اینکه با مایکروسافت خبیث همکاری داره، قابل انکار نیست!
ولی یه نکته: سیانوژن بازم بهترین چیزی هست که واسه دیوایس های اندرویدی توی این دوره و زمونه پیدا میشه!
من باشم اینکارو میکنم. البته من الان یه نکسوس۴ دارم که روش اوبونتو هست و یه تار موشم به اندروید نمیدم! ولی اوبونتو روی موبایل و تبلت نیاز به فریمویرهایی داره که سیانوژن برای اون گوشی زده باشه! پس یه جورایی وابسته هست به سیانوژن (به خاطر سیاست های مسخرهی شرکت های سخت افزاری اندرویدی)
لایسنس سیانوژن، GPL و آپاچی ولی یه سری از کتابخونه هاش انحصاریان!
گوگل AOSP هم لایسنسش دقیقا مثل سیانوژنه. یعنی GPL و آپاچی و از یه لینوکس تغییریافته برای کرنل استفاده میکنه.
پس نمیشه گفت اندروید سورسش بسته هست. تفاوت سیانوژن با اندرویدِ گوگل اینه که سیانوژن برنامه های سورس بستهی گوگل رو داخلش نداره! من آخرین نسخهی سیانوژن رو داشتم روی نکسوس۴ (۱۳ و ۱۴) و غیر از چندتا اپ غیر گوگلی، دیگه چیزی نداشت! همین میشه وجه تمایز سیانوژن با اندروید. و اینکه سیانوژن آپدیت هاش سریعتر و بهتره و اکوسیستمش یک پارچه هست و مثل گوگل گسستگی نداره که یه باگ وقتی پیدا میشه، ۱۰۰۰ مدل گوشی تو کف اون آپدیت بمونن که نکنه اون شرکت سخت افزاری مثل سامسونگ و سونی و ... ضرر کنن یه وخ!
خوشبختانه گوشیایی که سیانوژن به صورت رسمی براشون رام میزنه کم نیستن! پس به نظر من ارزشش رو داره بری سراغ گوشیای که سیانوژن به صورت آفیشیال براش رام میزنه.