چهارشنبه 4 مرداد ماه سال 1385 ساعت 10:15 PM
نصب این توزیع بصورت متنی بوده و ممکن است در ابتدا برای کاربران تازه کار کمی گیج کننده باشد. لیبرانت نیاز دارد تا کمی برنامه نصب خود را مانند آناکوندای ردهت و Yast زوزه آسان تر کند. ضمنا هیچ راهنمای نصبی در دیسک گنجانده نشده است.
سیستم پس از نصب اجزای اولیه بوت شده و X را پیکربندی میکند و سپس مراحل پایانی نصب انجام میشود.
ضمنا اسکریپتهایی برای پیکربندی Apache/PHP/MySQL (جهت توسعه نرمافزارهای تحت وب) و هم چنین نصب راهاندازهای سه بعدی nVidia فراهم شدهاند.
با لیبرانت شما سرعت قدرت و پایداری دبیان را به همراه نرمافزارهای جدید در اختیار دارید. لیبرانت 2.8.1 یک سیستم بسیار پایدار است. شما احساس میکنید که یک سیستم لینوکس خالص در اختیار دارید. ممکن است شما حالت بلوکرو ردهت را دوست داشته باشید.
لیبرانت 2.8.1 یک ابزار پیکربندی سودمند به نام Adminmenu فراهم ساخته است. این ابزار امور پیکربندی سیستم را مخصوصا برای کاربران تازه کار بسیار آسان میکند. این ابزار در دو حالت متنی و گرافیکی عمل میکند.
بنابراین میتوان کلیه سیستمهای دفتر کار را از راه دور با SSH تنظیم کرد.
به عبارت دیگر Adminmenu عملیات مدیریت پیکربندی سیستم را متمرکز میسازد و میانبری است به ابزارهای دیگری که ممکن است از آنها استفاده کرده و با آن ها آشنا باشید.
با استفاده از Adminmenu شما میتوانید همه چیز را از شبکه گرفته تا چاپگرها و هسته سیستم عاملتان را پیکربندی کنید. هم چنین ابزارهایی برای دانلود و نصب جاوا، فلش، RealPlayer و پلاگینهای موزیلا نیز وجود دارد. هم چنین ابزارهای دیگری نظیر نصب قلم، پیکربندی X، پیکربندی صدا، کاربران، دیسکها و بستههای نرمافزاری نیز فراهم شده است.هم چنین یک ابزار اتصال ppp نیز فراهم شده است که بعضی از مودم ها به دلیل اشکال سختافزاری که داردتنها با همان کار میکند!.
یکی از مزیتهای عمده لیبرانت سازگاری آن با دبیان است. شما قدرت APT را در دستان خود دارید.
با این امکان شما میتوانید کاملا مدیر بستههایی را که Adminmenu فراهم میکند فراموش کنید.
میزکار پیشگزیده لیبرانت 2.8.1 IceWM نام دارد. دلیل این انتخاب معلوم نیست ولی ممکن است برای تکمیل سرعت باشد! ولی استفاده از KDE راحت تراست. لیبرانت 2.8.1 به همراه KDE 3.1.3 و تعداد دیگری از مدیران پنجره مانند گنوم و Xfce ارائه شده است.
لیبرانت میتواند بیش از ۹۵ درصد از نیازهای نرمافزاری شما را پوشش دهد. همه چیز در اختیار شماست و شما به ندرت نیاز دارید تا چیزی را دانلود و نصب کنید. لیبرانت به همراه تعداد بسیار زیادی از نرم افزارهای اداری (Koffice, OpenOffice)، سیستم چندرسانهای (XMMS, Mplayer, Xine)، بازی (بازیهای KDE و Gnome به همراه تعدادی بازی سه بعدی و Flightgear)، اینترنت، آموزشی، برنامه نویسی (Quanta, Kdevelop, Anjuta) و نرمافزارهای CD نویس (K3B , XCDRoast) ارائه شده است.
نوشته شده توسط مصطفی - اکرمی