انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: تعيين مسير در نصب برنامه  (دفعات بازدید: 2366 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین yourdkhani

• Newbie
  • *
  • ارسال: 17
تعيين مسير در نصب برنامه
« : 18 بهمن 1387، 10:57 ب‌ظ »
دوستان من مي خواهم بدونم كه آيا مي شه در لينوكس هم مثل ويندوز در هنگام نصب برنامه براي آن مسير نصب مشخص كرد ؟! مثلا در هارد اكسترنال !
اگر جوابتان مثبت است لطفا با دستور فرمان جواب بدهيد ممنون

آفلاین yourdkhani

• Newbie
  • *
پاسخ به: تعيين مسير در نصب برنامه
« پاسخ #1 : 19 بهمن 1387، 08:53 ب‌ظ »
دوستان كسي نمي خواد كمكي به من كنه ؟ :'(

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 730
« پاسخ #2 : 19 بهمن 1387، 09:11 ب‌ظ »
دوستان كسي نمي خواد كمكي به من كنه ؟ :'(

سلام

والا سئوالتون یکم عجیبه آخه  ;)

توی لینوکس هم مثل بقیه او اس ها وقتی میخواهید نصب کنید بهش میگید کجا نصب بشه .

اگر بایوس سیستم شما بتونه هارد اکسترنال شما رو شناسائی کنه ، اون رو هم توی لیستتون موقع نصب میبینید و میتونید ازش استفاده کنید .

که البته این شاید نیاز به یکم تجربه توی بعضی مواقع داشته باشه ولی کار پیچیده‌ای نیست و نیاز به دستور مخصوصی نداره

موفق باشید

آفلاین yourdkhani

• Newbie
  • *
« پاسخ #3 : 19 بهمن 1387، 09:36 ب‌ظ »
دوست من سوالم ابهام خاصي نداره :
اين فرمان را ببنيد :  #   
rpm -ivh filename.rpm
و اين فرمان :  filename.bin/.
خب دوست من برنامه من نصب شد . شما حالا بفرمائيد چه جوري مسير بدم ؟؟؟!!!!
« آخرین ویرایش: 19 بهمن 1387، 10:03 ب‌ظ توسط yourdkhani »

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 19 بهمن 1387، 11:00 ب‌ظ »
دوست من سوالم ابهام خاصي نداره :
اين فرمان را ببنيد :  #   
rpm -ivh filename.rpm
و اين فرمان :  filename.bin/.
خب دوست من برنامه من نصب شد . شما حالا بفرمائيد چه جوري مسير بدم ؟؟؟!!!!

سلام

خیلی پوزش میخوام سئوالتون رو خوب متوجه نشده بودم  :oops:

تا اونجا که سواد ناقصم اجازه میده جوابتون منفیه .

در لینوکس کلیه دایرکتوریها و فایلها دارای دسته بندیه مخصوص به خود هستند و شما مجاز نیستید برنامه ای رو در خارج این چهارچوب نصب کنید .

موفق باشید

آفلاین yourdkhani

• Newbie
  • *
« پاسخ #5 : 19 بهمن 1387، 11:09 ب‌ظ »
خب دوست من اينجوري باشه يه پارتيشن خدا بايد بسازيم چون ممكنه ما 1000 تا برنامه بخواهيم نصب كنيم !!!

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
« پاسخ #6 : 19 بهمن 1387، 11:32 ب‌ظ »
خب دوست من اينجوري باشه يه پارتيشن خدا بايد بسازيم چون ممكنه ما 1000 تا برنامه بخواهيم نصب كنيم !!!

ساختار لینوکس بر خلاف ویندوز طوری هست که خیلی از کتابخانه ها و بسته های مورد نیاز نرم افزار های مختلف رو در خود جا داده و برنامه های مختلف به طور اشتراکی از این کتابخانه ها و فایل ها استفاده می کنند. بنابراین حجم برنامه ها در لینوکس بسیار کمتر از نرم افزارهای ویندوزیست. به عنوان مثال اگر شما برنامه چند صد مگابایتی فتوشاپ رو با برنامه ی ۱۰ مگابایتی Gimp در لینوکس مقایسه کنید , متوجه منظور من خواهید شد.

بنابراین با توجه به این ساختار و حجم کم اکثر برنامه ها , امکان تعیین مسیر برای نصب برنامه وجود نداره. البته در بعضی از برنامه ها که خارج از سیستم مدیریت نرم افزاری توزیع های لینوکس ( Yum , APT و ... ) نصب میشن , این امکان وجود داره.

لازمه ی این که برای یک برنامه مسیر خاصی تعیین بشه اینه که تمام بسته ها , کتابخانه ها و فایل های مورد نیاز اون برنامه در مسیر مورد نظر و در دایرکتوری خود برنامه وجود داشته باشه که همین مساله باعث افزایش حجم برنامه ها میشه.

بعضی از برنامه ها هم نیاز به نصب ندارن و امکان اجرا شدن به صورت Portable رو دارند , مانند PeaZip
« آخرین ویرایش: 19 بهمن 1387، 11:40 ب‌ظ توسط Hosein-Mec »

آفلاین yourdkhani

• Newbie
  • *
« پاسخ #7 : 20 بهمن 1387، 08:29 ق‌ظ »
دوست من ممنون از پاسخ کاملتان ولی این برای من یه مشکل بزرگه که نتونم از لینوکس استفاده کنم ، چون من یه نوت بوک دارم با هارد 4 گیگ هر چند حافظه جانبی خوبی کنارش دارم !  قبلا در ویندوز من مسیر نصب برنامه ها را حافظه جانبی قرار می دادم و اینجوری قادر بودم برنامه های دلخواهم را نصب کنم اما متاسفانه الان سومین برنامه دلخواهم را که می خوام نصب کنم مشکل فضا پیدا می کنم و راه حلی هم پیدا نمی کنم !!!!!!

آفلاین deprecated

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 99
« پاسخ #8 : 20 بهمن 1387، 12:55 ب‌ظ »
البته دوستان بزرگوار برای حالتی گفتند نمیشه که بخوای از روی بسته‌ها (deb و rpm و ...) نصب کنی. یعنی اگه از رو سورس نصب کنی میشه مسیر نصبش هم انتخاب کرد، همانطور که آقای Hosein-Mec گفتند.

پس سورسشو میگیری و مثلا با دستورات زیر (بعد از غیر فشرده سازی و رفتن به مسیری که سورس قرار داره) اون رو نصب میکنی:
./configure --prefix=/your/installation/path
make
sudo make install

نکته اینکه بهترین حالت اینه که مسیر نصب برنامه‌ها رو عوض نکنیم چونکه یکپارچگی اطلاعات هم مهمه. و همچنین بهتره مسیر پیش‌فرضی که سورس توش نصب میشه هم عوض نکنیم (نصب از رو سورس بر خلاف بسته‌ها، برنامه رو تو مسیر /usr/local/ نصب میکنه نه /usr/ و این برای تشخیص برنامه‌هایی که از روی سورس نصب شده میتونه مفید باشه)

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 20 بهمن 1387، 01:33 ب‌ظ »
دوست من ممنون از پاسخ کاملتان ولی این برای من یه مشکل بزرگه که نتونم از لینوکس استفاده کنم ، چون من یه نوت بوک دارم با هارد 4 گیگ هر چند حافظه جانبی خوبی کنارش دارم !  قبلا در ویندوز من مسیر نصب برنامه ها را حافظه جانبی قرار می دادم و اینجوری قادر بودم برنامه های دلخواهم را نصب کنم اما متاسفانه الان سومین برنامه دلخواهم را که می خوام نصب کنم مشکل فضا پیدا می کنم و راه حلی هم پیدا نمی کنم !!!!!!

سلام

یه راه حل به نظرم اومد که فکر کنم به دردتون بخوره . اونم جابجا کردن مونت پوینت دایرکتوریهاست . برای مثال شما میتونید boot رو بر روی هارد اصلیتون قرار بدین و بقیه دایرکتوریها رو ببرید روی هارد اکسترنالتون .

البته با توجه به اینکه معمولا سرعت usb خیلی پائین تر از هارد هستش احتمالا سیستمتون کند میشه اگر همه دایرکتوریها جابجا بشن .

روی وظیفه هر دایرکتوری تحقیق کنید و یک سری از اونها رو جابجا کنید .

موفق باشید