سلام بر برو بچ ! بعد چند ماه نبود اومدم با سوال های خفن
![Smiley :)](https://forum.ubuntu-ir.org/Smileys/default/smiley.gif)
--
خوب میدونیم که سرعت رم از جدید ترین و گران ترین ssd های موجود در بازار بسیار بالاتر هست و مخصوصا رم های جدید ddr4 با سرعت بالا 2800 مگا هرتزی و ... !
حالا کسی که یک سیستم خوب داره مقلا 32 گیگ یا 64 گیگ رم و تو لینوکس معمولا 1.2 گیگ رم مصرف میشه در نشست یونیتی و ... و کلا تا 4 گیگ پر میشه در مصارف عادی بازی و ... و بقیه رم بلا استفاده میمونه ! خوب میتونیم با این اضافه سخت افزار کار های بهتری انجام بدیم
یکی از اون کار ها اینه که فایل ها و کتابخانه های برنامه های اجرایی رو مونت کنیم روی رم تا سرعت اجرای برنامه ها 200-300 برابر بیشتر بشه به طوری که مثلا کلیک روی فایرفاکس همانا و باز شدنش همانا !
البته بوت شدن کامپیوتر ممکنه 1 دقیقه طول بکشه ولی خوب خیلیا مثل من یک بار سیستم رو روشن میکنن و بعدش تا 10-12 ساعت خاموش نمیشه سیستم و یا گاهی چند هفته هم خاموش نمیکنیم به در نتیجه اون یک دقیقه صبر اولیه برای بوت شدن سیستم میرزه به ساعت ها کار با ابر رایانمون !
خوب به این کار میگن ramdisk و چیز خاص و عجیبی نیست ! البته اطلاعات رم فرار هست و در هر بار خاموش شدن سیستم از بین میره که با روش پشتیبان گیری از اطلاعات و قرار دادنش روی دیسک و دوباره مونت شدنش در هنگام اجرا این مشکل هم حل میشه
خوب من کمی سرچ کردم و یه سری آموزش پیدا کردم و مراحل کار رو به این صورت پیش رفتم
اول یه پوشه میسازیم توی /mnt و اسمشو میزاریم رم دیسک
mkdir /mnt/ramdisk
بعدش فایل /etc/fstab رو با یه ویرایشگر متن مثل nano یا وی باز میکنیم و متن زیر رو به ته کد ها اضافه میکنیم
tmpfs /mnt/ramdisk tmpfs defaults,size=8192M 0 0
اون 8192 میزان اجازه مونت شدن فایل ها روی رم هست و توصیه شده که نصف میزان رم اصلیتون باشه و البته شما با توجه به کارتون و فضای رمتون باید مقدار مناسب رو انتخاب کنید
بعد از این کار با دستور مونت این پوشه که ساختیم رو مونت میکنیم به این صورت
mount /mnt/ramdisk
بعد با دو تا دستور زیر میتونیم چک کنیم ببینیم درست مونت شدن یا نه
mount
df -h
خروجی چیزی مثل این هست
tmpfs on /mnt/ramdisk type tmpfs (rw,relatime,size=8388608k)
tmpfs 8.0G 0.0G 8.0G 0% /mnt/ramdisk
حالا برای بک آپ گرفتن از محتویات که روی رم مونت میشن باید یه پوشه بسازیم که در خاموش شدن و به مشکل خوردن سیستم اطلاعات از بین نره
mkdir /var/ramdisk-backup
یک بش اسکریپت میسازیم در این آدرس به نام رم دیسک
nano /etc/init.d/ramdisk
و بسته به دلخواه میتونیم کد های مختلف رو توش قرار بدیم که یکی با rsync سینک میکنه محتویات رو تو این پوشه و دو تا دیگه هم اول فشره و بعد سینک میکنن که حجم کمتر بگیره که من همون کد سینک معمولی رو قرار میدم و در آخر منبع رو معرفی میکنم که باقی کد ها رو ببینید و تایپک زیادی شلوغ نشه
#! /bin/sh
# /etc/init.d/ramdisk.sh
#
case "$1" in
start)
echo "Copying files to ramdisk"
rsync -av /var/ramdisk-backup/ /mnt/ramdisk/
echo [`date +"%Y-%m-%d %H:%M"`] Ramdisk Synched from HD >> /var/log/ramdisk_sync.log
;;
sync)
echo "Synching files from ramdisk to Harddisk"
echo [`date +"%Y-%m-%d %H:%M"`] Ramdisk Synched to HD >> /var/log/ramdisk_sync.log
rsync -av --delete --recursive --force /mnt/ramdisk/ /var/ramdisk-backup/
;;
stop)
echo "Synching logfiles from ramdisk to Harddisk"
echo [`date +"%Y-%m-%d %H:%M"`] Ramdisk Synched to HD >> /var/log/ramdisk_sync.log
rsync -av --delete --recursive --force /mnt/ramdisk/ /var/ramdisk-backup/
;;
*)
echo "Usage: /etc/init.d/ramdisk {start|stop|sync}"
exit 1
;;
esac
exit 0
حالا این اسکریپت رو که ساختیم به این صورت به استارت آپ اضافه میکنیم که در هر بار اجرای سیستم اجرا بشه
update-rc.d ramdisk defaults 00 99
و بعد دستور زیر رو میزنیم
/etc/init.d/ramdisk start
مشکل اینجاس که من تغیر خاصی ندیدم !
یعنی هیچ تغیری ایجاد نمیشه با این کار ها این هم لینک منبع !
http://www.observium.org/wiki/Persistent_RAM_disk_RRD_storageمن یه راهنمای دیگه هم دارم برای جنتو هست و برخی فایل ها و آدرس فایل هاش با اوبونتو فرق دارن البته دیدنش بد نیست به این آدرس
https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-296892-postdays-0-postorder-asc-start-0.htmlمن کلی رم دارم و میخوام تا جای ممکن همه چیمو مونت کنم روی رم
اگه قبلا کار مشابهی کردین یا میدونید مشکل و ایراد کار من کجاس لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم