منظورت چه جور امکاناتی؟
امکانات Desktop مختص به همون Desktop هست. بنابراین روی Server نیازی نیست.
اگه نیازی هم باشه کافیه شما نصبش کنی روی Server.
روی Server از ابزارهای متنی استفاده میشه. ما برای هر برنامهٔ گرافیکی، برنامهٔ متنی هم داریم که همون کار رو انجام میده. فقط در محیط متنی هست که شما میتونی از طریق PuTTY بهش دسترسی داشته باشی.
شما روی همون Server هم میتونی محیط گرافیکی نصب کنیا! منتها اولاً بهش نمیتونی متصل بشی! دوماً اینکه برنامههای گرافیکی ریسک امنیتی بیشتری دارن که شما بخوای روی Server که مهم هست ازشون استفاده کنی. من خودم ۵ ساله دارم اوبونتو کار میکنم، غیر از وبگردی با مرورگر که مجبورم فایرفاکس نصب کنم، دیگه باقی ابزارهام گرافیکی نیستن! یعنی ابزاری که ضروری باشه و گرافیکی باشه نیست! شما روی Server میخوای وبگردی کنی یعنی؟
نه! پس نیازی به نصب محیط گرافیکی نیست. حتی اگر کسی لازم داشته باشه که یه چیزی رو توی Server در اینترنت جست و جو کنه، کافیه w3m یا links نصب کنه که مرورگر متنی هست و باهاش کارشو انجام بده.
مگه اینکه طرف بخواد با Server عین Desktop کار کنه که خب دیگه اون اسمش Server نیست و شما میتونی روش محیط گرافیکی نصب کنی و عین یه سیستمعامل رومیزی ازش استفاده کنی. ولی دیگه نباید توقع داشته باشی که برات مثل Server کار کنه و امنیتش هم تا سقف باقی بمونه و به مشکل نخوره و نیاز به Reboot نداشته باشه و ...