انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: (نصب) - تو این لینوکس آره ، تو اون لینوکس نه !!!؟؟؟  (دفعات بازدید: 2679 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Masoumi

• Newbie
  • *
  • ارسال: 15
با سلام به همه دوستان :  ;)
چند تا سوال داشتم ، میخواستم بدونم انواع برنامه هایی که میشه روی لینوکسها نصب کرد چیه ؟
آیا تمام این برنامه ها حتی با تغییرات میشه اونا رو روی هر لینوکسی نصب کرد ؟
اصولاَ برای نصب یه نرم افزار روی لینوکس چیکار باید کرد ؟
یا اگر یه سایت دیدی که چندین نوع برنامه برای دانلود گذاشته ، از کجا بدونی کدومش برای لینوکس تو مناسبه؟
 ;D
لینوکس یکسان برای همه دنیا

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3100
  • لينوكس يعني آزادي ، امنيت
انواع برنامه ها rmp , deb , tgz , source ,... هستن که deb ها مختص توزیع های مبتنی بر دبیان و rpm مختص توزیع های مبتنی بر رد هت هست و tgz هم برنامه ترجمه و کامپایل شده هست که برای توزیع های freebsd به کار میره که تو لینوکس هم میشه استفاده کرد.
deb رو روی همه توزیع های مبتنی بر دبیان ( با اندکی تفاوت در اوبونتو) و rpm رو تو همه توزیع های مبتنی بر رد هت می تونین استفاده کنین
ولی سورس ماله همش هست و تنها توزیع جنتو هستش که هیچ بسته نرم افزاری میشه گفت نداره و باید خودتون از سورس بگیرید و نصب کنین .
از دستور زیر برای نصب deb ها می تونین استفاده کنین :
dpkg -i PACKAGE_NAME
در توزیع اوبونتو قبل از دستور بالایی از عبارت sudo هم باید استفاده کنین
rpm هم نصبش اینطوریه :
rpm -ivh PACKAGE_NAME
سایتهای kde-looks.org و gnome-looks.org و kde-apps .com رو ببینین

آفلاین Masoumi

• Newbie
  • *
سلام و با تشکر از توضیحات آقای پیشگوی  ;D

آفلاین ریاضی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 409
البته باید به توضیحات جناب پیشگوی اضافه کنم که می تونید با استفاده از برنامه ای به نام Alien فایل های RPM را هم بروی ابونتو که مبتنی بر debian هستش را هم نصب و اجرا کنید. Alien  یک برنامه خط فرمان هست که فایلهای rpm را به deb تبدیل می کنه.

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
حتما یه نگاهی به توضیحات این صفحه هم بندازید
http://wiki.ubuntu-ir.org/SoftwareManagement
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

آفلاین Masoumi

• Newbie
  • *
سلام و ممنون از آقای ریاضی و Mehdi عزیز :
لطفاً اگه میشه راجع به این فرمان Alien جزییات بیشتری را بیان کنید .
با تشکر. ;D
« آخرین ویرایش: 16 خرداد 1386، 03:42 ب‌ظ توسط Masoumi »

آفلاین platoali

• Full Member
  • *
  • ارسال: 212
 البته یک دفعه فکر نکنید که  alian  یک آچار فرانسه هست که هم جور پکیجی را بتوان با آن نصب کرد.

یکی از مشکلاتی که کاربر های ویندوزی اصلا با آن مواجه نیستند ( یا خیلی کم با‌ آن مواجه می شوند) این هست که شما مثلا یک  photoshop 5  دارید که بر روی ویندوز ۹۸ نصب کرده  بودید. الان بعد از ۱۰ سال می خواهید آن را بر  روی  ویندوز اکس پی نصب کنید براحتی این کار انجام می شود. ولی اگر شما یک بسته ی rpm آپاچی را که بروی  redhat 7   داشتید، الان نمی توانید آن را برروی    fedora  core 7  نصب کنید. همین طور پسیاری از بسته های  rpm  که برای مثلا  suse  یا مندریک ساخته شده است بر روی  red hat  نصب نمی شوند.( بخاطر همین هم من برای کار سرور از توزیع هایی که به سرعت عوض نسخه ی جدید بیرون می دهند معمولا استفاده نمی کنم. چون بسرعت بسته های آن از رده خارج می شود و کار من و دیگر  admin ها بسیار زیاد می شود.) معمولا برای سرور ها استفاده از توزیع هایی مانند دبیان یا ردهت اینترپرایز برای کسانی که مسئول یک سرور هستند بسیار به صرفه تر می باشد تا توزیع هایی مانند اوبانتو که هر شش ماه یک دفعه یک نسخه ی جدید می دهد. یک سرور با شاخه ی استیبل دبیان کار کند را می توان تا سال ها بدون تغییرات کلی  نگهداری نمود. در این مورد سیستم عامل  solaris  رکورد دار هست. اول این که هر ۶ تا ۷ سال یک تسخه ی جدید می دهد و بعد هم تمام  نسخه های آن در حدود ۱۴ ۱۵ سال هست که با هم سازگار هستند. یعنی شما می توانید از  بسته ها و برنامه هایی که  ۱۶ ۱۷ سال پیش  با آن کار می کردید را هنوز در سیستم سولاریس ۱۰ ران کنید.  من شنیدم که  در ناسا وقتی که می خواهند سرور نصب کنند به هیچ چیز جز سولاریس فکر نمی کنند.

در مورد  alian  هم همین طور هست. با اینکه   alian در تبدیل پکیج ها به هم بسیار موفق هست ولی تضمینی وجود ندارد که بسته ی  deb  که  شما از یک بسته ی rpm   ردهتی تبدیل کرده اید به راحتی بر روی سیستم   اوبانتو ی شما نصب شود.

من خودم یک دفعه خواستم که مایا ۶.۵ را بروی   لیبرانت ( یک توزیع بر اساس   debian) نصب کنم. ولی به هیچ عنوان نصب نشد.

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
alien برای بسته هایی که دپندسی خاصی ندارن وهمه موارد رو خودشون تو بسته هاشون دارن خوب هست مثلا vmware که البته با پارامتر scripts باید باشه فکر کنم

آفلاین platoali

• Full Member
  • *
  • ارسال: 212
همیشه هم اینطور نیست. همانطور که گفتم   بسته های نرم افزار های قدیمی مانند همان مایای ۶.۵ که من گفتم که نیاز به بسته خاصی هم ندارد بر روی بعضی از توزیع های نصب نمی شود. چه با  alian چه بی آن. این یکی از مشکلات خاص لینوکس هست. توزیع های جدید با بسته های نسخه های پیشین در بسیاری موارد سازگار نیستند.

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
برای همینه که توزیعمو تو واقع ضروری ارتقا میدم