انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال و راهنمایی برای ساخت مجموعه Package و نصب Offline  (دفعات بازدید: 1423 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • اگه کفشت پاتو می زد و از ترس قضاوت مردم پابرهنه نشدی و درد رو به پات تحمیل کردی، دیگر در مورد آزادی شعار نده...
سلام

می خوام یک مجموعه Package ساده درست کنم با امکانات مورد نیازم. کلا هیچی اضافه نمی خوام.
مثل I3WM و FireFox و MPlayer و gEdit و Nautilus و...

اولین سوال: چطوری می تونم تمام Package های مورد نیازم را با پیش نیازهایشان نمایش بدم و Download کنم؟
مثلا می خوام I3WM را ببینم از پایه به چه مواردی نیاز داره و حجمشون چقدره؟
یا مثلا gEdit و ...

کلا می خوام برای زمان نصب همه برنامه ها را در یک جا داشته باشم و به صورت Offline نصب کنم.

دومین سوال: بین ArchLinux و Debian-Mini و Debian-Standard و Ubuntu-Mini به نظرتون کدوم بهتره؟
همه این موارد از پایه مثل ArchLinux هستند ( البته بعضی با یک مقدار تغییرات بیشتر ) و نیاز به Config دارند تا به نتیجه مورد نظر رسید. اما کدام بهتر و راحتتره؟

راستی دوستان هر کدام از این موارد را معرفی می کنید، لطفا راه حلی هم برای حالت Offline معرفی کنید. چون می خوام در یک LapTop و دو PC به صورت همزمان نصب انجام بدم، و نمی تونم حجم الکی برای Download از دست بدم.  ](*,)

آفلاین علی ۵۰۰

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 775
سلام
نرم‌افزار synaptic می‌تونه نرم‌افزار رو به همراه پیش‌نیازهاش دانلود کنه. البته باید از توی منوهاش این گزینه رو انتخاب کنی.
« آخرین ویرایش: 04 آبان 1394، 02:24 ب‌ظ توسط علی ۵۰۰ »

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
  • اگه کفشت پاتو می زد و از ترس قضاوت مردم پابرهنه نشدی و درد رو به پات تحمیل کردی، دیگر در مورد آزادی شعار نده...
سلام
نرم‌افزار synaptic می‌تونه نرم‌افزار رو به همراه پیش‌نیازهاش دانلود کنه. البته باید از توی منوهاش این گزینه رو انتخاب کنی.
خیلی ممنون دوست عزیز

اما با خط فرمان هم تمام پیشنیاز ها نصب میشه.

اما تا اونجایی که امتحان کردم و میدونم، در صورتی می گه که فلان مورد پیشنیاز هست که نصب نباشه.

من می خوام بدونم از پایه کدوم برنامه ها به چه پیشنیازهایی احتیاج دارند.

آفلاین arvinall

• Full Member
  • *
  • ارسال: 160
  • http://arvinall.github.io
    • ALL's Rhythmic Prose
سلام
خیلی ممنون دوست عزیز

اما تا اونجایی که امتحان کردم و میدونم، در صورتی می گه که فلان مورد پیشنیاز هست که نصب نباشه.

فایل های deb تو /var/cache/apt/archives رو پاک کن
هرچی میخوای نصب کن
بعد فایل های deb تو همون پوشه رو منتقل کن به pc های دیگت
بعد اونجا دستور نصب رو بزن دیگه دانلود نمیکنه

-

قبلش اگر نصب هست پکیج ها که پکیج های تو /var/cache/apt/archives رو منتقل کن
یا اول با
sudo apt-get autoremove pkgs
پکیج هارو پاک کن بعد کارهای بالا
« آخرین ویرایش: 04 آبان 1394، 05:05 ب‌ظ توسط arvinall »

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
فایل های deb تو /var/cache/apt/archives رو پاک کن
هرچی میخوای نصب کن
بعد فایل های deb تو همون پوشه رو منتقل کن به pc های دیگت
بعد اونجا دستور نصب رو بزن دیگه دانلود نمیکنه
خیلی ممنون دوست عزیز
اما این روش هم درست نیست.

فرض کنید من الان I3WM را نصب کردم. حالا وقتی archives را پاک کنم، و برنامه های دیگر را نصب کنم، از کجا باید بفهمم برای I3WM چی چیزهایی نصب شده؟

تازشم من نیاز دارم تا همه چیزهایی که برای کار کردن I3WM نیاز هست را ببینم.
ممکنه خیلی ها از قبل نصب شده باشند و در archives قرار نگیرند.

اما بالاخره یک راه حل پیدا کردم.

برای اینکار apt-rdepends نصب کردم.

روش کار هم به این صورت هست:
apt-rdepends <packagename>مثلا:
apt-rdepends wget
در این روش دقیقا همه پیشنیاز ها را می توانید ببینید. ( دقیقا چیزی که میخواستم )
مثل: dpkg , x11-common ,  multiarch-support و...

برای ArchLinux چیزی پیدا نکردم. اگر دوستان راه حلی میشناسند حتما بگن.

فعلا می مونه راهنمایی در انتخاب بین ArchLinux و Debian-Mini و Debian-Standard و Ubuntu-Mini به همراه آموزش نصب Offline.

آفلاین علی ۵۰۰

• Hero Member
  • *
سلام
خیلی ممنون دوست عزیز

منظورم این بود که این نرم‌افزار، قابلیت این رو داره که یک نرم‌افزار رو با تمام پیش‌نیازهاش، توی یک پوشه بریزه و شما این پوشه رو به رایانهٔ دیگه منتقل کنید و سپس با مدیربستهٔ dpkg در رایانهٔ مقصد نصبش کنید. (البته دقت کنید که هر دو تا اوبونتو یک نسخه باشن. چون نمی‌دونم اگر دو تا اوبونتو یکسان نباشن، نرم‌افزار درست نصب می‌شه یا نه)
منظورم از یکسان بودن دو تا اوبونتو اینه که مثلاً اگر اوبونتو ۱۴٫۰۴ در رایانهٔ مبدأ نصبه، در رایانهٔ مقصد هم همین نسخه از اوبونتو نصب باشه.)
برای نصب تمام بسته‌ها به صورت یکجا می‌تونید وارد پوشهٔ مورد نظر شده و سپس با دستور زیر تمام بسته‌ها رو با هم نصب کنید:
sudo dpkg -i *.deb
« آخرین ویرایش: 04 آبان 1394، 06:16 ب‌ظ توسط علی ۵۰۰ »

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
منظورم این بود که این نرم‌افزار، قابلیت این رو داره که یک نرم‌افزار رو با تمام پیش‌نیازهاش، توی یک پوشه بریزه و...
میشه بگین چطوری میشه این کار را کرد؟

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
سلام مجدد

به نتایج زیر رسیدم:

ArchLinux
همیشه بروز

Debian Mini
بروزرسانی آهسته، اما پایداری بالا

Ubuntu Mini
یه چیزی بین ArchLinux و Debain Mini

Debian Standard
بهترین نتیجه ای که تونستم ازش بگیرم این بود که Debian Standard مثل ArchLinux هست. اما یه مقدار Config و برنامه های اولیه هم داره.

اما تنها چیزی که واقعا نتونستم در موردش به نتیجه برسم، اینه که چطوری از بسته های موجود که قبلا دریافت شده در زمان نصب استفاده کنم. ( نصب Offline )

برای ArchLinux پیدا کردم و در Wiki هم خوب توضیح داده و قبلا انجام دادم.

ولی برای Denian Mini و Ubuntu Mini چیزی پیدا نکردم. اگر شما دوستان دارید یا بلدید لطفا قرار دهید.

از اونجایی هم که نمی خوام در زمان نصب هیچی اضافه نصب بشه، دو تا انتخاب دارم ArchLinux و Debian.
ولی ArchLinux نیاز به دریافت داره و از طرفی هم یک مقدار تنظیم Offline روش وقت بره و سخته
پس بهترین گزینه Debian هست. که در زمان نصب میشه راحت انتخاب کرد که چه چیزی نصب بشه. فقط ایکاش یه گزینه هم برای I3WM داشت.

دوستان اگر پیشنهاد یا راه حلی دارید که ساده تر هست، لطفا ارائه دهید.

منظورم این بود که این نرم‌افزار، قابلیت این رو داره که یک نرم‌افزار رو با تمام پیش‌نیازهاش، توی یک پوشه بریزه و...
میشه بگین چطوری میشه این کار را کرد؟ ( هنوز منتظرم )

آفلاین علی ۵۰۰

• Hero Member
  • *
میشه بگین چطوری میشه این کار را کرد؟
اول نرم‌افزار synaptic رو نصب و اجرا کنید. بعدش نرم‌افزاری رو که می‌خواهید نصب کنید را تیک بزنید. بعد از تیک زدن نرم‌افزار، پیش‌نیازهای نرم‌افزار هم تیک می‌خورند. حالا از منوی file گزینهٔ Generate package download script رو انتخاب کنید و یکجایی رو هم برای ذخیره کردن فایل برگزینید. حالا توسط خط فرمان، این فایل اسکریپت را اجرا کنید تا تمام بسته‌ها دانلود بشن.
« آخرین ویرایش: 05 آبان 1394، 01:54 ب‌ظ توسط علی ۵۰۰ »

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
اول نرم‌افزار synaptic رو نصب و اجرا کنید. بعدش نرم‌افزاری رو که می‌خواهید نصب کنید را تیک بزنید. بعد از تیک زدن نرم‌افزار، پیش‌نیازهای نرم‌افزار هم تیک می‌خورند. حالا از منوی file گزینهٔ Generate package download script رو انتخاب کنید و یکجایی رو هم برای ذخیره کردن فایل برگزینید. حالا توسط خط فرمان، این فایل اسکریپت را اجرا کنید تا تمام بسته‌ها دانلود بشن.
خیلی ممنون

اما باز ۲ مشکل وجود دارد:
۱- این روش برای برنامه های نصب نشده هست.
۲- همانطور که اشاره کردید، در زمان نصب پیشنیازها هم انتخاب میشوند، اما پیشنیازهایی که نصب نشده اند.

من دنبال روشی هستم که بتوان تمام پیش نیازها را ببینم. یعنی حتی پیشنیازهای پیشنیازها رو هم می خوام.

حتما apt-rdepends را یک بار امتحان کنید تا متوجه منظور من شوید.

دوستان راه حلی برای نصب Offline برای Debian Mini و Ubuntu Mini وجود داره؟ من چیزی پیدا نکردم.

آفلاین علی ۵۰۰

• Hero Member
  • *
خیلی ممنون

اما باز ۲ مشکل وجود دارد:
۱- این روش برای برنامه های نصب نشده هست.
۲- همانطور که اشاره کردید، در زمان نصب پیشنیازها هم انتخاب میشوند، اما پیشنیازهایی که نصب نشده اند.

من دنبال روشی هستم که بتوان تمام پیش نیازها را ببینم. یعنی حتی پیشنیازهای پیشنیازها رو هم می خوام.

حتما apt-rdepends را یک بار امتحان کنید تا متوجه منظور من شوید.

دوستان راه حلی برای نصب Offline برای Debian Mini و Ubuntu Mini وجود داره؟ من چیزی پیدا نکردم.
یک سری هم به پیوند زیر بزن. احتمالاً بدردت می‌خوره.
http://askubuntu.com/questions/974/how-can-i-install-software-or-packages-without-internet-offline

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
یک سری هم به پیوند زیر بزن. احتمالاً بدردت می‌خوره.
http://askubuntu.com/questions/974/how-can-i-install-software-or-packages-without-internet-offline
خیلی ممنون

اما با توجه به جوابی که دادید متوجه شدم که هنوز منظور من را از نصب Offline درک نکردید.

ببینید شما در زمان نصب ArchLinux نیاز دارید که بعضی از برنامه ها و بسته ها از Internet دریافت بشه. حالا اگر شما بخوای روی چند PC به صورت همزمان نصب انجام بدی، حجم دریافت میره بالا و...

در Wiki خوده ArchLinux توضیح داده که چطوری بدونه نیاز به Internet میشه نصب کرد ( در واقعه از برنامه ها و بسته ها Copy میکنید و در نصب های بعدی استفاده میکنید. )
https://wiki.archlinux.org/index.php/Offline_installation_of_packages

اما برای Debian Mini و Ubuntu Mini راه حل یا آموزش پیدا نکردم.
فقط یک مورد به ذهنم میرسه اون هم ساخت Server Local و معرفی آن در زمان نصب هست. اما نیاز به یک PC آزاد برای این کار هست که متاسفانه ندارم.

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
سلام

همه را امتحان کردم و به نتایج زیر رسیدم:

ArchLinux
حدود 250MB از Internet دریافت داشت. بعد از Partition بندی و تنظیم ساعت و کاربر و زبان، هیچکاری نکردم و کلا در حدود 700MB از فضا اشغال شد.

Debian
بعد از دریافت DVD شماره 1
با نصاب رفتم جلو و در زمان انتخاب ابزارها و میزکار اولیه، همه موارد را غیرفعال کردم. بعد از نصب حدود 1GB از فضا اشغال شد.

Ubuntu Mini
از اول همه چیز را از Internet میگیره. که در بعضی مواقعه سرعت کند هم میشد.
در tasksel هیچی را انتخاب نکردم.
در نهایت بعد از دریافت حدود 250MB از Internet در حدود 1.1GB از فضا اشغال شد.

تا اینجا مشخصه که تفاوت خاصی بین Debian و Ubuntu Mini نیست.
و اون حجم اضافه Ubuntu Mini هم فقط و فقط برای ابزارهای اضافه مثل Sudo هست.

سوال:
همانطور که میدانید در زمان نصب ArchLinux و Ubuntu Mini خیلی از بسته ها از Internet دریافت میشه. ( بسته هایی که نیاز هستند و حتما باید باشند. )

حالا برام سوال شده که چرا خیلی از بسته هایی که نیاز هستند، از همون اول در ISO قرار نمی گیرند و باید هر دفعه از Internet دریافت بشند؟ ( جدا از بحث بروز دریافت شدن )