انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: تغییر رشته  (دفعات بازدید: 855 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین hooshang_h

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
تغییر رشته
« : 11 دی 1394، 05:18 ب‌ظ »
بچه ها سلام
من چون تازه واردم نمیدونستم این سوال رو کجا مطرح کنم،
من کارشناسیم پرستاریە، میخوام تغییر رشته بدم و تو رشته ی IT ادامه تحصیل بدم، خیلی هم به کامپیوتر علاقه دارم، کلا اینکه رفتم پرستاری رو خوندم کارم اشتباه بود، نمیخوام اشتباهم رو ادامه بدم.
میخواستم نظر شما رو بدونم، به نظرتون کارم درسته؟ در مورد بازار کار و آینده ی این رشته اگه میشه یه توضیحاتی بدین
ممنون

آفلاین امیــــــر

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 617
  • نرم‌افزار مال منه، نه من مال اون
پاسخ : تغییر رشته
« پاسخ #1 : 11 دی 1394، 05:43 ب‌ظ »
سلام
به انجمن خوش اومدی
ازونجایی که این سوال مستقیما به گنو/لینوکس مرتبط نیست بهتر بود تو انجمن کافه اوبونتو میپرسیدی
علاقه به رشته یه چیزه، بازار کار یه چیز
این روزها میتونم به قطع بگم بازار کار هیچ رشته‌ای بجز پزشکی خوب نیست، یه پزشک عمومی که مطب داشته باشه هم وضعش از بقیه اقشار تقریبا بهتره
مگر اینکه توی رشته کاریت (نه رشته تحصیلیت) تخصص داشته باشی و اهل کار کردن باشی و ریسک پذیر باشی
من در مورد پرستاری هیچ اطلاعی ندارم اما در مورد IT میتونم بهت بگم اگه فکر کردی توی دانشگاه میتونی یه برنامه‌نویس خوب، یا مدیرسیستم، متخصص شبکه یا هکر و هرچیز دیگه‌ای بشی سخت در اشتباهی
توی دانشگاه (حداقل دانشگاه‌های سراسری خارج از تهران هرچقدم که بزرگ باشن) من میدونم که به اون هدفهای بالا که گفتم نمیرسی، فقط ۱۴۱ واحد درسی مزخرف رو به زور پاس میکنی (البته اهل درس باشی زیادم برات به زور نیست) و تهش که لیسانس رو میگیری تازه باید ببینی توی چی بری متخصص بشی
ویژگی‌های اغلب دانشگاه دولتی (در مورد رشته IT): اونقدر وقت برای کلاس‌های پراکنده در هفته تلف میشه که اگه بخوای بری یک حرفه یاد بگیری باید قید کلاس رفتن رو بزنی، انقدر سخت درس‌ها پاس میشن که اگه بخوای معدلت رو بالا بکشی تا تو سازمانی دولتی استخدام بشی نمیتونی توی یک رشته یا حرفهٔ خاصی از کامپیوتر متخصص بشی، و کلا روی هم رفته فکر نکن ورود به یک رشته در یک دانشگاه خوب یعنی متخصص شدن در اون رشته!
فقط با رشتت آشناتر از افرادی که در موردش اطلاع ندارن میشی وگرنه یک متخصص یا کاربلد هرگز :)

پ.ن: من جواب دادم اما جای تاپیک رو حتما تغییر بده

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #2 : 11 دی 1394، 06:13 ب‌ظ »
رشته‌ی IT رشته‌ای هست که توش باید حسابداری و ریاضی یاد بگیری. دقیقا مثل رشته‌ی مدیریتی مثلا دولتی و ...
پس بعد از لیسانس گرفتن، می‌تونی به عنوان یه مدیر یه جایی کار گیر بیاری و اصلا هم ارتباطی با کامپیوتر و برنامه نویسی نداره متأسفانه. رشته‌ی کامپیوتر هم دقیقا مثل آیتیه منتها یه چندتا درس کامپیوتری بیشتر داره. رشته‌ایه که توش هنوز پاسکال درس میدن  ;D یا سی شارپ.
خیلی زوره آدمی که لینوکس کاره، بره پاسکال و سی شارپ یاد بگیره   ](*,)
رشته‌ی من زمین شناسی بود. ترم دوم که تموم شد خواستم تغییررشته بدم برم IT ولی دیدم همش ریاضیه و هیچی از کامپیوتر نداره. شاید یکی دو درس مثل سیستم عامل و هوش مصنوعی داشته باشه که اونم باز ربطی به برنامه نویسی نداره. واسه همین بیخیال شدم و همون زمین شناسی رو تموم کردم و رفتم پی کارم. اینو انکار نمی کنم که مدرک دانشگاهی توی این مملکت مهمه. اگه نداشته باشیش وضع خرابه و اگه داشته باشیش هم باز وضع خرابه. ولی داشتنش بهتر از نداشتنشه  ](*,)
یه راهش اینه که پرس و جو کنی ببینی آگهی‌هایی که میزنن واسه استخدام برنامه نویس و ... بهت میگن چه مدرکی لازم دارن. اینجوری به نظرم کار راحت تر میشه واسه انتخاب و تصمیم گیری. شخصا فکر میکنم مدرک LPIC و ICDL داشته باشی راحت تر کار گیر میاری تو حوزه‌ی برنامه نویسی، تا کارشناسی IT  ;D
من دور و برم ده‌ها لیسانسه‌ی آیتی سراغ دارم که ویندوزشون رو خودم براشون عوض می‌کنم. یا میدن بیرون عوض میکنن.
همون طور که امیرجان گفت، آیتی چیزی بهت یاد نمیده. اگه هم علاقه داشته باشی به یادگیری، مطمئن باش از جای دیگه یادش میگیری نه از رشته‌ی IT. ولی چه کنیم که اگر برای کار گرفتن مدرک IT مهم باشه و باقی مدارک پشم، چاره‌ای نیست جز اینکه ۴ سال از عمر رو حرومش کنیم. واسه همین پیشنهاد میدم اول بری بپرسی ببینی اونایی که استخدام میشن تو حوزه‌ی برنامه نویسی، بر اساس تخصصشون رفتن سر کار یا مدرک دانشگاهی. اگه به تخصص و مدارک معتبر غیردانشگاهی رفتن سر کار، به نظرم شانس موفقیت داشته باشی  ;)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین hooshang_h

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
« پاسخ #3 : 12 دی 1394، 06:41 ب‌ظ »
ممنون از راهنمایی دوستان
حقیقتش من کارشناسیم تموم شده، میخوام برای ارشد IT بخونم، و برای Phd قصد ادامه تحصیل خارج از کشور رو دارم
اگە تا مقطع دکتری هم ادامه بدم بازم همین نظر رو دارین؟؟ ???

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #4 : 12 دی 1394، 07:14 ب‌ظ »
ممنون از راهنمایی دوستان
حقیقتش من کارشناسیم تموم شده، میخوام برای ارشد IT بخونم، و برای Phd قصد ادامه تحصیل خارج از کشور رو دارم
اگە تا مقطع دکتری هم ادامه بدم بازم همین نظر رو دارین؟؟ ???

بحث ارشد و دکتری نیست. بحث اینه که توی نظام آموزشی ایران، توی رشته‌ی IT، شما هیچی یاد نمیگیری. فقط مدرکی می‌گیری. نمیدونم والا با این مدرکایی که ما اینجا می‌گیریم، میشه اون‌ور آب کار پیدا کرد یا نه.
در هر صورت شما باید برای درآمد‌زایی و کار، تخصص پیدا کنی اونم درکنار رشته‌ی تحیصلی (مثلا IT) مدرک رو فقط اگه برای ادامه‌ی کار نیاز بود، بگیری و اگه نیاز نبود اصلا الکی خودتو درگیرش نکنی.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین امیــــــر

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 617
  • نرم‌افزار مال منه، نه من مال اون
« پاسخ #5 : 13 دی 1394، 08:45 ق‌ظ »
بذار یکم روشن‌ترت کنم دوست من
برای استخدام تو یه اداره‌ای دولتی رفته بودم و رزومهٔ قوی برده بودم، تقریبا تمام زبان‌های برنامه نویسی و توانایی‌هام توی شبکه رو نوشته بودم که بلد بودم
اولین کاری که کرد گفت ما مسئول مستقیم IT نمیخوایم باید برنامه نویس باشه، گفتم برو صفحه سوم رزومه ببین خودت متوجه میشی من اصل جنسم:دی
رفت دید به شش زبان برنامه نویسی من یا پروژه انجام دادم یا باهاش آشنایی متوسط دارم، چی کار کرده باشه خوبه؟
دست گذاشت روی زبان هفتمی که توی اون لیست نبود و گفت ما فقط به این زبان کار میکنیم و امکان نداره عوض شه زبانمون
گفتم اتفاقا در حال یادگیریش هستم و نهایتا تا یک ماه به حد خوبی از توانایی تو این زبان میرسم
گفت خیلی خوبه من این روحیه شمارو تحسین میکنم و رفت ادامهٔ رزومه، مهارت‌های لینوکس رو به اسم LPI نوشته بودم و مستقیما اسمی از لینوکس نبرده بودم، گفت ای بابا ما اینجا از سیستم‌عامل های لینوکس استفاده میکنیم که باز  کوبیدم تو سر خودم و گفتم اون LPI به همون قضیه مربوط میشه، برگشت گفت منظورم فدورا و این چیزاستااااا، منم گفتم فدورا اوبونتو دبیان ردهت هرچی که میخوای باشه فرقی نداره (اصلا با اسما آشنایی نداشت خداااا)
خلاصه همه اینارو که خوند و دید نمیتونه دست به سرم کنه برگشت گفت کپی مدرکت همراهته، گفتم آره بیا، گرفت دید گفت ببخشید این حرفو میزنم اما معدل شما زیر حد نسابه و ما معذوریم از جذب شما اما مطمئن باشین ما به توانایی‌هاتون نیاز داریم و هر وقت اعلام نیاز برای نیرو شد میایم سراغ شما، اولویت دارین :)
منم کم مونده بود بزنم روتش رو rm -rf کنم و خیال خودم و همه رو راحت کنم پاشدم اومدم بیرون
تجربه‌ای که کسب کردم از آخر به اول این مصاحبه بدست اومد
برای کار توی سازمان دولتی یا وابسته به دولت تو ایران اول معدل و مدرک خوب لازمه بعدش در حد خیلی کم تخصص
توی شرکت خصوصی که دکتر با لیسانس (اکثر موارد) فرقی نداره و بیشتر بحث پارتی هست و تخصص
اگه فکر میکنی انقدر بازار IT ایران با این شرایط جوی حاکم توی منطقه گنجایش داره که بری و ارشد و دکترا و فوق تخصص بگیری برگردی بتونی کار خوب دست و پا کنی برو وگرنه اگه میخوای تو این زمینه خودت یا توی شرکت خصوصی کار کنی اصلا نیازی به مدرک نداری (باز هم میگم برخی شرکتهای بزرگ استثنا هستن)
IT همه شبکه تدریس میشه، هم سیستم‌عامل، هم مدار، هم پایگاه داده هم مهندسی نرم‌افزار هم فیزیک 1 و 2 هم معادلات دیفرانسیل هم تحقیق در عملیات و....
اما به هیچ وجه یه مسئول شبکه معمولی ویندوز سرور هم نمیتونی بشه توی دانشگاه چه رسد به مدیر سیستم و گنو/لینوکس کار :)
پیدا کردن تخصص با خودته و هیچ کسی به این آسونی بهت یاد نمیده مگر اینکه وقت یا پول یا هردوشو هزینه کنی :)
« آخرین ویرایش: 13 دی 1394، 08:54 ق‌ظ توسط امیــــــر »