انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: (حل شد) خطا در دستورات sudo apt-get  (دفعات بازدید: 1481 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین pashang

• Full Member
  • *
  • ارسال: 110
(حل شد) خطا در دستورات sudo apt-get
« : 21 دی 1391، 04:20 ب‌ظ »
با سلام
من 5 ، 6 روزی هست که مینت نسخه 14 رو نصب کردم و یک مسافر هستم :) (تازه کار)
حالا دستوراتی مثل زیر رو که وارد می کنم
sudo apt-get install nautilus-open-terminal
خطایی مثل زیر رخ می ده  :'(
E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
لطفا بگید چی کار کنم
« آخرین ویرایش: 23 دی 1391، 12:26 ب‌ظ توسط pashang »

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
پاسخ : خطا در دستورات sudo apt-get
« پاسخ #1 : 21 دی 1391، 05:10 ب‌ظ »
راهنمایی به این خیلی سخته (: در اصل یک برنامه دیگه احتمالا داره از مدیر بسته استفاده می کنه و چون دو تا برنامه نمی تونن همزمان به مدیر بسته دستور بدن (احتمال قاطی کردن دیتابیس و خیلی چیزهای دیگه هست)، این برنامه توی کنترل تو نست.

یک بحث خیلی ویندوزی اینه: ری استارت کنه (: اون برنامه بیچاره که داره استفاده می کنه قطع می شه و تو استفاده می کنی.

حالت دوم اینه که اون برنامه رو پیدا کنی و قطعش کنی. احتمالا توی اسمش apt یا pkg داره. پس مثلا با ps -ef | grep pkg باید بتونی پیدا کنی و kill کنیش و بعد دستورات خودت رو بدی.

یک حالت سوم هم هست! هیچ برنامه ای در حال استفاده نباشه ولی یکبار که برنامه ای در حال استفاده بوده سیستم رو مثلا ری استارت کردی و در نتیجه اون فلگ بیخودی اونجا مونده باشه و تو کار اخلال ایجاد کنه. در این حالت (یعنی در حالتی که چیزی در حال استفاده نباشه که از طریق دستورهایی که گفتم می تونی بفهمی) می تونی اون فایل رو پاک کنی و به کار ادامه بدی.

این جریان مربوط به apt و مدیر بسته است و ربطی به مینت بیچاره نداره (:
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین pashang

• Full Member
  • *
« پاسخ #2 : 21 دی 1391، 06:50 ب‌ظ »
با تشکر از شما
راهنمایی به این خیلی سخته (: در اصل یک برنامه دیگه احتمالا داره از مدیر بسته استفاده می کنه و چون دو تا برنامه نمی تونن همزمان به مدیر بسته دستور بدن (احتمال قاطی کردن دیتابیس و خیلی چیزهای دیگه هست)، این برنامه توی کنترل تو نست.

یک بحث خیلی ویندوزی اینه: ری استارت کنه (: اون برنامه بیچاره که داره استفاده می کنه قطع می شه و تو استفاده می کنی.

متوجه این قسمت نشدم (سیستم رو ری استارت کنم ؟ ???)

حالت دوم اینه که اون برنامه رو پیدا کنی و قطعش کنی. احتمالا توی اسمش apt یا pkg داره. پس مثلا با ps -ef | grep pkg باید بتونی پیدا کنی و kill کنیش و بعد دستورات خودت رو بدی.

خروجی دستور ps -ef | grep pkg عبارت زیر شد حالا چی کار کنم
 15970 11382  0 18:45 pts/1    00:00:00 grep --colour=auto pkg

یک حالت سوم هم هست! هیچ برنامه ای در حال استفاده نباشه ولی یکبار که برنامه ای در حال استفاده بوده سیستم رو مثلا ری استارت کردی و در نتیجه اون فلگ بیخودی اونجا مونده باشه و تو کار اخلال ایجاد کنه. در این حالت (یعنی در حالتی که چیزی در حال استفاده نباشه که از طریق دستورهایی که گفتم می تونی بفهمی) می تونی اون فایل رو پاک کنی و به کار ادامه بدی.

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
« پاسخ #3 : 21 دی 1391، 07:27 ب‌ظ »
کاربرلینوکس بایدبه متن خطاهادقت کنه ازشون نترسه بخوندشون وسرچ کنه :-)

آفلاین جادی

• *
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #4 : 22 دی 1391، 09:58 ق‌ظ »
فکر کردم فقط تشکر کردی. نوشته های خودت رو بهتری بیرون نقل قول من بنویسی که دیده بشن.

بخش اولم حرفم یعنی یک راه حل ضعیف و ویندوزی ری استارت است که توی لینوکس فقط برابر مقاومت در برابر یاد گرفتن تلقی می شه. گاهی البته لازمه (:

در مورد قسمت دوم همون دستور رو با apt هم تکرار کن و اگر مثل قبلی هیچ چیز نبود (به جز خود دستوری که زدی)، می تونی فایل لاک رو پاک کنی:

sudo rm -rf /var/lib/dpkg/lock

آفلاین pashang

• Full Member
  • *
« پاسخ #5 : 23 دی 1391، 12:23 ب‌ظ »
با تشکر مساله حل شد
راستی فروم دکمه تشکر نداره؟

آفلاین جادی

• *
    • در دفاع از آزادی بیان
پاسخ : (حل شد) خطا در دستورات sudo apt-get
« پاسخ #6 : 23 دی 1391، 12:55 ب‌ظ »
تشکر لازم نیست (: اگر بخوای اون کنار یکسری دگمه امتیاز مثبت و منفی هست ولی اونم واقعا مهم نیست (: کار خوب عوضش اینه که بنویسی چطوری درست شده. درست مثل همین که «حل شد»‌رو اضافه کردی به تیتر و خیلی کار خوبیه (:

آفلاین pashang

• Full Member
  • *
« پاسخ #7 : 26 دی 1391، 04:07 ب‌ظ »
خوب مشکلی که گفتم بیشتر مواقع به خاطر مشغول بودن مدیر نرم افزار (software manager) بود (در حال آپدیت) حالا من همزمان با اون می اومدم یک نرم افزار دیگه رو با ترمینال نصب یا آپدیت می کردم و به خاطر مشغول بودن منابع یا مورد مشابه این خطا رخ می داد

بعد از آزاد شدن مدیر نرم افزار مشکل نصب یا آپدیت از طریق ترمینال به صورت همزمان هم بر طرف می شد 

آفلاین shirin1900

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
« پاسخ #8 : 28 امرداد 1395، 03:11 ب‌ظ »
دنبال راه حل این مشکل بودم والبته اینکه چرا این اتفاق میافته و همش به حرف اقای جادی فکر میکردم که کار اشتباهیه که دستوری رو کپی کنیم و جواب بگیریم و اینطوری هیچ وقت پایه ای کاری رو یاد نمیگیریم ولی جوابی واسه چرایی این سوال پیدا نمی کردم  ???. تا رسیدم به این صفحه دیدم به دمش گرم یکی کامل توضیح داده  \\:D/ .... اخرش دیدم خود اقای جادیه  :D واقعا" فکر کنم تنها شخصیه که سوال رو درست و با ذکر دلیل جواب میده بقیه یا الکی حفظ کردن یا بلدن و نمیخوان به بقیه یاد بدن ...