انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: حذف زبان فارسی از برنامه نصب اوبونتو در نسخه ۷ به بعد ! چرا ؟  (دفعات بازدید: 5660 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ضیائی

• Newbie
  • *
  • ارسال: 20
چرا زبان فارسی از برنامه نصب اوبونتو حذف شده ؟ در اوبونتو ۷.۰۴ به بعد ؟ (feisty , gusty)
آیا اوبونتو هم در مورد زبان فارسی و کشور ایران محدودیتهایی گذاشته یا می خواهد بگذارد ؟

آفلاین hasannoori

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 423
    • ق
چرا زبان فارسی از برنامه نصب اوبونتو حذف شده ؟ در اوبونتو ۷.۰۴ به بعد ؟ (feisty , gusty)
آیا اوبونتو هم در مورد زبان فارسی و کشور ایران محدودیتهایی گذاشته یا می خواهد بگذارد ؟
راستش قبلا هم که فارسی بود من همون انگلیسی رو ترجیح میدادم.
همه چیز را با حروف بزرگ و یا برعکس مینوشت.

آفلاین ضیائی

• Newbie
  • *
منظورم برنامه install  روی دسکتاپ سی دی live اوبونتو است که در نسخه ۶.۱۰ و ۶.۰۴  هیچ مشکلی با فارسی نداشت
ولی منظور شما احتمالا فارسی منوی اولیه سی دی  درحالت متنی ( text mode) است قبل از اینکه سیستم بالا آمده باشه
خب من هم اگه text mode نصب کنم ترجیح میدم انگلیسی نصب کنم چون در حالت فارسی نه تنها حروف را بزرگ نشون میده بلکه همه string ها را هم چپ به راست می نویسه . البته اگر ساپورت نمایش یونی کد در text mode هم درست بشه خیلی خوبه و کاربردهای فراوانی داره که نمی خواهم این جا وارد بحثش بشم . ناراحتی من کم لطفی توزیع محبوب من نسبت به زبان مادری هست

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3100
  • لينوكس يعني آزادي ، امنيت
متاسفانه فارسی رو به عنوان زبان نمیشناسن
یه روز که با یکی از مسولات توزیع سوزی میل چت میکردیم می گفت که زیر شاخه عربی قرار داده شده و کلی حرفه دیگه .
الان هم می بینین که حذف شده به خاطر تحریم هاست نه چیز دیگه یا بی لطفی

آفلاین ضیائی

• Newbie
  • *
ایا free open source , GPL  هم تحریم پذیر است ؟

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
== مقدمه ==
در اینکه ما ایرانیها (اکثرمون) در هپروت سیر میکنیم و اونجا هم دنبال موجوداتی به نام دشمن میگردیم شکی نیست، ولی بحث پیش اومده به شدت مضحکه و برای من نشان از این داره که تقریبا اغلب اقشار جماعت ایرانی به شدت شایعه سازیم (فرقی نمیکنه اوبونتو/لینوکس کار باشیم یا نه) و خوب هم میتونیم کم کاری خودمون رو به آب و باد مه و خورشید و فلک نسبت بدیم!

== چرا این بحث مضحکه؟ ==
دوستان عزیز من، نرم‌افزار آزاد به نرم‌افزاری اطلاق میشه که ۴ آزادی به کاربرانش بده:

آزادی صفرم: آزادی برای اجرای برنامه برای هر منظوری.
آزادی یکم: آزادی برای مطالعه و بررسی چگونگی عملکرد برنامه و تغییر آن برای نیاز خود. دسترسی به کد منبع یک پیش‌شرط برای این آزادی می‌باشد.
آزادی دوم: آزادی برای توزیع مجدد کپی‌هایی از آن و در اختیار دیگران قرار دادن آن.
آزادی سوم: آزادی برای بهبود برنامه و انتشار این تغییرات برای عموم٬ به طوری که برای همگان قابل دسترس باشد.

بر اساس این آزادیها کسی نمیتونه کسی رو از داشتن برنامه‌های آزاد منع کنه یا اینکه محدودیتهایی رو براش اعمال کنه! اگر در توزیع نرم‌افزار آزاد محدودیتی اعمال بشه، دیگه اون نرم‌افزار یک نرم‌افزار آزاد نیست.

== اوبونتو چیست؟ ==
لطفا فراموش نکنید که اوبونتو یک نرم‌افزار آزاد است.

== چطور اینقدر مطمئن هستید؟ ==
اضافه کردن زبان فارسی به اوبونتو بسیار ساده است و همه بسته‌های زبان فارسی درست مثل سایر زبانها در اوبونتو وجود داره و قابل استفاده است. برید به System > Administration > Language Support و زبان فارسی رو فعال کنید... همه قسمتهایی که ترجمه شده باشند به راحتی قابل فارسی شدن هستند...
به غیر از اینها:
اوبونتو در ایران نماینده رسمی و تایید شده داره. به سراسر نقاط ایران به صورت رایگان سی‌دی ارسال میکنه. این فضا و امکانات رو در اختیار کاربران فارسی زبان قرار داده و هزارویک امکان دیگر

و اما حالا شما گشتید و بین پیغمبرا جرجیس رو انتخاب کردید و گیر دادید که پس اوبونتو با ایران مشکل داره...

== نتیجه گیری ==
خیر! اینطور نیست! اوبونتو و پشتیبان مالی اون شرکت کانونیکال هیچ مشکلی با ایران و ایرانیان ندارند و همواره با آغوش باز پذیرای همه انسانها از سراسر دنیا هستند و مایلند که همه بشریت از نرم‌افزارهای آزاد و فرهنگ متن‌باز استفاده کنند و اونها رو توسعه بدن و در اختیار نسلهای بعدی قرار بدن.
شعار اوبونتو Humanity to others هست.
Humanity to others: No borders! No nations! Stop deportation!
== مشکل کجاست؟ ==
مشکل خیلی ساده است! مثل همیشه کم کاری! همونطوری که cheshmak تو یه پست دیگه پاسخ داد، مشکل فقط اینه که بسته نصاب اوبونتو به طور کامل ترجمه نشده و ترجمه موجود قدیمیه و بنابراین مثل از خیلی از زبانهای دیگه که ترجمه‌های قدیمی داشتن حذف شده.

== راه حل مشکل چیست؟ ==
ساده است! همت کنید و بسته debian-installer رو ترجمه و بروزآوری کنید. مطمئن باشید که به محض تکمیل و بروزآوری زبان فارسی رو در نصاب اوبونتو خواهید داشت.
https://translations.launchpad.net/ubuntu/gutsy/+source/debian-installer/+pots/debian-installer/fa/+translate

من این تاپیک رو قفل میکنم که وقت و انرژی دوستان بیش از این به بیراهه نره!
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom