انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: مشکل با پارتیشن بندی  (دفعات بازدید: 3456 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین مُحَمَّدْ

• Full Member
  • *
  • ارسال: 217
مشکل با پارتیشن بندی
« : 11 فروردین 1389، 10:53 ق‌ظ »
من تا این حد می دونم که نیاز به / داریم و swap  حالا اگه بخوام جوری پارتیشن بندی کنم که درایو هام مانت شده باشه از قبل و پسورد نخواد  ](*,) چه باید کرد مثلا اگه بخوام توی کامپوتر درایو هام  به این صورت باشه
filesystem
drive 1
drive 2
drive 3
اصلا چنین کاری امکان پذیره
(شرمنده من الان وقت واسه جستجو ندارم  :oops: و کل هاردم هم رو هواست ) یکی کمک کنه  :'(
درسته که درست نیست ولی درست نیست که بگیم درسته.

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
پاسخ به: مشکل با پارتیشن بندی
« پاسخ #1 : 11 فروردین 1389، 01:38 ب‌ظ »
اینجا هم که قبلا پرسیدی و جواب گرفتی!
چیزهایی که یادمی‌گیری رو یه گوشه بنویس

جستجوی من تو فروم چند ثانیه بیشتر طول نکشید
« آخرین ویرایش: 11 فروردین 1389، 01:43 ب‌ظ توسط heresh »

آفلاین مُحَمَّدْ

• Full Member
  • *
« پاسخ #2 : 11 فروردین 1389، 02:46 ب‌ظ »
من می خوام پارتیشن بندی کنم اون لینکی که دادین رو هم ازش استفاده کرده بودم ولی می خوام موقع پارتیشن بندی جوری پارتیشن هام رو درست کنم که نیازی به  مانت کردن جدا گانه و .... نباشه
دلیل دوم ام هم اینه که می خوام روی سیستم چند نفرکه آماتور هستند(مثل خودم) اوبونتو نصب کنم و پارتیشن ها رو هم تغییر بدم و طبیعتا اگه خواستند دوباره خودشون نصب کنند برای مانت کردن و .... دچار مشکل زیادی نشن ( بر فرض ما قدیما (2-3 ماه پیش)تو ویندوز وقتی پارتیشن بندی می کردیم همه درایو هامون شناخته شده بود و جداگانه نیازی به اتصال نداشت .
سوال من در کل اینه که چطور باید پارتیشن ها رو توی مرحله ای که داریم اوبونتو رو نصب می کنیم  درست کنیم که دیگه نیازی به این کارها نباشه !

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
« پاسخ #3 : 11 فروردین 1389، 09:43 ب‌ظ »
برای اینکه بعد از نصب لازم نباشه برای مونت درایوها کاری انجام بدی می‌تونی موقع نصب این کار رو بکنی، به این شکل:
تو مرحله پارتیشن بندی درایوهایی که می‌خوای تو لینوکس مونت باشن رو انتخاب کنی، ولی هیچ نقطه اتصال یا Mount Pointی براش انتخاب نکن و دقت کن که تیک فرمت رو نزنی یا فرمت درایو رو عوض نکنی

با این کار بعد از نصب لیست درایوها تو منو Places هست. ولی روشون کلیک کنی باید پاسورد رو وارد کنی.
به دوستات هم بگو این کار رو بکنن. بعد از یه مدت دوستات اگه از پاسورد وارد کردن خوششون نیاد باید برن روشی که تو پست بالا لینکش هست رو انجام بدن یا روش‌های دیگه‌ای که تو فروم گفته شده، مثلا با نرم‌افزار ubuntu tweak و ...
و کم کم یادبگیرن که اینجا ویندوز نیست و باید با کمی مطالعه و زحمت یه چیزهایی یادبگیرن.
« آخرین ویرایش: 12 فروردین 1389، 09:56 ق‌ظ توسط heresh »

آفلاین Comboy

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
« پاسخ #4 : 12 فروردین 1389، 12:46 ق‌ظ »
خیلی قشنگ مثل آدم پارتیشن بندی می کنی. یک درایو home به جای d e f g h i j و بقیه حروف الفبا. یک بک آپ بگیر و درایو های ویندوزت را delete کن و بعد یک home بزرگ بساز. بقیه پارتیشن های swap و / هم داشته باش.
ntfs رو بذار کنار دیگه. یا یکی باسه ویندوز منزوی نگه دار. به فرض هم که ntfs ماونت کنی. سرعت ntfs پایین تر از ext4 هست و فرمت لینکوس خیلی جدیده. ویندوز این همه پارتیشن داره چون ویروسی میشه و می خواد وقتی یک درایوت رفت رو هوا، بقیه سالم بمونن
کار نداریم بعضی وقتا چند تا درایو با هم میره رو هوا. وقتی یک پارتیشن بزرگ داری می تونی راحت و سریع فایل ها رو تغییر مکان بدی، چون فقط آدرسشون آپدیت میشه و هاردت نباید از این پارتیشن به یک پارتیشن دیگه خاک برداری کنه.

آفلاین مُحَمَّدْ

• Full Member
  • *
« پاسخ #5 : 12 فروردین 1389، 02:07 ق‌ظ »
خیلی قشنگ مثل آدم پارتیشن بندی می کنی. یک درایو home به جای d e f g h i j و بقیه حروف الفبا. یک بک آپ بگیر و درایو های ویندوزت را delete کن و بعد یک home بزرگ بساز. بقیه پارتیشن های swap و / هم داشته باش.
ntfs رو بذار کنار دیگه. یا یکی باسه ویندوز منزوی نگه دار. به فرض هم که ntfs ماونت کنی. سرعت ntfs پایین تر از ext4 هست و فرمت لینکوس خیلی جدیده. ویندوز این همه پارتیشن داره چون ویروسی میشه و می خواد وقتی یک درایوت رفت رو هوا، بقیه سالم بمونن
کار نداریم بعضی وقتا چند تا درایو با هم میره رو هوا. وقتی یک پارتیشن بزرگ داری می تونی راحت و سریع فایل ها رو تغییر مکان بدی، چون فقط آدرسشون آپدیت میشه و هاردت نباید از این پارتیشن به یک پارتیشن دیگه خاک برداری کنه.
اینم فکر خوبیه ولی وقتی کوبونتو رو کنار اوبونتو دارم باید یکی رو / در نظر بگیرم و یکی دیگه رو مانت پوینت واسش قرار ندم ؟
یه سپوال دیگه وقتی اوبونتو رو دوباره نصب کنم چه اتفاقی می افته ؟ اطلاعات home سر جاشه ؟

آفلاین hamid1129

• Newbie
  • *
  • ارسال: 8
« پاسخ #6 : 12 فروردین 1389، 06:21 ق‌ظ »
سلام
در رابطه با سوال اولت :
خب شما اوبونتو را نصب کن ، بعد میز کار KDE را هم نصب کن.
یعنی در ترمینال وارد کن :
sudo aptitude install kubuntu-desktopبعد به هر کدوم که خواستی می تونی لاگین کنی و ازش استفاده کنی.
و در مورد سوال دوم :
شما خیالت راحت باشه اگه موقه نصب مجدد اوبونتو ( البته فکر نکنم نیاز پیدا کنی ) تیک فرمت home/ را نزنی اطلاعاتت دست نخورده باقی می مونن.
حتی تنظیماتت هم سر جاش هستن !! 

آفلاین Comboy

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
« پاسخ #7 : 13 فروردین 1389، 12:42 ب‌ظ »
البته موقع نصب home را  ماونت کن، ولی فرمت نکن. آب از آب تکون نمی خوره.
تا حالا شده ویندوز دوباره نصب کنی و my documents بره رو هوا....
ایشالا مایکروسافت یک فکری به حال این جور چیزها می کنه و بعد یه اعلام جهانی: یک فرسنگ پیشرفت، ویندوز بهتر از همیشه....

همزه هم ئ هست
shift + s

اوکی، سیوال بعدی :دی
« آخرین ویرایش: 13 فروردین 1389، 12:44 ب‌ظ توسط Comboy »

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • Google is your friend
« پاسخ #8 : 13 فروردین 1389، 05:34 ب‌ظ »
به نظرم بهترین و ساده ترین راه ، همینه که جناب heresh توی پاسخ #3 گفتن ... یعنی مونت کردن هنگام نصب.

من هم همین کارو کردم.

و جا داره دویاره تأکید کنم که هواست باشه تیک فرمت رو نزنی ها ... وگرنه بعدش باید سرت رو بکوبونی به دیوار ، بعد هم خودکشی ;D
« آخرین ویرایش: 13 فروردین 1389، 05:38 ب‌ظ توسط امیـر وارسـته »

آفلاین مُحَمَّدْ

• Full Member
  • *
« پاسخ #9 : 13 فروردین 1389، 05:42 ب‌ظ »
در‌کل‌اگه‌‌توی‌
sudo fdisk -l
ما‌‌بخواهیم‌‌یه‌NTFS رو مانت کنیم به فرض این شکلی میشه
/dev/sda1 /media/DriveC ntfs-3g defaults,locale=en_US.utf8 0 0
ولی اگه یه درایو ext4‌رو‌بخواهیم‌تو‌fstab قرار بدیم باید چیکار کنیم ؟

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1543
« پاسخ #10 : 13 فروردین 1389، 07:55 ب‌ظ »
آقا اصلا روش پارتیشن‌بندی که ربطی به مونت کردن نداره!! شما هر جور پارتیشن‌بندی کنی بعدا (بعد از نصب یا در حین نصب) می‌تونید تنظیم کنید که اتوماتیک مونت بشه.
برای ext4 هم همچین خطی رو باید اضافه کنید.
/dev/sda1 /media/DriveC ext4 defaults 0 2چیز خاصی نداره، فقط اون آپشن‌های اضافی (که بعضی‌هاش برای ntfs لازمه) رو حذف کردم. البته خودتون می‌تونید بر حسب نیازتون آپشن‌های مختلفی براش تعیین کنید.

آفلاین مُحَمَّدْ

• Full Member
  • *
« پاسخ #11 : 13 فروردین 1389، 11:58 ب‌ظ »
یه‌مشکل‌دارم‌با‌پارتیشن‌جدید‌‌یعتی‌علاوه‌بر‌system file دو تا درایو دارم که ext 4 ‌هست‌‌‌الان‌برای‌اینکه‌بتونم‌ تو این‌درایو‌‌ها‌ فایلی‌رو‌جابجا‌یا‌حذف‌کنم‌بصورت‌عادی‌نمیشه‌این‌کار‌رو‌کرد‌‌یعنی‌باید‌با‌sudo nautilus  ناتیلیوس رو باز کنم تا بتونم توی درایو تغییری ایجاد کنم
این مشکل چجوری برطرف میشه ! :-؟

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1543
« پاسخ #12 : 14 فروردین 1389، 02:14 ق‌ظ »
اگه ext4 یا ext3 هست، پرمیشن‌ها رو تنظیم کنید، مثلا:
sudo chown -R moham /media/sda5یا مثلاً:
sudo chmod -R 777 /media/sda5
اگه هم ntfs یا fat32 هست، باید توی fstab اعمال بشه.