انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: شبکه  (دفعات بازدید: 1846 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین hamkalasi

• Newbie
  • *
  • ارسال: 14
شبکه
« : 02 بهمن 1393، 12:53 ق‌ظ »
سلام
پورت های منطقی مثل 23و22و80و.... آیا وابسته به یکسری برنامه ها و سرویس ها برای فعال شدن و انجام یکسری کارها دارن.
منظورم این میشه بدون اجرا بودن سرویس یا برنامه ای روی این پورت   بشه با این پورت ارتباط برقرار کرد مثلا وقتی میگن پورت 23 باز است یعنی اون برنامه ای که فعال هستش و به این پورت گوش میده و منتظر دریافت درخواست یا دیتایی هستش اون این پورت منطقی رو باز کرده یا اصلا ربطی نداره فقط اون پورت باز است.
درکش یکم گنگ هستش

آفلاین mehrzadmo

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 77
پاسخ : شبکه
« پاسخ #1 : 02 بهمن 1393، 08:53 ق‌ظ »
پورت باز الزاما به معنای وجود یک نرم افزار هست که روش گوش وایستاده و منتظر ارتباطه .

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 915
« پاسخ #2 : 02 بهمن 1393، 09:06 ق‌ظ »
ما تو شبکه دو دسته پورت داریم دسته اول well known پورت ها هستند که از شماره ۱ تا ۱۰۲۳ هستند که این پورت ها از قبل برای سرویس های مهم و شناخته شده ای رزرو شدند و نمی توان از آنها برای سایر سرویس ها استفاده کرد مثلا پورت ۲۲ برای سرویس ssh رزور شده و هیچ سرویس دیگری رو روی این پورت نمی توان قرار داد دسته دوم پورت ها stndard port ها یا random port ها هستند که از ۱۰۲۴ به بالا هستند که این پورت ها معمولا برای source port بسته ها استفاده میشه (الزاما نه همیشه! یعنی ممکن است destination port هم باشند) و می توان از این پورت ها برای سایر سرویس ها هم استفاده کرد مثلا در مکانیزم port security که برای remote زدن به کاربرای مثلا یک شرکت استفاده میشه می توان بعنوان مثال پورتی با شماره ۱۰۳۹ را برای سرویس telnet یک سیستم در نظر گرفت!

باز بودن پورت به این معنی نیست که حتما سرویسی که از این پورت برای سرویس دهی استفاده می کنه فعال هست ممکنه یک پورت باز باشه ولی سرویس مربوطه آن غیر فعال باشه مثلا پورت ۲۳ که برای telnet هست باز باشه ولی سرویس telnet آن سیستم فعال نباشه
وای بر شما اگر این علم اندک وسیله ای برای طغیانتان شود

آفلاین mehrzadmo

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 02 بهمن 1393، 10:48 ق‌ظ »
نقل‌قول
مثلا پورت ۲۲ برای سرویس ssh رزور شده و هیچ سرویس دیگری رو روی این پورت نمی توان قرار داد
نخیر قربان . این مورد یک باید نیست و یک توصیه است صرفا . خیلی وقتها روی سرور های مهم ما پورت های پیش فرض رو عوض می کنیم . مثلا پورت http بره روی 76 یا حتی همون 22 که فرمودین !

نقل‌قول
باز بودن پورت به این معنی نیست که حتما سرویسی که از این پورت برای سرویس دهی استفاده می کنه فعال هست
این مورد هم اشتباه س ! لطفا پورت رو یه مفهوم فیزیکی مثل اینترفیس های روتر نبینید که راسا می تونند فعال یا غیر فعال باشند . اینجوری نیست که سیستم عامل دوست داشته باشه و یه پورت رو باز بزاره که بعدا کسی اگر خواست ازش استفاده کنه و ...
نقل‌قول
ثلا پورت ۲۳ که برای telnet هست باز باشه ولی سرویس telnet آن سیستم فعال نباشه
مثلا همین مورد رو چک بفرمایید ! سرویس تل نت رو غیر فعال کنید و بعد با پورت اسکنر پورت ها رو اسکن کنید .
البته همونطور که عرض کردم ممکنه تل نت غیر فعال باشه اما ادمین یه سرویس دیگه رو فرستاده باشه روی این پورت ...

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 02 بهمن 1393، 11:34 ق‌ظ »
نقل‌قول
این مورد هم اشتباه س ! لطفا پورت رو یه مفهوم فیزیکی مثل اینترفیس های روتر نبینید که راسا می تونند فعال یا غیر فعال باشند
نه منم همچین فکری نمی کنم اما حق با شماست تا سرویسی که برای پورت مشخص کردیم فعال نباشه آن پورت باز نخواهد بود  ;)
اشتباه من این بود که فکر می کردم باز و بسته بودن پورت رو با firewall مشخص می کنیم!

آفلاین hamkalasi

• Newbie
  • *
  • ارسال: 14
« پاسخ #5 : 03 بهمن 1393، 12:21 ق‌ظ »
سلام
ممنون از اینکه جواب دادین ولی میشه کمکم کنید وبگید این ذهنیتی که من دارم درست است .
من از جواب های شما و اون چیزی که فکر می کنم این برداشت دارم... میشه روی هر پورت منطقی سرویسی فعال بشه و یکسری امکانات در اختیار متصل کننده به این پورت بده ولی میشه گفت  پورت منطقی(هر پورتی)از یکسری دستور یا همان کدها در برنامه نویسی به وجود امدند و
این درست که پورت ها  به هیچ سرویسی وابسته (منظورم اون سرویس وقتی نوشته شده به وسیله یک سری دستور) نیستن چون هر سرویسی میشه روی انها فعال کرد پس میشه گفت پورت های منطقی خودشان یک نرم افزار هستن در سیستم عامل و    فعال هستن (مثل سرویس ها وپروسس ها)
پس میشه ارتباط با این پورت های منطقی داشت ویکسری دسترسی ها به دستگاه  پیدا کرد بدون اینکه سرویسی روی این پورت فعال بشه.(فرمان به حافظه دستگاه مثل روترها وcpu )
اگر همه چی در لینوکس فایل هستش و قابل دسترسی هستش پس میشه مکانیزم به وجودامدن پورت منطقی رو در سیستم عامل دید.

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 03 بهمن 1393، 10:28 ق‌ظ »
پورت ها رو اگه از منظر برنامه نویسی و مهندسی نرم افزار در نظر بخوای بگیری یک واسطه یا همون interface هست در واقع یک واسط نرم افزاری که ورودی و خروجی آن دارای قالب مشخصی هست و اجزای داخلی آن بصورت encapsulation هست حالا هر برنامه یا اصطلاحا سرویس گیرنده دیگه (اینجا منظورم از سرویس گیرنده ماشین گیرنده نیست بلکه برنامه سرویس گیرنده است) می تونه تحت قالب ورودی / خروجی آن کار کرده و از طریق آن با برنامه های سرویس دهنده ی دیگر کار کند
از این جهت که بشه مکانیزم داخلی اون رو دید نمیدونم ولی فکر کنم (مطمئن نیستم) بصورت یک system call این پورت ها مورد دسترسی قرار می گیرند و در protected mode اجرا میشن!

آفلاین mehrzadmo

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 04 بهمن 1393، 01:13 ب‌ظ »
من نمی دونم این مورد به شما چه کمکی خواهد کرد . از منظر شبکه صرفا کافیه که شما بدونی پورت چیه ؟ سرویس چیه و سرور و کلاینت چین . لازم نیست به این گونه مسایل بپردازید . اما در هر صورت ...

اگر دوست دارید قضایا رو از دید برنامه نویسی بفهمید می تونید به مبحث سوکت پروگرامینگ توی زبانی که بهش مسلط هستید مراجعه کنید . معمولا یه برنامه سرور کلاینت چت تحت شبکه به صورت سمپل توی هر زبانی پیاده شده اونا رو پیداکنید و مطالعه کنید .
in python :
http://www.binarytides.com/code-chat-application-server-client-sockets-python/
http://www.bogotobogo.com/python/python_network_programming_tcp_server_client_chat_server_chat_client_select.php
https://gist.github.com/jsam/4185756

الباقی سرویس ها هم در کل همینگونه عمل می کنند ...