انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چگونه از داخل اوبونتو به uefi دسترسی یابیم؟ نصب اوبونتو در کنار ویندوز ۸.۱  (دفعات بازدید: 2324 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ihnd4

• Newbie
  • *
  • ارسال: 16
سلام به همه دوستان و اساتید.
امروز اولین تجربه نصب اوبونتوی خودم را داشتم. البته زیاد با لینوکس غریبه نیستم.
برای حل مشکلی که برام پیش اومده خیلی گشتم ولی دقیقن نمیدونم باید دنبال چه موضوعی برای حل مشکلم بگردم.

کاری که من کردم این بود:
لپ تاپ Asus s550 خریدم.
سیستم عامل DOS روش بود.
ویندوز 8.1 64bit را نصب کردم. و موقع نصب متوجه شدم که این لپ تاپ دو تا هارد داره یکی یک ترا بایت و یکی دیگه ۲۲ گیگ. من متوجه نشدم که چرا دو تا هارد به این صورت داخل این لپ تاپ هست ولی توی مشخصات به این موضوع اشاره نشده. خلاصه تصمیم گرفتم روی اون هارد مجزای ۲۲ گیگی اوبونتو نصب کنم.
از قبل ابونتوی ۳۲بیت داشتم. نصب کردم و موقع نصب گزینه Erase hard disk را انتخاب کردم و هارد ۲۲ گیگی را انتخاب کردم و به خوبی و خوشی نصب شد. سیستم که ریستارت شد خود به خود وارد ویندوز ۸ شد.
بعد از کمی تحقیقات فهمیدم که دیگه از بایوس خبری نیست و باید به جای اون با UEFI که بعضی دوستان بهش میگن یوفی (درست یا غلط؟) استفاده کرد. از توی ویندوز ۸.۱ قسمتی برای ورود به این یوفی جان وجود داره که ما واردش شدیم.
دیدم یه جاییه شبیه به همون بایوس خدابیامرز و توی قسمت بوت من میتونم هاردهای لپ تاپ را با توجه به سیستم عاملشون انتخاب کنم. دیدم ویندوز انتخاب اوله و اوبونتو انتخاب دومه و سومی هم دی وی دی هست.
من اوبونتو را اوردم اول و ذخیره تغییرات و ریستارت.
جناب اوبونتو اومد بالا. بدون پرسیدن نظر بنده.
من برای اینکه بتونم باز به ویندوز بوت کنم خیلی سرچ کردم ولی به نتیجه ای نرسیدم.
به فکر کلک قدیمی نگه داشتن دکمه delete هنگام بالا اومدن سیستم افتادم که جواب داد و یک بار دیگه تونستم وارد یوفی جان بشم. بوت اول را به ویندوز تغییر دادم و وارد ویندوز ۸.۱ شدم.
از قسمت MSconfig به لیست بوت نگاه کردم که جز ویندوز چیزی دیگه نبود.
یک بار دیگه به سراغ یوفی رفتم و بوت را به اوبونتو تغییر دادم و وارد اوبونتو شدم.
اوبونتو ۶۴ بیت را نصب کردم و به صورت کامل جایگزین اوبونتو ۳۲ بیت قبلی کردم.
ریستارت کردم و اوبونتو بالا اومد.
باز ریستارت کردم و با نگه داشتن delete وارد یوفی (uefi) شدم. در کمال تعجب دیدم دو تا اوبونتو توی بوت شناسایی شدن. وارد ویندوز شدم و تصمیم گرفتم از اول اوبونتو را نصب کنم. از داخل ویندوز قسمت پارتیشن منیجر هارد اوبونتو را فرمت کردم و از روی یو اس بی لایو بوت کردم و اوبونتوی ۶۴ را یک بار دیگه نصب کردم.
بعد از این کار فقط اوبونتو بالا میاد و دیگه حتا با ترفند نگه داشتن دکمه delete هم نمیتونم وارد یوفی بشم و بلافاصله اوبونتو بالا میاد.

خیلی حرف زدم شاید به نظر خیلی ها حرفهام اضافه باشه ولی میتونه یک جور انتقال تجربه باشه. خلاصه کلام من اینه که چطوری از داخل اوبونتو جوری ریستارت کنم که با یوفی بالا بیام. یا از داخل خود اوبونتو اون تنظیمات یوفی را تغییر بدم و باز ویندوز را انتخاب اول کنم.

نکته تفاوت کار من اینه که من روی یک هارد ویندوز و اوبونتو را نصب نکردم که از boot-repair استفاده کنم یا از grub استفاده کنم. هرچند یه جا هم تو فروم ask ubuntu گفته بودن که گراب روی یوفی ها جواب نمیده.

من از دو تا هارد دارم استفاده میکنم که در حال حاضر هر دو سیستم عامل سالم هستن فقط از داخل اوبونتو باید بتونم انتخاب اول بوت یوفی را به ویندوز تغییر بدم.

یک در دنیا صد در آخرت خیر ببینی اگر من را راهنمایی کنی.
هرچی بیشتر دارم با این اوبونتو درگیر میشم بیشتر دارم عاشقش میشم.
ممنون از همگی.

آفلاین ihnd4

• Newbie
  • *
  • ارسال: 16
بعد از تلاش های بسیار زیاد تونستم با همون نگه داشتن دکمه delete وارد یوفی بشم.
نکته ای که دقت نکرده بودم و شاید برای دیگران هم پیش بیاد زمان صحیح برای فشردن دکمه delete برای ورود به uefi هست.
طبق اطلاعاتی که به دست اوردم مایکروسافت برای سریع جلوه دادن بوت ویندوز 8 زمان بسیار کوتاهی را برای انتظار فشردن دکمه delete تعیین کرده که باید بتونید توی همون زمان اندک اون دکمه کذا را فشار بدید.
بهترین راه هم نگه داشتن اون کلیده.

تجربه ی خوبی برای من بود از کار کردن با سیستم های جدید.
امیدوارم کسانی که به مشکل مشابه برخودن و مث من ساعتها توی نت گشتن با دیدن این مطلب کارشون راه بیفته.

البته هنوز یک مشکلی مونده و اون اینه که دو تا لودر اوبونتو رو سیستمم وجود داره که هر دو تا شون هم منو به اوبونتو میبره. چطور میشه اون اضافه هه را حذف کرد؟

ممنون. موفق باشید.

(خداییش تو عمرتون تاپیک دیده بودین که یکی بیاد سوال بپرسه خودش هم جواب خودشو بده؟)