ممنون از ilius عزیز.
من این خبر رو از یکی از سایتها کپی کردم و زدم اینجا، در نظر خودم هم همون نظر ریچارد بزرگ رو نوشتم (اگه اجازه بدین لینکش رو هم بدم که شما هم تو بحث شرکت کنید).
در ادامه نظرات اون پست که کمکم داره به جنجال تبدیل میشه ؛) من این نظر رو دادم:
آزاد بودن یه نرمافزار مثه آزاد بودن علمه، این درسته که شما بیای بری پیش یه معلم حساب بگی بیا این ۱۰ تومن رو بگیر برا من این تابعهارو مشتق بگیر بده؟، مسلمه که نه!، شما حق داری بدونی چجوری مشتق میگیرن، حالا اگه خودت دوست نداشته باشی اون یه بحث دیگهاس. بحث بر سر اینه که >علم باید آزاد باشه. نرمافزار نوشتن هم یه علمه، مثه کتاب نوشتن، مثه مشتق گرفتن، مثه هزار چیز دیگه که اگه آزاد نباشه همین خود شما صدات در میاد.
به نظر شما این دیدگاه درستیه که من دارم؟
آزاد بودن با رایگان بودن فرق داره. کسی بابت آموزش دادن علم هر چقدر بخواد میتونه پول بگیره(به شرطی که کسی این پول رو بده) اما نمیتونه بگه «این چیزی که بهت یاد میدم، نباید به کسی یاد بدی! به هر کسی که بخوای یاد بدی باید فلان قدر به من پول بدی! نباید با اطلاعات خودت مخلوط کنی و نتیج جدید بگیری و جایی بنویسی. فقط و فقط یا بگیر، همین... هر استفادهٔ دیگهای بخوای ازش بکنی باید از من اجازه بگیری...»
در ضمن لینکش رو هم بذارید (لینک گذاشتن که اجازه نمیخواد!! با قوانین انجمن که فکر نکنم تناقضی داشته باشه!)
منظور من اینجا این بود که حتی اگه در توزیع لینوکسی پول هم گرفته شه مهم نیست (مثل توزیع ردهت)، مهم اینه که آزاد باشه. توضیحات تکمیلی شما هم بر سوادم افزود.
سلام
سلام.
نمیدونم شما هم تو وبلاگای آیتی خبر تخفیف ویژه ماکروسافت به دانشآموزان و دانشجویان رو خوندین یا نه،
متن کلی اینه:
نقل قول
کمپانی مایکروسافت با یک چرخش غیر منتظره امروز اعلام کرد محصلان مدارس و دانشگاههای کشورهای انگلستان و ایالات متحده می توانند ویندوز ۷ را با قیمتی بسیار مناسب خریداری نمایند.
دانش آموزان در انگلستان و آمریکا با داشتن یک آدرس ایمیل معتبر (منظور آدرس ایمیلی است که از طرف مدرسه و یا دانشگاه داده می شود) ویندوز ۷ نسخه های Windows 7 Home Premium یا Windows 7 Professional را تنها با قیمت ۳۰ دلار و یا ۳۰ پوند خریداری نمایند. این پیشنهاد خرید از هم اکنون تا ۳ ماه ژانویه سال ۲۰۱۰ برقرا خواهد بود.
کمپانی مایکروسافت ضمن تائید خبر مذکور در ایمیلی اعلام کرده است: “این امر برای افراد در حال تحصیل چندین مزیت خواهد داشت زیرا هزینه کمتری را پرداخت خواهند کرد و می توانند از امکانات و برنامه های ویژهای که در ویندوز ۷ استفاده شده است بر روی کامپیوترهای خود بهرهمند شوند. برای آن دسته از محصلانی که دارای لپ تاپ های صفحه لمسی هستند، ویندوز ۷ مجهز به قابلیت پشیبانی از این فناوری است و این امر تجربه ای بی نظیر را برای آنها فراهم خواهد نمود. قابلیت های دیگر مانند کنترل از راه دور جهت پخش فایل های چندرسانه ای، بهبود قابلیت مدیریت بازی ها و افزایش امنیت از دیگر امکانات سیستم عامل ویندوز ۷ است.”
به نظر شما این اقدام بیشتر به نفع کیه؟
چند هفته قبل هم یکی از بخشهای خبری صدا و سیما گفت : که ms قصد داره office 2010 رو به صورت رایگان عرضه کنه.
قبل از هر چیز نظر من اینه که متاسفانه صدا و سیما کور کورانه از ms همایت میکنه و حتی یکبار هم من موفق به شنیدن کلمه ی لینوکس از صدا و سیما نشدم
و در وهله ی بعدی باید بگم که خوب معلومه دیگه با بدتر شدن وضع اقتصادی مردم دنیا و روی آوردن اونها به محصولات رایگان و یا کم بها تر , ms هم سعی میکنه در یکی از این دو حالت محصولاتش رو عرضه کنه تا حداقل بتونه جایگاهش رو بین مشتریهای قبلیش حفظ کنه و حتی مشتریهای جدید پیدا کنه تا در نهایت بتونه به بقاش ادامه بده .
شاید جای این صحبت اینجا نباشه، ولی اینکه لینوکس هنوز تو ایران مظلومه شاید تقصیر ماها هم باشه.
برا مثال من یه دفه KDE رو نصب کردم، از بس کرش کرد به همون گنوم (علیه و علی آبائه و اجداده سلام) راضی شدم، این در حالیه که تو جدیدترین ورژن KDE میگن خیلی از باگها برطرف شده و خیلی از اون مشکلات قبلی رو نداره، حالا این نکته رو تو چندتا وبلاگ فارسی لینوکس میشه پیدا کرد؟، همه گفتن که KDE منتشر شد ولی چندجا گفته شد که KDE قبلا این مشکل واقعا اعصاب خوردکن رو داشته ولی الان نداره.
بعضی جاها هم نمیدونم از روی جهل یا شاید هر چی دیگه پستهایی زده میشه که واقعا آدم رو میترسونه، مثلا پست وبکم در لینوکس در وبلاگ قبلی خود من، قصد من معرفی کردن برنامه gyachi بود ولی یکی از دوستان این برداشت رو داشت که بابووووو باید برا یه وبکم تو لینوکس اینقدر کار کرد؟؟
صدا و سیمای ایران رو هم که گرفتی بهش نیست.