ولی باز هم این یعنی یه نفر باید قربانی بشه تا بقیه استفاده کنن. سیاستی که من دوست ندارم.
اینکه باگ نرم افزاری باعث گرفتن قربانی می شه یه حقیقت انکار ناپذیره، یعنی در نرم افزار های غیر اوپن سورس هم این اتفاق می افته و چه بسا قربانی هاش هم خیلی بیشتره پس این حقیقت رو اگرچه دوست ندارید ولی وجود داره.
وگرنه این همه شرکت موجود که برنامه های غیر متن باز تولید میکنن وجود نداشت. مطمئنا در اون شرکت ها هم افراد متخصص و باهوشی هستن که پس از مقایسه مزایا و معایت روش های توسعه متن باز و غیر متن باز به این نتیجه رسیدن که از متن باز استفاده نکنن.
برای اینکه چرا شرکت های زیادی از روش متن باز برای توسعه نرم افزارهای خودشون استفاده نمی کنن دلایل زیادی وجود داره من برای این که بحث شیرین تر بشه یکیش رو می گم.
اگر شما کد برنامه خودتون رو در مقابل چشم هزاران هکر و مهندس باهوش در سراسر دنیا قرار بدین و بعد معلوم بشه که شما چه طراحی زشتی کردید و چه باگ های احمقانه ای دارید که باعث می شه کلی از کاربرهای شما دچار سردرد بشن بعد آیا اعتباری برای شرکت شما می ماند؟، آیا محصولات آتی شما به فروش می رسد؟، آیا این باعث نمی شود شما سعی کنید نرم افزار بهتری تولید کنید؟؟ آیا با این روش کسی می تواند درون شیر خود آب قاطی کند؟
همه این ها به نفع کیست؟ بشریت، کاربران یا توسعه دهندگان؟
گرچه من معتقدم این مدل توسعه باید طوری اصلاح شود که جواب گوی نیاز ایرانیان باشد چون ایران از همه لحاظ با تمام دنیا فرق دارد.
موفق باشید.