راه حل این مشکل هم لینوکس با بک پورتینگو به روز بودن حل کرده.
ببین سوالت خیلی کلیه یعنی انقدر میشه از دیدگاه های مختلف به سوالت جواب داد که بشه یه کتاب نوشت! پس با گوگل دوست باش و سوالاتی که قبلا جواب داده شدن رو دوباره نویسی نکن :)
« آخرین ویرایش: 12 آبان 1392، 10:10 ب‌ظ توسط سالار مقدم »

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4906
  • masoft قدیم
« پاسخ #7 : 13 آبان 1392، 04:07 ق‌ظ »
خیر، نیازی هم به ضدویروس نیست. تنها کافیه سیستمت رو بروز نگه داری.

آفلاین سوزه

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 487
دیگه در این انجمن Log in و فعالیتی نخواهم داشت.

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 304
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
« پاسخ #9 : 13 آبان 1392، 05:14 ب‌ظ »
سلار خوب توضیح داد. ویروس چیزیه که خود به خود اجرا و مهمتر از اون، خودبخود تکثیر میشه.
اما همه حرفای دوستان به کنار. اگه در کنار اوبونتو از ویندوز استفاده میکنی و ویندوزت آنی ویروس نداره (البته احتمالش کمه) اون موقع برای حفاظت از ویندوز ناچاری که روی لینوکس آنتی ویروس نصب کنی.
.:علی آقا:.
وبلاگ من: https://alihzadeh.blog.ir