انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: توزیع های لینوکس  (دفعات بازدید: 1478 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین samad.r

• Newbie
  • *
  • ارسال: 7
توزیع های لینوکس
« : 13 اردیبهشت 1395، 02:08 ب‌ظ »
با سلام
برای من یک مساله سوال باقی مانده و آن اینکه چرا لینوکس این همه توزیع دارد(حدود چند هزار) ولی سیستم عامل های دیگر مانند ویندوز تعداد بسیار محدود توزیع دارد(انگشت شمار)
یعنی واقعا یک توزیع لینوکس مثلا اوبونتو(دبیان) پاسخگوی نیازها نیست !!؟

آفلاین Nelliel

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2151
  • Nelliel Tu Odelschwanck
پاسخ : توزیع های لینوکس
« پاسخ #1 : 13 اردیبهشت 1395، 02:30 ب‌ظ »
ویندوز توزیع نداره!

نقل‌قول

خیر برای مثال من دوست دارم همیشه از آخرین نسخه‌ی نرم‌افزار استفاده کنم پس آرچ نصب می‌کنم, شما دوست داری یونیتی داشته باشی اوبونتو نصب می‌کنی و یکی دیگه دوست داره سرورش پایدار باشه و روش دبیان نصب می‌کنه, یکی به کل کل کردن با توزیع علاقه داره میاد جنتو نصب می‌کنه, یکی دوست داره از مدیربسته‌ی dnf استفاده کنه میاد فدورا نصب می‌کنه!

من میام یه توزیع مناسب بر پایه‌ی آرچ با نصاب گرافیکی می‌نویسم و کسانی که مشکل اینترنت دارن در نصب آرچ یا از نصب آرچ می‌ترسن میان ازش استفاده می‌کنن و همین طور هم یه میزکار اختصاصی می‌نویسم که هم فارسی هست هم قابل شخصی سازی, پس در اینجا من یه توزیع با یه میزکار جدید فارسی ارائه کردم حالا هر کی دوست داره سیستمش آپدیت باشه و میزکارش فارسی باشه و ... میاد از توزیع من استفاده می‌کنه هر کی دوست نداره میزکارش فارسی باشه و پایه‌ی توزیعش آرچ باشه از یه چیز دیگه استفاده می‌کنه  ;D

چقدر تایپ کردم  ;D
طرفدار انیمه و مانگا - کاربر آرچ لینوکس

آفلاین فاروق

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 992
  • <شعار>این یک شعار است</شعار>
    • تارنمای فاروق
« پاسخ #2 : 13 اردیبهشت 1395، 04:02 ب‌ظ »
در تکمیل حرف این دوست:
البته یه تعداد از توزیع ها بیخودی وجود دارن(اختراع دوباره چرخ)
http://pcworms.blog.ir
بعد از بررسی پست های قدیمیم، فکر میکنم یک عذرخواهی بدهکارم! معذرت میخوام و اگر اشتباه کردم مستقیم و روشن راهنمایی کنید تا تکرار نکنم.
کانال IRC

آفلاین کامروا

• Full Member
  • *
  • ارسال: 235
  • ایالات متحده جهرم
« پاسخ #3 : 13 اردیبهشت 1395، 04:47 ب‌ظ »
ویندوز توزیع نداره!

نقل‌قول

خیر برای مثال من دوست دارم همیشه از آخرین نسخه‌ی نرم‌افزار استفاده کنم پس آرچ نصب می‌کنم, شما دوست داری یونیتی داشته باشی اوبونتو نصب می‌کنی و یکی دیگه دوست داره سرورش پایدار باشه و روش دبیان نصب می‌کنه, یکی به کل کل کردن با توزیع علاقه داره میاد جنتو نصب می‌کنه, یکی دوست داره از مدیربسته‌ی dnf استفاده کنه میاد فدورا نصب می‌کنه!

من میام یه توزیع مناسب بر پایه‌ی آرچ با نصاب گرافیکی می‌نویسم و کسانی که مشکل اینترنت دارن در نصب آرچ یا از نصب آرچ می‌ترسن میان ازش استفاده می‌کنن و همین طور هم یه میزکار اختصاصی می‌نویسم که هم فارسی هست هم قابل شخصی سازی, پس در اینجا من یه توزیع با یه میزکار جدید فارسی ارائه کردم حالا هر کی دوست داره سیستمش آپدیت باشه و میزکارش فارسی باشه و ... میاد از توزیع من استفاده می‌کنه هر کی دوست نداره میزکارش فارسی باشه و پایه‌ی توزیعش آرچ باشه از یه چیز دیگه استفاده می‌کنه  ;D

چقدر تایپ کردم  ;D
البته من خیلی موافق حرف هاتون نیستم!
خب مثلا کسی که بخواد تقریبا آخرین نسخه هارو داشته باشه میره دبیان unstable نصب میکنه.
یا مثلا وقتی مدیر بسته apt همه نیازم برطرف میکنه ، دیگه چه نیازی به مثلا dnf هست!

آفلاین Nelliel

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 13 اردیبهشت 1395، 05:37 ب‌ظ »
نقل‌قول
البته من خیلی موافق حرف هاتون نیستم!

من حرفم اینه که توزیع‌های مختلف نیاز‌های مختلف را برطرف می‌کنن که شما با جمله‌ی زیر باهاش موافقید:

نقل‌قول
خب مثلا کسی که بخواد تقریبا آخرین نسخه هارو داشته باشه میره دبیان unstable نصب میکنه.

حالا یکی دوست داره آخرین نسخه‌ی نرم‌افزار‌ها را با دبیان unstable داشته باشه یکی با آرچ چون مثلا دوست داره Pacman را هم داشته باشه! به هر حال توزیع‌ها شبیه به هم نیستند, فدورا هم Cutting Edge هست اما فدورا کجا و دبیان ناپایدار کجا؟! کلی تفاوت باهم دارن که باعث سلیقه‌های متفاوت میشه!

نقل‌قول
یا مثلا وقتی مدیر بسته apt همه نیازم برطرف میکنه ، دیگه چه نیازی به مثلا dnf هست!

شما که نیاز‌هاتون را APT ارضا می‌کنه از APT استفاده کنید من که می‌گم APT ضعیف تر از Pacman هست از آرچ استفاده می‌کنم :)
(شما احتمالا می‌خواید پست بزنید که APT ضعیف تر از Pacman نیست و احتمالا تا حالا هیچ موقع هم از Pacman هم استفاده نکردید در نتیجه لطفا بحث را به حاشیه نکشونید که APT بهتره یا Pacman, من فقط نظر شخصیم را راجع به APT و Pacman گفتم, اگر هم یک آدم تعصبی نیستید و دوست دارید بدونید چرا می‌گم Pacman بهتره بعدا یه پست توی انجمن آرچ بزنید و سوالتون را بپرسید اما نه با هدف اینکه بخواید به ما چیزی را ثابت کنید :) )

آفلاین کامروا

• Full Member
  • *
  • ارسال: 235
  • ایالات متحده جهرم
« پاسخ #5 : 13 اردیبهشت 1395، 05:56 ب‌ظ »
شما که نیاز‌هاتون را APT ارضا می‌کنه از APT استفاده کنید من که می‌گم APT ضعیف تر از Pacman هست از آرچ استفاده می‌کنم :)
(شما احتمالا می‌خواید پست بزنید که APT ضعیف تر از Pacman نیست و احتمالا تا حالا هیچ موقع هم از Pacman هم استفاده نکردید در نتیجه لطفا بحث را به حاشیه نکشونید که APT بهتره یا Pacman, من فقط نظر شخصیم را راجع به APT و Pacman گفتم, اگر هم یک آدم تعصبی نیستید و دوست دارید بدونید چرا می‌گم Pacman بهتره بعدا یه پست توی انجمن آرچ بزنید و سوالتون را بپرسید اما نه با هدف اینکه بخواید به ما چیزی را ثابت کنید :) )
شما که خودت میبری و میدوزی دوست عزیز ;D من هنوز چیزی نگفتم شما جبهه گرفتی دوست خوبم. :)
من از Pacman هم استفاده کردم و خوبه. ولی واقعا هردوتاش نیازمو برطرف کردن حالا اینجاس که من که با Apt نیازم برطرف میشه دیگه چرا برم سراغ Pacman. البته من اصلا سوادم در اون حد نیست که بخوام بگم کدوم از کدوم بهتره! من فقط میدونم هردوش نیازهامو بطور کامل برطرف کردند.

فقط من میگم اگر قراره هردو تقریبا برابر باشن چرا زمان و هزینه‌ای که پای توسعه‌ی مثلا Pacman گذاشته میشه، همون زمان و هزینه رو نمیان صرف توسعه Apt بکنن تا توسعه اش سریعتر و بهتر بشه!

فدورا هم Cutting Edge هست اما فدورا کجا و دبیان ناپایدار کجا؟! کلی تفاوت باهم دارن که باعث سلیقه‌های متفاوت میشه!
خب ممنون میشم تفاوت‌هاش رو بجز (RPM Base) بودن بگید تا بدونم واقعا چقدر نیازه که مثلا من دبیان Unstable نصب نکنم و برم فدورا نصب کنم.

من حرفم اینه که توزیع‌های مختلف نیاز‌های مختلف را برطرف می‌کنن که شما با جمله‌ی زیر باهاش موافقید:
سوال اصلی اینجاست که حالا که من توزیع Cutting Edge میخوام، چرا باید چند ده توزیع مختلف Cutting Edge جلو روم باشه؟! (آرچ - فدورا - دبیان Unstable و ...)

سپاس از شما
« آخرین ویرایش: 13 اردیبهشت 1395، 06:01 ب‌ظ توسط کامروا »

آفلاین Nelliel

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 13 اردیبهشت 1395، 06:35 ب‌ظ »
شما که خودت میبری و میدوزی دوست عزیز ;D من هنوز چیزی نگفتم شما جبهه گرفتی دوست خوبم. :)

معمولا اینجا از این دعوا‌ها پیش میاد برای همین پیشگیری کردم :D :)

من از Pacman هم استفاده کردم و خوبه. ولی واقعا هردوتاش نیازمو برطرف کردن حالا اینجاس که من که با Apt نیازم برطرف میشه دیگه چرا برم سراغ Pacman. البته من اصلا سوادم در اون حد نیست که بخوام بگم کدوم از کدوم بهتره! من فقط میدونم هردوش نیازهامو بطور کامل برطرف کردند.
هیچ سندی نیست که کدوم بهتره من فقط روی نظر شخصیم که می‌گه پکمن بهتره رفتم طرف آرچ!

فقط من میگم اگر قراره هردو تقریبا برابر باشن چرا زمان و هزینه‌ای که پای توسعه‌ی مثلا Pacman گذاشته میشه، همون زمان و هزینه رو نمیان صرف توسعه Apt بکنن تا توسعه اش سریعتر و بهتر بشه!

اینو می‌تونی از توسعه دهنده‌ها بپرسی من نمی‌دونم چرا اون اونکار را نمی‌کنن :-D

خب ممنون میشم تفاوت‌هاش رو بجز (RPM Base) بودن بگید تا بدونم واقعا چقدر نیازه که مثلا من دبیان Unstable نصب نکنم و برم فدورا نصب کنم.

اینا سلیقه‌ای هست حتی همین RPM Base بودن ممکنه دلیل اصلی باشه که یکی بخواد بره فدورا حتی فلسفه‌ی توزیع‌ها با هم متفاوته! اگه دوست داری بیشتر بدونی که چرا مثلا یکی باید فدورا نصب کنه یا دبیان بهتره از هر دو استفاده کنی! 

سوال اصلی اینجاست که حالا که من توزیع Cutting Edge میخوام، چرا باید چند ده توزیع مختلف Cutting Edge جلو روم باشه؟! (آرچ - فدورا - دبیان Unstable و ...)

چون شاید شما هم Cutting Edge می‌خوای هم دوست داری سیستمت را خودت از صفر کانفیگ کنی و هم دوست داری از پکمن استفاده کنی یا شما دوست داری دبیان بیس باشه سیستمت و از APT استفاده کنی چون مثلا توی ‌APT مهارت زیادی توی بسته سازی داری و نیاز داری که هی روی سیستمت نسبت به توزیعت بسته‌ی بسازی و یه کاری را انجام بدی یا ....

آفلاین koosha

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 734
« پاسخ #7 : 13 اردیبهشت 1395، 08:19 ب‌ظ »
تفاوت مهم توزیع ها ، فلسفشون هست . از فلسفه ی هرکدوم خوشتون اومد ، از همون استفاده میکنید و میتونید در راستای برآورده شدن هدف اون توزیع کمک میکنید یا یک مصرف کننده باشید .
GNU/Linux
Debian8
I3 WM

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #8 : 15 اردیبهشت 1395، 12:07 ق‌ظ »
با سلام
درود

برای من یک مساله سوال باقی مانده و آن اینکه چرا لینوکس این همه توزیع دارد(حدود چند هزار)
البته لینوکس که توزیع نداره، گنو/لینوکسه که توزیع‌‌های زیادی داره، چون سلیقه‌های زیادی وجود داره.

ولی سیستم عامل های دیگر مانند ویندوز تعداد بسیار محدود توزیع دارد(انگشت شمار)
چون آزاد نیستند و کاربران توسعه دهنده نیستند. پس سلیقه خودشون رو به کاربرانشون تحمیل می‌کنن.

نیازها شاید، ولی سلیقه‌ها نه
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Ma$oud

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 293
« پاسخ #9 : 15 اردیبهشت 1395، 01:00 ب‌ظ »
با سلام
درود

برای من یک مساله سوال باقی مانده و آن اینکه چرا لینوکس این همه توزیع دارد(حدود چند هزار)
البته لینوکس که توزیع نداره، گنو/لینوکسه که توزیع‌‌های زیادی داره، چون سلیقه‌های زیادی وجود داره.

ولی سیستم عامل های دیگر مانند ویندوز تعداد بسیار محدود توزیع دارد(انگشت شمار)
چون آزاد نیستند و کاربران توسعه دهنده نیستند. پس سلیقه خودشون رو به کاربرانشون تحمیل می‌کنن.

نیازها شاید، ولی سلیقه‌ها نه
نمی دونم چرا از جوابای کامل اقای بهزادی خیلی خوشم میاد  ;D و البته کاملا موافقم با ایشون