انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: به نظر شما این فلسفه ی کاهش حجم نرم افزارها چیه؟  (دفعات بازدید: 3750 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
سلام
ار عنوان معلومه دیگه؟می خوام بدونم که چرا تازگی مد شده که نسخه ی دی ویدی مثلادو گیگ بیشتر نیست وبقیه اش خالیه مثلا سابایون ۴ رو نگاه کنید کلی نرم افزار داشت از هر زمینه ای ۵-۶ تا نرم افزار داشت کلی حال می کردم بعد از نصب تغریبا نرم افزاری نصب نمی کردم ولی همین سابایون در نسخه ۴.۱ فقط میز کار کا دی ای داشت و وی ال سی و دیگر هیچ و جالبه بقیه دی وی دی رو خالی گذاشتند یعنی به خاطر حجم نیست که بگی جا نمیشده نذاشتند یا همین کوبونتو نسخه ۹.۰۴ هم میز کار گنوم داشت(حداقل نرم ازارهاش و کتابخانه هاش )و هم کا دی ای ولی الان در نسخه ی ۹.۱۰ همین کا دی ای رو بزور گذاشتند
حالا می خوام ببینم که دلیل خاصی داره که هی حجمشو کم می کنن؟؟
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین سعید زبردست

• سعید زبردست
  • گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1052
  • سعید زبردست
    • وبلاگ سعید زبردست
به نظر من قصدشون اینه که فقط چیزهایی رو که لازمه و برای عموم استفاده میشه رو بزارن و نرم افزارهایی که حرفه ای ترن رو حذف کنن. خوب به طبع اون، حجم م کم میشه.
وب سایت - وبلاگ - «آنان که می توانند انجام می دهند و آنان که نمی توانند، انتقاد می کنند ...»
قوانین و خط مشی رفتاری در انجمنهای اوبونتو ایران

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
اگر دی وی دی رو با دی وی دی مقایسه کردی، حرف و سوالت منطقی است و خب جوابش رو هم خودت گفتی دیگه: برای اینکه حجمش رو کم کنن تا هم دانلود سریع بشه و هم فشار به سرورهای خودشون در موقع دادن ورژن جدید (:
این روزها آدم ها برنامه هاشون رو از اینترنت دانلود می کنن و برای دانلود باید زمان بذارن. حتی با سرعت خوب، فرق بین دانلود ۳ گیگ و  ۴ گیگ مشخص می شه و در نتیجه احتمالا توزیع ها ترجیح می دن حجم دانلود اولیه رو کم کنن تا سیستم طرف راحت و زود نصب بشه و بعد «چون سرعتش اینترنتش خوبه» هر چیزی که خواست نصب کنه رو بتونه سریع نصب کنه.
مساله اصلی عقب بودن ایران از دنیا و زندگی ما توی ایرانه. دی وی دی یا سی دی لینوکس معمولا فقط مال نصب اول است و بعد کنار گذاشته می شه و طرف فقط از طریق اینترنت بسته هاش رو به روز و کم و زیاد می کنه. با یک اینترنت متوسط در سطح کشورهایی که لینوکس توشون داره توسعه پیدا می کنه، نصب یک برنامه از اینترنت و دی وی دی نه تنها تفاوتی نداره بلکه احتمالا با احتساب زمان پیدا کردن دی وی دی و گذاشتنش توی درایو و این حرفها، نصب از اینترنت مثلا گیمپ، سریعتر هم خواهد بود.
خب توی ایران هم اگر کسی می خواد مشکل رو حل کنه، باید بره سراغ توزیع های چند دی وی دی که بتونه همه چیز رو بدون اینترنت نصب کنه و فقط برای آپدیت سراغ اینترنت بره.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

• High Hero Member
  • *
به نظر من قصدشون اینه که فقط چیزهایی رو که لازمه و برای عموم استفاده میشه رو بزارن و نرم افزارهایی که حرفه ای ترن رو حذف کنن. خوب به طبع اون، حجم م کم میشه.
سلام
فکر نمی کنم آخه کدوم دمیه که kpacagekit  رو به سیناپتیک ترجیح بده
اگر دی وی دی رو با دی وی دی مقایسه کردی، حرف و سوالت منطقی است و خب جوابش رو هم خودت گفتی دیگه: برای اینکه حجمش رو کم کنن تا هم دانلود سریع بشه و هم فشار به سرورهای خودشون در موقع دادن ورژن جدید (:
این روزها آدم ها برنامه هاشون رو از اینترنت دانلود می کنن و برای دانلود باید زمان بذارن. حتی با سرعت خوب، فرق بین دانلود ۳ گیگ و  ۴ گیگ مشخص می شه و در نتیجه احتمالا توزیع ها ترجیح می دن حجم دانلود اولیه رو کم کنن تا سیستم طرف راحت و زود نصب بشه و بعد «چون سرعتش اینترنتش خوبه» هر چیزی که خواست نصب کنه رو بتونه سریع نصب کنه.
مساله اصلی عقب بودن ایران از دنیا و زندگی ما توی ایرانه. دی وی دی یا سی دی لینوکس معمولا فقط مال نصب اول است و بعد کنار گذاشته می شه و طرف فقط از طریق اینترنت بسته هاش رو به روز و کم و زیاد می کنه. با یک اینترنت متوسط در سطح کشورهایی که لینوکس توشون داره توسعه پیدا می کنه، نصب یک برنامه از اینترنت و دی وی دی نه تنها تفاوتی نداره بلکه احتمالا با احتساب زمان پیدا کردن دی وی دی و گذاشتنش توی درایو و این حرفها، نصب از اینترنت مثلا گیمپ، سریعتر هم خواهد بود.
خب توی ایران هم اگر کسی می خواد مشکل رو حل کنه، باید بره سراغ توزیع های چند دی وی دی که بتونه همه چیز رو بدون اینترنت نصب کنه و فقط برای آپدیت سراغ اینترنت بره.
نمی دونم چرا چند روزه که هرجا می رم میگن اینترنت پرسرعت یعنی مشکل ما همین اینترنته
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!

آفلاین سعید زبردست

• سعید زبردست
  • گروه راهبران
  • *
  • سعید زبردست
    • وبلاگ سعید زبردست
سلام

سیناپتیک بر اساس gtk نوشته شده و kpackagekit بر اساس qt و در نتیجه کوبونتو به صورت پیش فرض از نرم افزاری استفاده میکنه که بر اساس qt باشه.
وب سایت - وبلاگ - «آنان که می توانند انجام می دهند و آنان که نمی توانند، انتقاد می کنند ...»

آفلاین Roozbeh Shafiee

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1260
  • Be Free
    • Roozbeh Shafiee Personal Home Page
این سوالیه که برای منم پبش اومده !
یه توزیعی مثل کوبونتو ۹.۱۰ با حجم دی وی وی 3.3 گیگابایت تقریبا چیزی توش نیست جز میزکار کی دی ای ! ولی یه توزیعی مثل چاکرا با حجم دی وی دی ۱.۶ گیگ به غیر از میزکار کی دی ای و نرم افزارهاش کلی برنامه دیگه توش پیدا می شه !
Cloud Infrastructure and Virtualization Architect

Roozbeh Shafiee Home Page : http://RoozbehShafiee.Com

• High Hero Member
  • *
سلام

سیناپتیک بر اساس gtk نوشته شده و kpackagekit بر اساس qt و در نتیجه کوبونتو به صورت پیش فرض از نرم افزاری استفاده میکنه که بر اساس qt باشه.
منم نگفتم به صورت پیش فرض می گم که سیناپتیک کاربردی تره ولی تو دی وی دی کوبونتو نیست

آفلاین سعید زبردست

• سعید زبردست
  • گروه راهبران
  • *
  • سعید زبردست
    • وبلاگ سعید زبردست
سلام

منم نگفتم به صورت پیش فرض می گم که سیناپتیک کاربردی تره ولی تو دی وی دی کوبونتو نیست

قرار نیست برنامه های گنوم به صورت پیش فرض تووی کی دی ای باشه. حتی اگه برنامه اون های خیلی خوب باشه.

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • *
  • ارسال: 1543
دوست عزیز. سیناپتیک که جزء گنوم نیست. بر فرض هم باشه، تنها عیبش اینه که سرعت باز شدنش کمتره، اونم فقط بار اول(چون با GTK نوشته شده و GTK توی استارت‌آپ KDE لود نمیشه. فکر نمی‌کنم از کتابخانه‌های گنوم استفاده کرده باشه)
توی اوپن‌سوزه قبل از ورژن ۱۱ (فکر می‌کنم) ابزار قدرتمند YaST رابط گرافیکی GTK نداشت و فقط Qt داشت. توی گنوم هم از همون رابط Qt استفاده میشد(طوریکه من به همون رابط Qt عادت کرده بودم و توی ورژن ۱۱ کار با رابط GTK برام سخت بود). به نظر من تا یه معادل کامل پیدا نکردن دلیلی نداره جایگزین کنن. تنها مزیت این کار سرعت لود شدن برنامه ‌هست(چون توی گنوم کتابخانه‌های Qt اولش لود نمیشه و توی KDE کتابخانه‌های GTK اول کار لود نمیشه) حتی ظاهر گرافیکی‌شون رو هم میشه کاملاً شبیه هم کرد. یعنی برنامه‌های QTK از لحاظ ظاهری کاملاً شبیه Qt بشن(حتی با تغییر تم Qt هم عوض بشه) و بالعکس.
« آخرین ویرایش: 02 آذر 1388، 11:35 ق‌ظ توسط ilius »

آفلاین سعید زبردست

• سعید زبردست
  • گروه راهبران
  • *
  • سعید زبردست
    • وبلاگ سعید زبردست
دوست عزیز. سیناپتیک که جزء گنوم نیست. بر فرض هم باشه، تنها عیبش اینه که سرعت باز شدنش کمتره، اونم فقط بار اول(چون با GTK نوشته شده و GTK توی استارت‌آپ KDE لود نمیشه. فکر نمی‌کنم از کتابخانه‌های گنوم استفاده کرده باشه)
توی اوپن‌سوزه قبل از ورژن ۱۱ (فکر می‌کنم) ابزار قدرتمند YaST رابط گرافیکی GTK نداشت و فقط Qt داشت. توی گنوم هم از همون رابط Qt استفاده میشد(طوریکه من به همون رابط Qt عادت کرده بودم و توی ورژن ۱۱ کار با رابط GTK برام سخت بود). به نظر من تا یه معادل کامل پیدا نکردن دلیلی نداره جایگزین کنن. تنها مزیت این کار سرعت لود شدن برنامه ‌هست(چون توی گنوم کتابخانه‌های Qt اولش لود نمیشه و توی KDE کتابخانه‌های GTK اول کار لود نمیشه) حتی ظاهر گرافیکی‌شون رو هم میشه کاملاً شبیه هم کرد. یعنی برنامه‌های QTK از لحاظ ظاهری کاملاً شبیه Qt بشن(حتی با تغییر تم Qt هم عوض بشه) و بالعکس.

منظور از اون گنومی که گفتم gtk بود. اگه روزی رابط گرافیکی qt برای نوشته بشه شاید بیارنش جای kpackage.
نیاوردن synaptic به خاطر dependency های اونه که مربوط به gtk میشه.

آفلاین sudotux

• *
  • ارسال: 2269
در مورد سابایون , دلیل اصلی نصف شدن حجم dvd و تبدیل اون به دو تا نسخه ی 1.8 گیگابایتی , جداکردن میزکارهای KDE و GNOME و برنامه های آنها بوده !

• High Hero Member
  • *
سلام آقا حسین به نظر شما Audacity مال کدوم میز کاره kde یا گنوم؟ که خب توی  دی وی دی ۴.۲ با میزکاره kde که نبود