انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: بروز رسانی ویرایشگر Biditexmaker لاتک (حل شد)  (دفعات بازدید: 5722 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین scapa

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 76
سلام چطوری میشه biditexmaker  رو آپدیت کرد؟
« آخرین ویرایش: 27 دی 1393، 10:47 ب‌ظ توسط scapa »

آفلاین Arcush

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 331
پاسخ : بروز رسانی ویرایشگر Biditexmaker لاتکس
« پاسخ #1 : 27 دی 1393، 08:44 ب‌ظ »
تا اونجایی که من اطلاع دارم، دیگه بروز رسانی نمیشه. مگر اینکه باگی داخلش پیدا کنید.

چرا از texstudio استفاده نمی کنید؟ یه ویرایشگر عالی هست برای latex. قابلیت inverse search رو هم از tex به فایل خروجی و هم بالعکس به صورت پیشفرض داره.
pacman -Rs ubuntu

آفلاین scapa

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 27 دی 1393، 08:53 ب‌ظ »
دوتا سوال
من یه ویرایشگرمیخوام که باهاش بشه مقالات فارسی وانگلسیس نوشت؟ بهترین گزینه چیه؟
من الان biditex رو نصب کرده بودم بعد که softwareupdater  رو زدم یهو  bidi به آخرین ورژن texmaker آپدیت شد. با خود texmaker میشه مقاله یا پایان نامه فارسی نوشت؟

آفلاین Arcush

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 27 دی 1393، 08:57 ب‌ظ »
به راحتی و با کیفیتی بسیار بهتر از office. البته برای شروع باید یه مقداری وقت صرف کنید. ولی وقتی یادش گرفتید، امکان نداره رهاش کنید. تقریبا با همه ویرایشگرها میشه این کار رو کرد.
توی مرکز نرم افزاری اگه سرچ کنید، کلی پیشنهاد بهتون میده. یکیشون texmaker هست.
pacman -Rs ubuntu

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
پاسخ : بروز رسانی ویرایشگر Biditexmaker لاتک
« پاسخ #4 : 27 دی 1393، 09:09 ب‌ظ »
بنظر می‌رسه که شما دچار سو تفاهم شدی.
texmaker یا biditexmakec یا gummi یا ... هیچ‌کاری انجام نمی‌دهند، اون‌ها فقط یک سری از ابزارها رو دم دست گذاشتن که کاربر راحت‌تر باشه و نخواد دستورها رو حفظ کنه و فقط روی اون‌ها کلیک می‌کنه.

برای فارسی نویسی این xelatex (و دیگر بسته‌های فراخوانی شده) هستند که کارها رو انجام می‌دند و بعد xepersian اون‌ها رو متناسب برای فارسی زبان‌ها می‌کنه. شما متن رو با هر ویرایش‌گر متنی خواستی بنویس و بعد با دستور زیر خروجی pdf بگیر:
$ xelatex matne-man.tex

آفلاین scapa

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 27 دی 1393، 09:13 ب‌ظ »
اگه خود texmaker میتونه فارسینویسی انجام بده پس Xepersian و Biditexmaker برای چی هستن؟

آفلاین Arcush

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 27 دی 1393، 09:17 ب‌ظ »
همونطور که سلمان جان گفتن، اینها فقط بسته هایی هستن که امکان فارسی نویسی رو فراهم میکنن. تو اینترنت به صورت مفصل کلی مطلب در اینمورد هست. ولی برای شروع مثلا همون texmaker رو انتخاب کنید و مهم تر از ویرایشگر، نوشتن در latex و مثلا فراخوانی بسته ها رو یاد بگیرید.

ویرایش: توی ویرایشگرهای متن مثلا توی همون texmaker، میشه فارسی نوشت. ولی وقتی قراره خروجی مثلا pdf بگیرید و اون چیزهایی که فارسی نوشته شده، توی خروجی pdf تون باشن، لازمه که از \xepersian توی فایل متنی استفاده کرده باشید(=بسته xepersian رو فراخوانی کرده باشید).
« آخرین ویرایش: 27 دی 1393، 09:39 ب‌ظ توسط Arcush »
pacman -Rs ubuntu

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #7 : 27 دی 1393، 09:33 ب‌ظ »
اگه خود texmaker میتونه فارسینویسی انجام بده پس Xepersian و Biditexmaker برای چی هستن؟
متنی که من نوشتم رو خوندی؟

حرف شما مثل این می‌مونه که بگی وقتی ریموت کنترل هست دیگه تلویزیون به چه دردی می‌خوره. اصل کار xelatex و xepersian هستند ولی یک سری آدم‌های دیگه یک سری ابزاری رو بوجود آوردن که شما راحت‌تر باشی و نخوای حفظ باشی که مثلاً \Psi میشه (سای بزرگ)، بری روش کلیک کنی اون موقع خودش توی قسمت مربوطه بنویسه \Psi یا اینکه وقتی خواستی متن رو تبدیل به پی‌دی‌اف کنی، نخوای حفظ باشی که باید دستور xelatex matn.tex بزنی، بلکه بری روی اون فلش سبز بزنی، خودش کامپایل کنه.