با سلام
این به LaTeX Project Public License چه ارتباطی داشت؟
یعنی نرمافزار آزادی نیست که متن بسته باشه . ممکنه رایگان باشه ولی آزاد نیست .
متنباز (Open Source)، نرمافزار آزاد (Free Software) و کپیلفت (Copyleft) هر سه تای اینها یک تعریف هستند که توسط دو گروه یکی بنیاد نرمافزار آزاد و یکی دیگه سازمان متنباز ارائه شدند.
هیچ کدوم اینها قانون نیستند که قابل اجرا باشند اینها فقط تعریف هستند. برای اینکه شما بتونید یکی نرمافزار رو تحت قانون کپیرایت در بیارید باید اون تعریفها رو به شکلی قانونیش کنید. برای اینکه این تعریفها تبدیل به قانون بشند باید شما یک اجازهنامه (License) بنویسید. بعد از نوشتن اجازهنامه شما میتونید اجازهنامتون رو به بنیاد نرمافزار آزاد و سازمان متنباز بفرستید تا اونا تایید کنند که اجازهنامهٔ شما مطابق تعاریف نرمافزار آزاد و تعاریف متنباز هست یا خیر و آیا اجازهنامهٔ شما با تعریف کپیلفت تناقض دارد یا خیر.
فقط یکی از تعاریف نرمافزار آزاد و متنباز اشاره به کد منبع نرمافزار دارند و میگن باید کد برنامه در دسترس باشه. امکان داره در یک نرمافزار کد برنامه در دسترس باشه، اما اجازهنامهٔ این نرمافزار فقط تایید شده توسط بنیاد نرمافزار آزاد باشد و توسط سازمان متنباز تایید نشده باشد که ما به این نرمافزار، نرمافزار آزاد میگیم و نمیتونیم به اون متنباز بگیم چون تایید شده توسط سازمان متنباز نیست. اما متنباز نبودن یک نرمافزار دلیل بر غیر دسترس بودن کد نیست. همونطوری که گفتم نرمافزارهایی که با اجازهنامهٔ LaTeX Project Public License منتشر میشوند نرمافزار آزاد هستند اما نرمافزار متنباز نیست (متنباز != کد نرمافزار)
یعنی شبیه به هم هستند ولی یکی نیستند .
تمام اجازهنامههای تایید شده توسط بنیاد نرمافزار آزاد، یک اجازهنامهٔ نرمافزار آزاد هستند و با یکدیگر هیچ فرقی نمیکنند.
اجازهنامهٔ بیاسدی و جیپیال دوتاشون اجازهنامهای هستند که تایید شده توسط بنیاد نرمافزار آزاد هستند و نرمافزارهایی که با این دو اجازهنامه نوشته میشه رو ما بهشون میگیم نرمافزار آزاد و هیچ فرقی با هم نمیکنند اما اجازهنامهٔ بیاسدی کپیلفت نیست.
http://free8beautifullife.wordpress.com/2010/01/11/free-software-licenses-iconified/
شما درست میگویید اما از یک منظر دیگر . شما قانونها رو مقایسه و تحلیل میکنید و من مفاهیم موجود در مجوزها .
شما میگویید فلان مجوز تایید شده از طرف بنیاد نرمافزار آزاد است و من میگویم همان مجوز در آزادیهایی که به کاربر ارائه میدهد چه شروطی ارائه داده است .
مجوز bsd شبه آزاد است چون آزادی را منتقل و تضمین نمیکند
مجوز GPLv3 آزاد است چون آزادی را منتقل و تضمین میکند اما GPLv2 آزادی را منتقل میکند اما دیگر تضمین نمیکند
مجوزهای متن-باز در ۲ گروه کلی دستهبندی میشوند :
مجوزهایی که آزادی را نیز حمل میکنند و فقط از نظر نام متفاوتند
مجوزهایی که فقط متن برنامه را باز میگذارند ولی آزادی را منتقل نمیکنند
صحبتهای من دربارهی شرایط موجود در داخل هر مجوز است و شما نوع سازمانی مجوز را میگویید .
در مورد برنامههای متن-بسته ولی آزاد :
برنامهای وجود ندارد (تا جایی که من میدانم) که آزاد باشد اما متن آن ، اجازهی تغییر آن و انتشار مجدد آن در اختیار کاربر نباشد .
یا علی