سلام
از عنوان تاپیک حتما فهمیدید دنبال چی هستم خوب نرمافزار های زیادی هست در این باره ولی من دنبال یک نرمافزار قوی و سریع و رایگان میگردم که بتونم از روی سی دی یا فلش بوتش کنم و بدون نیاز به سیستم عامل از هارد بک آپ بگیرم ممنون میشم دوستان تجربیاتشون رو با هام در میان بزارن
همینطور که دوستان اشاره کردن و توضیح دادن، برنامههای مختلفی هست. من با clonezilla و dd و tar کار کردم.
برنامهای مانند dd -که هم میشه از آن برای بکآپ کل هارددیسک استفاده کرد و هم برای بکآپ یک پارتیشن- یک ایمیج خام (raw) از دیسک ایجاد میکنه، که از طریق piping میشه سایز ایمیج رو هم فشرده کرد. فایده این نوع بکآپ گرفتن، قابلیت بکآپ گرفتن بصورت سکتور به سکتور هست؛ یعنی زمانیکه نقصی در پارتیشنها پیش بیاد میتونید به راحتی و بدون استفاده از ابزارهای فیکس و ترمیم پارتیشنها، پارتیشنها و تمام دادهها رو به روز اول برگردونید (درصورتی که مشکل فیزیکی نباشه).
اما غیر از نوع پشتیبانگیری بالا، من یک بکآپ دیگه هم از خود فایلها با استفاده از tar تهیه میکنم، که این بکآپ رو زمانی استفاده میکنم که فایلها دچار مشکل بشن. البته این بکآپ رو از root تهیه میکنم؛ و home رو یا روی dvd یا هارددیسک اکسترنال کپی میگیرم.
tar برنامهای که در تمام توزیعها بصورت پیشفرض وجود داره و کار با اون بسیار راحته. بطور نمونه:
tar --exclude=/proc --exclude=/tmp --exclude=/lost+found --exclude=/mnt --exclude=/home --exclude=/var/cache/apt/archives --exclude=/run -cpzf Backup/rootdir3.tar /
با استفاده از آپشن exclude پوشههایی رو که نمیخوام بکآپ بگیرم رو مشخص میکنم.
c برای ایجاد آرشیو، p برای حفظ مجوزها، z برای فشرده سازی و f برای نام فایل به کار میره.