انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: لزوم ایجاد یک توزیع بر پایه امور کاری و شغلی  (دفعات بازدید: 2759 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Zartosht

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جنسیت : پسر
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
درود بر شما دوستان گرامی

مدتی قبل در حال جستجو در فروم بین المللی اوبونتو بودم که متوجه شدم یکی از کاربران در مورد توزیع های اختصاصی اوبونتو مطلبی نوشته بود که متاسفانه لینک آن را ندارم اما نکات مندرج شده در آن بسیار جالب بود.
همانطور که می دانید از شاخه اصلی اوبونتو توزیع های مختلفی وجود دارد مانند ابونتوهای Studio و Game و البته اوبونتوی مختص مسلمانان نیز از آن جمله است اما گویی توسعه دهندگان زیاد به تجارت توجهی نداشته اند  (یا حداقل من نمی دانم که داشته اند یا نه) متاسفانه در این مدت به کررات مجبور به استفاده از سیستم عامل ویندوز می شوم و البته سیستم عامل محبوبم مکینتاش (برای این یکی متاسفانه نمی گویم) اما اینکه مجبورم از ویندوز استفاده کنم خیلی باب میلم نیست و البته مقصر اصلی هم خود لینوکس است.
تجارت الکترونیک یکی از مشاغلی است که به دو عنصر بسیار مهم احتیاج دارد: اول اینترنتی پرسرعت و قابل اطمینان و دیگری سیستم عامل پایدار و انعطاف پذیر.
لینوکس انعطاف پذیری خوبی دارد (که در ویندوز وجود ندارد) و به حق نمی توان این را منکر شد اما در زمینه پایداری گویی همچنان مشکلات مهمی وجود دارد (روی سخن من بیشتر با اوبونتو است) عجیب است که چرا تاکنون نسخه ای مثلا با نام Ubuntu Office منتشر نشده و یا کسی روی آن کار نکرده است. و عجیب است که جامعه لینوکس بر منتشر کنندگان نرم افزارهای تجارت الکترونیک مانند Meta Trade و مانند این ها فشاری نمی آورد که نسخه های همگن با لینوکس را منتشر کنند. آیا لینوکس هنوز به این سطح از قدرت دست نیافته که خود را به سخت افزارها و مشاغل تحمیل کند؟
نمونه های مثبتی وجود دارد مانند استفاده دل از سیستم عامل لینوکس و یا توجه شرکت Adobe به انتشار نسخه های همگن با لینوکس برای نرم افزارهایی چون Acrobat reader یا Flash player و همچنین توجه گوگل به لینوکس با نرم افزارهایی چون Google earth  و توجه Mozilla و مانند این ها. اما تمام این مواردی که عرض کردم همگی مربوط به کاربران عادی است یعنی این ابزارها چیزهایی است که باید در هر سیستمی باشد و به نوع کاربری آن خیلی ربطی ندارد.

چرا باید برای بازی یا استودیو نسخه های اختصاصی باشد اما برای تجارت و کار وجود ندارد؟ Ubuntu Office می تواند یک گزینه مناسب باشد با مجموعه ای از ابزارهای مرتبط با امور شغلی مانند نرم افزارهای حسابداری - ماشین حساب های مهندسی و صنعتی - نرم افزارهای قابل اطمینان و پایدار نقشه کشی - پزشکی و از همه مهمتر تجارت الکترونیک.

این را نمی گویم چون مربوط به خودم می شود اما ذکر یک مثال ساده همه چیز را روشن می کند:

تجارت الکترونیک همانطور که حتما می دانید شاخه های مختلف و بسیار وسیعی دارد اما مهمترین و جا افتاده ترین آن ها Marketing و Trading است. اصولا Marketing به نرم افزار و یا ابزار خاصی محتاج نیست اما Trading نرم افزارهای خاص خود را دارد چرا که با بازارهای بورس در ارتباط نزدیک است. هر کارگزاری برای امکان اتصال معامله گر با بازار دارای نرم افزاری است که توسط آن کاربر به بازار متصل شده و معاملات خود را انجام می دهد. در اوبونتو مجبورم از Wine استفاده کنم و برنامه را اجرا نمایم اما خوب می دانیم که Wine با همه کمک هایش دارای مشکلات عدیده ای نیز هست و البته مقصر هم نیست چون برنامه های مذکور برای پلت فورم ویندوز ساحته شده اند  خوب تا اینجای کار را می سازیم و چاره ای نیست اما نکته ای مهمتر:
برای یک تاجر یا هر شخص دیگری که به نحوی در حال کار با کامپیوتر است نکته ای بسیار مهم است که قبلا گفتم: پایداری سیستم. چندی پیش در حال کار به ناگاه نرم افزار به خودی خود بسته شد! چندین فرصت را از دست داده و حتی در یک مورد متحمل ضرر هم شدم! کمی جستجو کردم و مشکل را در Compiz دیدم و ناگزیر آن را غیر فعال کردم... در گام بعدی فایرفاکس عزیز به طرز عجیبی کند شد در حالی که همه پیشنیازهای نصب و درایورها به همچنین اما صفحه ای که دارای عناصر فلش زیادی بود منجر به بروز این مشکل گردید! در آخرین مرحله کل سیستم بدون هیچ علامتی ری استارت شد!
نمی دانم شاید نسخه 8.10 چنین مشکلاتی دارد چون من با 8.4 بسیار راحت بودم. اما مشکل اصلی این نیست که کدام نسخه بهتر یا بدتر است بلکه مشکل اصلی کل سیستم است یعنی همان نیاز به Ubuntu Office که عرض کردم و بحث اصلی هم پایداری سیستم و تطابق هرچه بیشتر با نرم افزارهای مرتبط با این شاخه است پس در آخر نکات مهم را متذکر می شوم:

1- لزوم ایجاد یک نسخه پایدار و اصلاح شده برای امور کاری و تجارتی برای اوبونتو
2- اعمال فشار بر تولید کنندگان سخت افزار و نرم افزارهای مربوطه که این خود با رفع مشکلات سیستم مرتفع خواهد شد
3- توجه بیشتر توسعه دهندگان لینوکس به مباحث اختصاصی تر به نحوی که دست کم یک درصد توجهی که به ساخت یک نرم افزار پخش فایل های چند رسانه ای دارند به شاخه های اختصاصی هم داشته باشند
4- ارسال نظرات و پیشنهادات سازنده به تیم اصلی و رسمی توسعه دهندگان لینوکس اوبونتو (که البته من انجام داده ام) جهت جلب توجه آنان به آنچه تاکنون گفته شد


با یاد داشته باشیم که کاربران عادی تنها کاربران نیستند (با اینکه تعداد آنان از دیگر انواع کاربران بیشتر است) یکی از راه های جلب افراد به اوبونتو رفع ایرادهای بنیادین آن است. امیدوارم منظورم را به روشنی بیان کرده باشم.
متشکرم.
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم