در حال دیدن یک فایل تصویری در مرورگر استاندارد اوبونتو Epiphany Web Browser بودم. از ویدیو لذت بردم و به ذهنم رسید که ذخیرهاش کنم. حجم فایل ۳۰MB بود و نمیخواستم بوسیلهی سایتهایی که اینکار را انجام میدهند اقدام کنم، چون در اینصورت باید کل فایل را دوباره دانلود میکردم. مرورگرهایی مثل Firefox یا Opera دارای افزونهها و یا گجتهایی به این منظور هستند اما Epiphany خیر! البته راه دیگر مراجعه پوشهی Cache این مرروگرهای و پیدا کردن فایل مورد نظرم از میان فایلهای Cache بود.
باید به آدرس پوشهی Cache مرورگر Epiphany میرفتم و از آنجا فایل مورد نظر را پیدا و جایی دیگر ذخیره میکردم. در مراجعه به پوشهی خانگی یا home/ فهمیدم که پوشهای با اسم Epiphany. نظیر آنچه در مورد دیگر نرمافزارها وجود دارد را نمیتوانم پیدا کنم. با یک جستجوی ساده به جواب را پیدا کردم. آدرس پوشهی Cache مرورگر Epiphany Web Browser، این بود:
/home/farab/.gnome2/epiphany/mozilla/epiphany/Cache
اینکار باعث شد به آدرس تعدادی از پوشههای Cache نرمافزارهای دیگر اوبونتو دسترسی پیدا کنم که خدمتتان ارائه میدهم:
l-- Trash ('~/.Trash' moved to ~/.local/share/Trash)
-- Firefox cache ('~/.mozilla/firefox/*.default/Cache')
-- Nautilus thumbnails cache (~/.thumbnails).
-- Metacity ('~/.metacity/sessions')
-- Java cache ('~/.java/deployment/cache').
-- Flash cache ('~/macromedia/Flash_Player' or '~/adobe/Flash_Player').
-- Evolution cache ('~/.evolution/cache')
-- OpenOffice ('~/.openoffice.org2/user/temp')
-- Recent Documents List ('~/.recently-used')
-- GQview thumbnails ('~/.gqview/thumbnails')
-- Bash History ('~/.bash_history')
-- Pidgin IM Logs ('~/.purple/logs/*/*')
-- OpenOffice ('~/.openoffice.org2/user/backup', '~/.openoffice.org2/user/temp')
-- VLC cache ('.vlc/cache')
-- Any left over temp files. those created by VIM ( file~ )
-- Xsession Errors('~/.xsession-errors')
-- Gimp ('~/.gimp-2.4/tmp')
-- Liferea ('~/.liferea_1.4/cache'; '~/.liferea_1.4/mozilla/liferea/Cache')
-- Prism ('~/*.default/Cache')
-- Xsessions Error Log ('~/.xsession-errors')l
پ.ن۱: دانستن آدرس پوشههای مورد استفادهی نرمافزارهای به عنوان Cache یا Temp، در مواردی مثل تهیه نسخههای پشتیبان یا Backup میتواند بسیار سودمند باشد. بعلاوه تنظیمات شخصی کاربر برای هر نرمافزار در دسترس خواهد بود. این امکان کاربر را از تنظیم مجدد نرمافزارهای مورد نظر پس از دست دادن اطلاعات هارد دیسک، بینیاز میکند. به همین دلیل است که توصیه میشود پوشهی home/ در هنگام نصب لینوکس ساخته شود تا تنظیمات نرمافزارها و خود سیستمعامل پس از نصب مجدد باقی بمانند.
پ.ن۲: آدرس پوشههای مورد استفادهی نرمافزارهای به عنوان Cache یا Temp اغلب نرمافزارهای نصب شده در لینوکس در پوشهی خانگی کاربر یا home/ قرار دارد.
پ.ن۳: درصورتی که شما قبل از اجرای نرمافزارها، از دستور sudo در اوبونتو یا su در توزیعهای دیگر استفاده کنید و یا به هر روش ممکن در مد کاربر اصلا یا root اقدام به اجرای نرمافزار نمایید، مادامیکه در این حالت قرار دارید، پوشهی Cache، بجای home/ در root/ ایجاد یا ذخیره میشود.
پ.ن۴: پوشههای Cache و فایلهای تنظیمات، بصورت مخفی هستند و بهمین علت در ابتدای آنها «.» را مشاهده میکنید. اگر شما قادر به دیدین آنها نیستید، امکان نمایش فایلهای مخفی در جستجوگر فایل خود را مهیا کنید یا در نرمافزار Nautilus، دکمههای Ctrl+h را بزنید.
پ.ن۵: Edubuntu، نرمافزاری را برای گرفتن نسخهی پشتیبان یا Backup از نرمافزارهای نصب شده ارائه میدهد که در کنار نرمافزارهایی خوب دیگری که در ابونتو برای این مهم در نظر گرفته شدهاند، میتواند تهیه سخهی پشتیبان یا Backup را بصورت خودکار و بهمین روش که از نظرتان گذشت، انجام دهد:
پ.ن۵: اگر دوست داشتید امتحان کنید یا میل دارید فایلی که مورد نظر من بود را ببینید، به آدرس زیر بروید:
نام فیلم World Builder است. در این فیلم کوتاه و تخیلی، مردی برای همسر بیمار خود، دنیایی خیالی میسازد... بروس برانیت، فیلمساز آمریکایی آشنا به گرافیک کامپیوتری است. 405 و World Builder مشهور ترین کارهای او هستند. World Builder تنها در یک روز فیلمبرداری شد اما مراحل پس از فیلمبرداریش که شامل جلوه های ویژه کامپیوتری است یک سال به طول انجامید...
منبع آدرسها: