پست جدیدم رو در مورد روشن کردن معنای توزیع در لینوکس بخونید، آیا من برداشت صحیحی دارم؟
در اوایلی که با کلمه لینوکس آشنا شده بودم زیاد کلمه توزیع به گوشم میخورد، مانده بودم که توزیع یعنی چی؟، اما حالا که توزیع های مختلف لینوکس رو تجربه کردم، میتونم پیش خودم شبیه سازی کنم که توزیع لینوکس یعنی چی، اجازه بدهید برای شما نیز شرح دهم، البته منتظر نظرات شما در مورد این برداشتم خواهم بود.
یک کارخانه شیر رو فرض کنید، این کارخانه محصولات متفاوتی ارائه میدهد، مثلا شیر کمچرب، شیر پرچرب، شیر کاکائو، شیرموز و ... .
شما به چه دلیلی شیر مورد علاقهتان را انتخاب می کنید؟، یکی چربی خون بالا دارد و برایش نبودن چربی در شیر مهم است، اون یکی شکلات رو دوست داره پس شیرکاکائو میخوره، منم که عاشق موزم شیر موز میخورم.
از طرف دیگر قیمت هر نوع شیر چقدر است؟، آیا شیر در یک بسته بندی خوشگل عرضه شده است؟، آیا شیر را از همسایهتان که گاو دارد میخرید؟، شاید هم یک ارگان مانند شرکت شیرهای مدرسه ایران شیر به رایگان توزیع میشود.
همهی انواع شیرهایی که در بالا ذکر شد در یک خصوصیت مشترکند و آن شیر بودن آنهاست
، شاید یک نوع شیر گرانتر از دیگری باشد ولی در عوض ویتامین و مخلفات اضافه تری میتواند در خود داشته باشد، این نیز ممکن است که شیر به رایگان پخش شود ولی مطمئنا برای آن پول خرج شده است، پس هر نوع شیر با توجه به شرکتی که آنرا تولید میکند میتواند قیمتی داشته باشد و صدالبته یک شرکت میتواند آنرا به رایگان توزیع کند.
در فرهنگ لینوکس نیز توزیع به همین صورت است، همهی توزیعها از یک فصل مشترک استفاده میکنند که آن هسته نام دارد، حال میماند سلیقه توزیع ساز لینوکس، ارائه دهنده توزیع به چه منظوری میخواهد توزیعش را ارائه دهد؟
آیا هدف سریع بودن و انجام کارهای اداری است؟، آیا هدف استفاده از جلوههای ویژه و زیبا بودن محیط کار است؟، توزیع به منظور استفاده از اینترنت پخش میشود؟، آیا هدف از ارائه یک توزیع انجام یک پروژه در حد هوا فضاست؟ و ... .
برخلاف تصور چندی قبل من که همهی توزیعهای لینوکس رایگانند اصلا اینطور نیست، یک توزیع میتواند فروشی نیز باشد و شاید یک شرکت با ارائه دادن سرمایه خودش آن توزیع را رایگان ارائه دهد، اصلا شاید شما برای خودتان با توجه به موقعیتی که در آن زندگی می کنید یک توزیع ارائه دهید، اصلا مهم نیست که تفاوت چند توزیع چیست، مهم اینست که در لینوکس شما می توانید با توجه به نیاز خودتان توزیع دلخواهتان را انتخاب کنید و هیچ اجباری برای استفاده از یک توزیع خاص ندارید.
پس بهترین جلوهای که در لینوکس معنا میشود آزاد بودن شماست، شاید یک توزیع تا توزیع دیگر از زمین تا آسمان فرق داشته باشد، ولی چیزی که در همهی توزیعها مشترک است استفاده از خود لینوکس است.
http://anarnet.mihanblog.com/post/196