انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: توضیح مفاهیم اولیه برای یک تازه کار  (دفعات بازدید: 9183 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • Google is your friend
توضیح مفاهیم اولیه برای یک تازه کار
« : 30 خرداد 1388، 02:54 ب‌ظ »
سلام دوستان.

امیدوارم این سوالای من براتون خسته کننده نباشه و بهشون جواب بدبن.

سواله من اینه :

در مورد Metacity , Compiz , Desklets , GDM Themes , Maemo توضیح بدید و کاربردشون رو بگید.

سوال دیگه هم اینه که چطوری یک dock داشته باشم ؟

من از اوبونتو 9.04 استفاده میکنم.

با تشکـــــــر فراوان ! :oops:

آفلاین narcissus

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1132
    • روز شمار شروع!
پاسخ به: توضیح مفاهیم اولیه برای یک تازه کار
« پاسخ #1 : 30 خرداد 1388، 03:01 ب‌ظ »
compiz :
http://wiki.ubuntu-ir.org/CompizFusion076OnHardy?highlight=(compiz)

« آخرین ویرایش: 30 خرداد 1388، 03:04 ب‌ظ توسط narcissus »
first they ignore you
then they laugh at you
then they fight you
then you win

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1543
« پاسخ #2 : 30 خرداد 1388، 03:33 ب‌ظ »
Metacity یک مدیر پنجره یا window manager هست که توی گنوم بطور پیش‌فرض استفاده میشه. یعنی پنجره رو مدیریت می‌کنه. اون علامت ضربدر(بستن) و minimize و maximize و کلاً حاشیهٔ(border) پنجره و اون منویی که با راست-کلیک روی border ظاهر میشه(یا کلیک روی گوشهٔ پنجره) و... جزء کارهایی هست که به عهدهٔ window manager هست. معادلش در کی‌دی‌ای چی هست؟ KWin هست، یعنی همونطور که Metacity مدیر پنجرهٔ پیش‌فرض گنوم هست، KWin هم مدیر پنجرهٔ پیش‌فرض KDE هست(اگرچه میشه Metacity رو هم توی KDE و KWin رو هم توی گنوم استفاده کرد). Compiz هم یه مدیر پنجره محسوب میشه اگرچه فراتر از یک مدیر پنجرهٔ معمولی هست. به کمک Compiz میشه هر کدوم از این سه تا مدیر پنجره رو توی گنوم یا KDE استفاده کرد و بینشون سوییچ کرد.

GDM مخفف GNOME Display Manager هست. display manager به زبان ساده نرم‌افزاری هست که همون صفحه‌ٔ login به گنوم یا kde رو برای شما فراهم می‌کنه. همون صفحه‌ای که username و پسورد رو تایپ می‌کنید و وارد گنوم(یا kde) میشید. معادلش برای KDE اسمش KDM هست.
پس GDM Theme یعنی یک تم که ترکیب و ظاهر صفحهٔ لاگین رو تعیین میکنه(مثل عکس زمینه، محل کادرهای یوزرنیم و پسورد، نمایش یا عدم نمایش اسامی کاربرهای موجود و...) برای تغییر GDM Theme از منوی:
System -> Administration -> Login Window

اما Desklet مخفف Desktop Widget (یا شایدم Desktop Applet) هست. یعنی یک برنامهٔ کوچکی که همیشه روی دسکتاپ قرار میگیره و یه چیزهایی رو به ما نشون میده و معمولاً روی زیبایی هم تاکید دارن مثلأ شفاف هستن(دسکتاپ دیده میشه). نرم‌افزارهایی زیادی هستن مثل gDesklets و kDesklets و Screenlets که شامل تعداد زیادی Desklet هستن. یک Desklet هم هستن که جدا هستن(یعنی یه برنامه فقط یه desklet هست و چند تا مجتمع نیستن). توی ویستا و مک هم Desklet های قشنگی هستن(یکی از چیزهایی که ویستا بهش مینازه همین‌ها هست). گوگل هم Desklet های خودش رو داره(به اسم gadget) که فکر می‌کنم برای ویندوز باشه.

من دقیقاً نمی‌دونم منظورتون از dock چیه. ولی توی گنوم روی یکی از پنل‌ها راست-کلیک کنید و New Panel رو بزنید، روی پنل جدیدی که ظاهر میشه راست-کلیک کنید و Properties رو بزنید اونجا میتونید عرضش رو زیاد کنید و auto hide ش کنید و transparency بهش بدید. بعد شبیه یه dock میشه و هر آیکنی خواستید می‌تونید بهش اضافه کنید. اگه auto hide باشه وقتی که موس رو به اون ضلع صفحه می‌چسبونید ظاهر میشه. (به کمک gconf-editor میشه کاری کرد که یکدفعه ظاهر بشه نه به تدریج).

امیدوارم به دردتون خورده باشه.

lomion

• مهمان
« پاسخ #3 : 30 خرداد 1388، 06:45 ب‌ظ »
چسبید.
به نظرم همچین عنوانی برای این بخش خیلی لازم  بود. که توضیحات کلی  رُ بده. ممنون از پرسش کننده و پاسخ دهندگان. امیدوارم که پربارتر هم بشه :)

آفلاین kaveh1

• Newbie
  • *
  • ارسال: 23
« پاسخ #4 : 31 خرداد 1388، 10:37 ق‌ظ »
با تشکر فراوان
برای من که تازه چند روز است با لینوکس آشنا شده‌ام خیلی مفید بود.

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #5 : 31 خرداد 1388، 11:21 ق‌ظ »
در مورد گجت های گوگل که هم نسخه GTK و هم نسخه Qt اون برای بهره بردن در دسکتاپهای گنوم و KDE در دسترسه و با این دستورات میشه نصبش کرد

برای اوبونتو

sudo apt-get install google-gadgets-gtk
برای کوبونتو

sudo apt-get install google-gadgets-qt
 در مورد داک بار هم که همون نکته پایه دسکتاپ مک او اس هست چند مشابه در لینوکس و ویندوز داره مثلا CairoDock که چیز جذابیه برای نصبشم

ابتدا لیست مخازن رو باز کنید

gksudo gedit /etc/apt/sources.list
سپس این خط رو اضافه کنید

deb http://repository.cairo-dock.org/ubuntu jaunty cairo-dock
و پس از ذخیره و بستن لیست برای اضافه شدن کلید اینو توی ترمینال بزنید

wget -q http://repository.cairo-dock.org/cairo-dock.gpg -O- | sudo apt-key add -
و در نهایت این دو دستور

sudo apt-get update
sudo apt-get install cairo-dock cairo-dock-plug-ins
اینم یک اسکرین شات از این کایرو داک از سایت رسمیش

http://www.cairo-dock.org/mediacolor/album3/1243027647_1e7708fa07.jpg

موفق باشید

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • Google is your friend
« پاسخ #6 : 31 خرداد 1388، 01:43 ب‌ظ »
تشکر میکنم از تمامی دوستان عزیز.

توضیحات واقعا مفید بود.

میخاستم چن تا سوال دیگه هم ببرسم در مورد کوبوتو.

من از توی سایت kde-look.org چن تل چیز دانلود کردم اما نمیدونم چطوری باید نصبشون کنم.

فایلهایی که دانلود کردم اینان :

92149-plasma-weatherforecast-1.0-kde-4.2.tar.bz2
plasma-weather-0.4.tar.gz

و چن تا widgets اما یاد ندارم نصب کنم :oops:

اگه یه توضیح بدین ممنون میشم.

با تشکر از تمامی دوستان عزیز

lomion

• مهمان
« پاسخ #7 : 01 تیر 1388، 07:51 ب‌ظ »
برای ویجتها یه شبه راهنما در میزکار کی دی ای وجود داره که می تونید مطالعه کنید :)

آفلاین Alinn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1440
  • هدیه فاتحه شما برای روح پدرم تسلای دلم خواهد بود:)
    • کاوش‌های من
« پاسخ #8 : 05 امرداد 1388، 01:40 ب‌ظ »
Metacity یک مدیر پنجره یا window manager هست که توی گنوم بطور پیش‌فرض استفاده میشه. یعنی پنجره رو مدیریت می‌کنه. اون علامت ضربدر(بستن) و minimize و maximize و کلاً حاشیهٔ(border) پنجره و اون منویی که با راست-کلیک روی border ظاهر میشه(یا کلیک روی گوشهٔ پنجره) و... جزء کارهایی هست که به عهدهٔ window manager هست. معادلش در کی‌دی‌ای چی هست؟ KWin هست، یعنی همونطور که Metacity مدیر پنجرهٔ پیش‌فرض گنوم هست، KWin هم مدیر پنجرهٔ پیش‌فرض KDE هست(اگرچه میشه Metacity رو هم توی KDE و KWin رو هم توی گنوم استفاده کرد). Compiz هم یه مدیر پنجره محسوب میشه اگرچه فراتر از یک مدیر پنجرهٔ معمولی هست. به کمک Compiz میشه هر کدوم از این سه تا مدیر پنجره رو توی گنوم یا KDE استفاده کرد و بینشون سوییچ کرد.

GDM مخفف GNOME Display Manager هست. display manager به زبان ساده نرم‌افزاری هست که همون صفحه‌ٔ login به گنوم یا kde رو برای شما فراهم می‌کنه. همون صفحه‌ای که username و پسورد رو تایپ می‌کنید و وارد گنوم(یا kde) میشید. معادلش برای KDE اسمش KDM هست.
پس GDM Theme یعنی یک تم که ترکیب و ظاهر صفحهٔ لاگین رو تعیین میکنه(مثل عکس زمینه، محل کادرهای یوزرنیم و پسورد، نمایش یا عدم نمایش اسامی کاربرهای موجود و...) برای تغییر GDM Theme از منوی:
System -> Administration -> Login Window

اما Desklet مخفف Desktop Widget (یا شایدم Desktop Applet) هست. یعنی یک برنامهٔ کوچکی که همیشه روی دسکتاپ قرار میگیره و یه چیزهایی رو به ما نشون میده و معمولاً روی زیبایی هم تاکید دارن مثلأ شفاف هستن(دسکتاپ دیده میشه). نرم‌افزارهایی زیادی هستن مثل gDesklets و kDesklets و Screenlets که شامل تعداد زیادی Desklet هستن. یک Desklet هم هستن که جدا هستن(یعنی یه برنامه فقط یه desklet هست و چند تا مجتمع نیستن). توی ویستا و مک هم Desklet های قشنگی هستن(یکی از چیزهایی که ویستا بهش مینازه همین‌ها هست). گوگل هم Desklet های خودش رو داره(به اسم gadget) که فکر می‌کنم برای ویندوز باشه.

من دقیقاً نمی‌دونم منظورتون از dock چیه. ولی توی گنوم روی یکی از پنل‌ها راست-کلیک کنید و New Panel رو بزنید، روی پنل جدیدی که ظاهر میشه راست-کلیک کنید و Properties رو بزنید اونجا میتونید عرضش رو زیاد کنید و auto hide ش کنید و transparency بهش بدید. بعد شبیه یه dock میشه و هر آیکنی خواستید می‌تونید بهش اضافه کنید. اگه auto hide باشه وقتی که موس رو به اون ضلع صفحه می‌چسبونید ظاهر میشه. (به کمک gconf-editor میشه کاری کرد که یکدفعه ظاهر بشه نه به تدریج).

امیدوارم به دردتون خورده باشه.
خیلی ممنون :) آموختیم:D
مثل عکس رخ مهتاب که افتاده در آب
در دلم هستی و بین من و تو فاصله هاست
اللهم عجل لولیک الفرج

کاوش‌های من

آفلاین منصور

• Newbie
  • *
  • ارسال: 5
« پاسخ #9 : 08 آذر 1388، 03:06 ب‌ظ »
سلام.از همه اساتید ممنون... من هم تازه کارم و خیلی خیلی استفاده کردم.ممنون

مدیران عزیز ؛؛ لطفا یه دکمه تشکر واسه مطالب بزارید توروخدا؛؛

آفلاین iCEAGE

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 399
  • Life is Free and Beautiful
    • وبلاگ شخصی من
« پاسخ #10 : 08 آذر 1388، 09:28 ب‌ظ »
سلام.از همه اساتید ممنون... من هم تازه کارم و خیلی خیلی استفاده کردم.ممنون

مدیران عزیز ؛؛ لطفا یه دکمه تشکر واسه مطالب بزارید توروخدا؛؛
دکمه تشکر این‌جا با جاهای دیگه یکم فرق داره. دیده نمیشه  ;) ولی اگر کسی خواسته باشه از پستی تشکر کنه وجود داره
راهش هم اینه:
به جامعهٔ آزادت کمک کن، همینطوری که جامعه آزاد به تو کمک کرد.
People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world. Richard Stallman
زندگی آزاد

آفلاین ellvllan

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 425
« پاسخ #11 : 05 خرداد 1389، 11:38 ب‌ظ »
مطلب مفیدی بود
ممنون

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *