انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: اوبونتو تاچ بر روی معماری ARM یا X86؟؟؟  (دفعات بازدید: 1927 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین milad.fashi

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 845
  • جنسیت : پسر
  • میلاد فشی
اوبونتو تاچ بر روی معماری ARM یا X86؟؟؟
« : 10 اردیبهشت 1393، 11:57 ب‌ظ »
ابتدا بابت طولانی بودن مطلب پوزش می طلبم. با توجه به چرا هایی که در ذهن کاربران درمورد استراتژی و سیاست های مایکروسافت و Canonical برای ورود به دنیای اسمارت فون ها و تبلت ها و فبلت ها وجود دارد این مطالب را نوشتم.
Clover Trail نسل جدید پردازنده‌های Atom اینتل است که قرار است در لپ‌تاپ و تبلت‌های مبتنی بر ویندوز ۸ به کار گرفته شوند. این بدین معناست که به زودی بسیاری از محصولات مبتی بر ویندوز ۸ با این نسل از پردازنده‌های اینتل وارد بازار خواهند شد.
اینتل که بیشترین سهم بازار کامپیوترهای شخصی (PC) را در دست دارد، تقریبا در دنیای موبایل هیچ جایگاهی ندارد. اکثر تبلت‌ و تلفن‌های هوشمند بازار مجهز به پردازنده‌‌های ARM یا Tegra 3 هستند و بازار، هنوز تراشه‌های اتم اینتل را قبول نکرده است. پس از معرفی پردازنده‌های اتم در نت‌بوک‌ها و سرعت پردازش بسیار پایین آنها، مردم وقتی نام اتم را می‌شنوند ناخودآگاه سرعت و بازده بسیار پایین در ذهن‌شان تداعی می‌شود. اما Clover Trail قرار است این دیدگاه را تغییر دهد. Clover Trail که بصورت رسمی با تراشه Atom Z2760 نیز شناخته می‌شود، تغییرات بسیار زیادی نسبت به اتم‌های قبلی کرده و برای سیستم‌عامل ویندوز ۸ بهینه شده است. این نوع از پردازنده‌های اینتل با هدف کاهش قیمت ابزارهای کارآمد ویندوز ۸ طراحی شده‌اند.
اینتل اولین بار، Clover Trail را در یک تبلت معرفی کرد، یک تبلت ۱۰ اینچی با ضخامت ۸.۷ میلی‌متر و وزن ۶۸۰ گرم. (ضخامت آیپد حدود ۹.۴ میلی‌متر و وزن آن نیز حدود ۶۵۰ گرم) پردازنده‌های Clover Trail همانند ARM در واقع یک سیستم‌-روی-یک-‌چیپ (SoC) هستند، یعنی یک تراشه Clover Trail علاوه بر پردازنده اصلی دارای پردازنده گرافیک، کنترلرهای ورودی و خروجی و بسیاری موارد دیگر است. اما بر خلاف ARM، این نوع از پردازنده‌ها قرار است از تمام قابلیت‌های ویندوز ۸ پشتیبانی نموده و تمام نرم‌افزار و درایورها را اجرا کنند. یعنی Clover Trail با نسخه معمولی ویندوز ۸ کار می‌کند و ARMها با نسخه محدودتر Windows RT سازگار هستند.
همانند تمام پردازنده‌های مخصوص ابزارهای موبایل، تمرکز اینتل در Clover Trail نیز برروی مصرف پایین است. این نوع از پردازنده‌ها با لیتوگرافی ۳۲ نانومتری طراحی و تولید می‌شوند که باعث کاهش ابعاد تراشه، کاهش دما و افزایش طول عمر باتری می‌شود. اینتل وعده داده که تبلت‌های مجهز به پردازنده Clover Trail حدود ۱۰ ساعت در حالت کار و حدود ۳ هفته در حالت استندبای، دوام می‌آورند.
پردازنده‌های ۲ هسته‌‌ای Clover Trail قرار است با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز کار کرده و از فناوری Hyper-Threading اینتل نیز پشتیبانی نمایند. این بدین معناست که این تراشه‌ها قادر به پردازش هم‌زمان ۴ دستور همزمان هستند. Clover Trail با NFC، دوربین ۸ مگاپیکسلی و اتصالات شبکه یکپارچه می‌شود.

ویندوز ۸ نسخه Pro از پردازنده های جدید و کم مصرف اینتل(clover trail) پشتیبانی میکند که معماری آن intel X86 است.ولی ویندوز ۸ نسخه RT که ظاهرا به معنی Run time است از پردازنده های ARMپشتیبانی میکنه.تبلت‌هایی که از سیستم‌عامل نسخه RT استفاده می‌کنند به علت نوع معماری خاصی که در آن‌ها به کار رفته است، برنامه‌های محدودتری را که مخصوص آن‌هاست پشتیبانی می‌نمایند. این نوع تبلت‌ها سخت افزار ضعیف‌تری دارند و معمولا باتری کمتری را مصرف می‌کنند و در نتیجه قیمت آن‌ها به نسبت نسخه Pro پایین‌تر است. در رابطه با این تبلت‌های RT که معماری سخت‌افزاری ARM دارند، این موضوع را در نظر داشته باشید که چند هسته‌ای بودن یا میزان کلاک پردازشگر آن‌ها که با گیگاهرتز نمایش داده می‌شود، با تبلت‌های نسخه Pro که از معماری کامپیوترهای رومیزی و پردازنده‌های قدرتمند استفاده می‌کنند برابر نیست.اصلی‌ترین نکاتی که باید در رابطه با ویندوز ۸ RT بدانید  آن است که این نسخه تنها مخصوص تبلت‌ها نیست و از برنامه‌های دسکتاپ که بر روی نسخه‌های بالا قابل نصب هستند پشتیبانی نمی‌نماید. این نسخه از ویندوز تنها برنامه‌هایی که با ARM هماهنگ هستند را اجرا و نصب می‌کند و از این طریق دست شما را برای نصب برنامه می‌بندد.اپلیکیشن های ویندوز 8 را نمی توانید روی ویندوز RT اجرا کنید مگر اینکه برای هر دو سیستم عامل طراحی شده باشند.چون که هسته اصلی کد ویندوز بر اساس معماری x86 طراحی شده، بنابراین هنوز سازگاری کامل بین نسخه‌های ۸ و RT میسر نشده است.برای مثال برنامه های طراحی شده برای ویندوز XP، ویستا و 7 که فرمت Exe دارند قابل اجرا روی نسخه RT ویندوز 8 نخواهند بود. اما تمامی اپلیکیشن های ویندوز RT روی ویندوز 8 قابل اجرا هستند.

برای مثال، برنامه‌های Office مایکروسافت مانند ورد، اکسل، پاورپوینت و OneNote مخصوص ARM و با امکانات محدودتر در این نسخه نصب شده است و شما برای استفاده از OutLook باید از کامپیوتر‌های AMD‌ یا اینتل که دیگر نسخه‌های ویندوز را پشتیبانی می‌نمایند استفاده نمایید. همچنین دیگر خبری از ویندوز مدیا پلیر یا مدیا سنتر نیست و شما باید از نسخه بروز شده برنامه‌های مدیایی که در نسخه پیش نمایش ارائه شده بود استفاده کنید.

سرفیس آر تی(Surface RT) نسخه ابتدایی این تبلت است که اوایل سال جاری قیمت آن ۳۰ درصد کاهش یافت؛ چرا که این تبلت نتوانسته بود در بازار توجه کافی را به خود جلب کند.

با تمام این اتفاقات، مایکروسافت تاکید کرده که با ویندوز روی ARM خداحافظی نکرده است اما این داستان بذل و بخشش مثل این است که می خواهد با این نوع معماری روی تبلت خود، خداحافظی کند.

البته مایکروسافت همین حالا هم حرکت به سوی یکی کردن سیستم عامل هایش را شروع کرده و می بینیم که قصد دارد فروشگاه های ویندوز و ویندوز فون را تلفیق کند. از طرفی برخی شایعات احتمال یکپارچه سازی ویندوز آرتی و ویندوز فون را هم دور از ذهن نمی دانند.

ویندوز بلو که هنوز نیامده، هم ویندوز 8 و هم آر تی را در خود جای خواهد داد که قرار است 26 ژوئن معرفی شود.

به این ترتیب تصمیم با شماست که یک تبلت ویندوز 8 پرو خریداری کنید و یا سراغ ویندوز RT بروید. تبلت های ویندوز RT سبک تر هستند، عمر شارژ بهتری دارند و ارزان تر هستند اما در مقابل تبلت های ویندوز 8 قابلیت اجرای نرم افزار های ویندوز های دیگر را دارند و از قدرت بیشتری بهره می برند.

منابع : http://weblogina.com و http://www.zoomit.ir
و http://farnet.ir
به نظر من مایکروسافت قدرتش در نرم افزارهای زیادشه.وگرنه سیستم عامل خیلی خیلی خوبی نیست.مثلا در قیاس لینوکس خیلی بد عمل میکنه.و کرنل و پایداری لینوکس چیز دیگه ایه
خودش هم اینو میدونه
مثلا اگه قدرت سیستم عاملش به نرم افزارهای جانبی زیادش نبود.برای تبلت ها از پردازنده ARM استفاده میکرد و به Win 8 RT بسنده میکرد.اما خودش میدونه که ویندوز بدون سلطه و بانک نرم افزاری بزرگش در برابر رقبا هیچ عددی نیست.به همین دلیل Win 8 Pro رو به کمک اینتل و پردازشگرهای نسل جدید (Clover trail) تولید کرد.تا بتونه با سازگاری داشتن با نرم افزارهای قدیمی(حتی ۳۲ بیتی هایی که برای XP نوشته شدن) قدرتش رو حفظ کنه.و این قدرت رو ما بهش دادیم.مشکل ما برنامه نویس هاست و شرکت هاست که فقط برای ویندوز برنامه مینویسیم!اینتل هم به فکر سود خودشه.و میخواد با مایکروسافت تبلت ها رو هم تسخیر کنه.شاید هم پردازشگرهای جدید اینتل عملکرد مطلوبی نداشته باشه.(البته فقط شاید)

اما سیاست شرکت Canonical برای سیستم عامل های Ubuntu Touch و Ubuntu Edge چیست؟؟؟ من تاحدی تحقیق کردم و به خود سایت ubuntu.com هم مراجعه کردم ولی متوجه نشدم که اوبنتو قصد دارد نسخه تبلت خود را بر روی معماری ARM توسعه دهد یا بر روی معماری جدید اینتل x86 که Clover trail نامیده میشود و نسل جدید Atom است!!!؟؟؟
یا اینکه مانند مایکروسافت میخواهد شانس خود را بر روی هر دو معماری امتحان کند!؟
به هر حال نظر من این است که اوبونتو باید بر روی هر دو کار کند.ولی بیشتر بر معماری x86 جدید سرمایه گذاری کند تا بتواند در کنار ویندوز بر روی تبلت های قوی و جدید مبتنی بر intel x86 قدرت بگیرد.چون که Android و iOS بر روی معماری ARM قدرت و نرم افزارهای زیادی و محبوبیت بالایی دارند.و رقابت با آن مشکل تر است.اما رقابت با Windows 8.1 pro با تبلت Surface کار عاقلانه تری است و احتمال موفقیت آن بیشتر است.هم چنین حداقل میتواند به صورت Dual boot‌در کنار ویندوز یا در کنار اندروید هم باشد.ولی نظر شما طرفداران اوبونتو چیست؟
« آخرین ویرایش: 11 اردیبهشت 1393، 12:00 ق‌ظ توسط milad.ir86 »
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)
To love GNU/Linux, you don't need to hate Microsoft