انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: آموزش ساخت توزیع لینوکس برپایه اوبونتو  (دفعات بازدید: 3257 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Soroosh82

• Full Member
  • *
  • ارسال: 103
    • تکپارس
سلام من یه مدت بود دنبال ساخت توزیع لینوکس بودم که آخر پیداش کردم و میخوام اینجا به بقیه دوستان ها آموزش بدم
اگه ما بخواهیم از پایه و صفر توزیع لینوکس بسازیم کار خیلی سخت میشه و باید گروهی کار کرد تا این توزیع ساخته بشه
البته یکسری اموزش هایی مثل LFS است که میتونیم با خوندن اونا این کار رو انجام بدید. آسون ترین راه استفاده از هسته اوبونتو است

اول از آدرس زیر هسته اوبونتو رو دانلود کنید.

http://cdimage.ubuntu.com/ubuntu-core/releases/14.04/release/

هسته اوبونتو برای ماشین های x86 و ARM موجود است هر کدوم رو خواستید دانلود کنید.

به عنوان کاربر روت وارد میشیم.

sudo su
شروع میکنیم اول یک پارتیشین روت حداقل 30GiB میسازیم با ابزار گرافیکی Gparted یا خط فرمان cfdisk فرقی نداره بعد اون پارتشین که ساختیم فرمت میکنیم .

mkfs.ext4 /dev/sda3
من اینجا پارتشین sda3 رو انتخاب کردم شما پارتشین روت که ساختید رو جاگزین sda3 کنید بعد پارتشین را مانت میکنیم و هسته اوبونتو رو اونجا اکسترات می کنیم.

mkdir /mnt/tmp
mount /dev/sda3 /mnt/tmp
tar -zxvf <archiveName>.tar.gz -C /mnt/tmp
بعد اکسترات شروع به شخصی سازی هسته میکنیم مثلا لیست مخازن رو ویرایش میکنیم و میحیط گرافیکی و نرم افزار های که خودمون میخوایم رو روی اون نصب میکنیم و کانفیگ های توزیع فعلی رو روی اون کپی میکنیم.

cp /etc/resolv.conf /mnt/tmp/etc/resolv.conf
حالا گراب را روی دیسک نصب میکنیم.

grub-install --root-directory=/mnt/tmp /dev/sda
حالا ووقت نصب هسته لینوکس است که از سایت kernel.org میتونید دانلود کنید و نصب کنید .

هسته لینوکس رو وقتی دانلود کردیم در در پارتشین گنو/لینوکس جدید کپی میکنیم .
cp linux-3.16.2.tar.xz /mnt/tmp
حالا که من مینویسم هسته لینوکس 3.16.2 اومده خب هسته لینوکس رو اکسترات میکنیم و وارد گنو/لینوکس جدید میشیم.

for f in /sys /proc /dev ; do mount --rbind $f /mnt/tmp/$f ; done ; chroot /mnt/tmp
حالا هسته لینوکس رو کامپایل و نصب میکنیم .

cd /linux-3.16.2
make allyesconfig
make -j4
سی پی یو سیستم من 4 هسته ای است برای و این -j4 هم برای اینه که تمام قدرت چهار هسته مترکز بشه به کامپایل هسته لینوکس و حالا هسته لینوکس رو نصب میکنیم .

sudo make modules_install install
تموم شد. حالا وقت اپدیت گراب و آزاد کردن پارتشین ها است ساخت توزیع لینوکس هم اونقدر که فکر میکردید سخت نبود. اگه دوست داشتید میتونید سایت مخازن خودتون رو راه بندازید و دسکتاپی که میخواید نصب کنید رو شخصی سازی کنید. و یه نصاب واسش بسازید که کار نصب آسون بشه بریم خب سراغ اپدیت گراب و آزاد کردن پارتشین

exit
update-grub
cd ..
 umount -v /mnt/tmp/proc s
 umount -v /mnt/tmp/sys
 umount -v /mnt/tmp/dev
 umount -v /mnt/tmp/
 exit

تبریک میگم توزیع گنو/لینوکس شما ساختید خیلی آسون بود. فکر نکید که ساخت توزیع لینوکس همش همین هست.باید کلی نرم افزار واسش بنویسید. توزیع گنو/لینوکس خودم هنوز کامل نشده و دارم واسش نصاب میسازم و نرم افزار های دیگه. اگه سوال و مشکلی داشتید در همین پست بیان کنید

تو پست  های بعدی ساخت نصاب و شخصی سازی توزیع رو آموزش میدم
« آخرین ویرایش: 22 شهریور 1393، 11:08 ق‌ظ توسط Tanzadeh82 »

آفلاین reza557

• Newbie
  • *
  • ارسال: 8
  • کانال تلگرام بنیاد لئوپارد سیستم : t.me/leopardsis
از آموزشت ممنونم

اما در مورد نصاب و برنامه ها خیلی موضوع رو شلوغ کردی

خوب برادر من تو به جای اینکه کلی وقت بزاری و نصاب و برنامه بنویسی برو از آماده ها استفاده کن مثلا نصاب اوبونتو که زیبا ترین نصاب شناخته میشه میتونی تو سیستم عاملت استفاده کنی
کانال تلگرام بنیاد لئوپارد سیستم : https://t.me/joinchat/AAAAAEHrbcCJ9dnWoQkUSw